bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kóma - 2.vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kóma - 2.vydanie

Na začiatku príbehu je pacientka, ktorá sa nepreberie z kómy, a vydesená medička Susan Wheelerová, absolvujúca svoju prvú lekársku prax v renomovanej bostonskej nemocnici Memorial. Keď Susan narazí na stopy nezákonného obchodu s ľudskými orgánmi, rozkrúti sa kolotoč nečakaných udalostí. Odvážna medička sa púšťa do zdanlivo vopred prehratého boja s dokonale zohranou lekárskou mašinériou. Netuší, že oprávnenosť svojho podozrenia bude musieť dokazovať zoči-voči chladnokrvnému vrahovi. Ten je však iba vykonávateľom cudzích príkazov...

Detaily o knihe

Názov: Kóma - 2.vydanie

Originálny názov: Coma

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Určite áno (Lucia, 25.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z Cookových najlepších kníh. Dej je zaujímavý, napínavý až do konca knihy, lekárske termíny sú pochopiteľné aj pre laika. Ak ste fanúšikom Cooka, Kóma vás určite poteší. Ak Cookovým fanúšikom nie ste, po tejto knihe budete.

Čitateľská lahôdka (Lia, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala ako darček k narodeninám + ešte s ďalšími dvoma knihami od tohto autora. Kóma je je čitateľskou lahôdkou. Po jej prečítaní som sa do tohto autora a do kníh z lekárskeho prostredia "zamilovala". No Cook je neprekonateľný - je v tomto žánri jednotka. Kóma je napínavá od prvej stránky až po tú poslednú. Máloktorý autor vie čitateľa držať v napätí až do poslednej stránky. Cook to dokázal pri každej svojej knihe. Vtiahne Vás do deja, pohoršujete sa spolu s budúcou doktorkou Susan, vyšetrujete s ňou, bojíte sa s ňou, keď jej ide o život... Záver je prekvapivý a nečakaný.

lekárse prostredie (Jana Komadová, 24.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
mám rada tento žáner knihu mi odporučila priatelka a bola skvelá dozvedela som sa vela zaujímavého cook je v tom fakt dobrý je lekár a píše ako to v lekársom prostredí chodí je to prvá kniha krotú som čítala a už má prečítané aj dalšie a sú rovnako skvelé

Priemerná kniha (Veronika, 21.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Po dlhej dobe sa ku mne dostala ďalšia kniha od Robina Cooka - Kóma. Táto knižka ma žiaľ až tak veľmi nezaujala po všetkých recenziách, ktoré som si mohla prečítať o tejto knižke. Väčšinu knihy sa nič nedialo, len nudné opisovanie bežných lekárskych formalít alebo byrokracie, rozsiahle anamnézy pacientov, chorobopisy a pod., ktoré ma skoro donútili knihu zavrieť a nedočítať. Bola som ale rada, že som to nakoniec neurobila, pretože koniec ma celkom prekvapil, hoci bol natlačený na asi 20-30 stranách. Cook má úžasný talent držať vás dokonale v deji, ak sa v knihe deje niečo napínavé, takže kvôli tým častiam by som knihu asi aj odporúčala prečítať si. Prinajmenšom sa doučíte čo-to z lekárskych termínov :)

Super (Helča, 2.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha, mám rada všetky cookovky, ale táto ma zaujala asi najviac. Veľmi napínavý príbeh a zaujímavý koniec. Proste skvelá kniha, mohla by som ju čítať stále dookola a neomrzela by ma.

Vynikajúca kniha (Lenka Kozempelová, 27.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kóma je prvá kniha, ktorú som od Robina Cooka čítala. Pozor, vysoko návyková literatúra – u mňa odštartovala absolútnu Cookomániu, ako mexická telenovela, nejde s tým prestať. Okrem toho, že ide o veľmi napínavé čítanie sa mne osobne páčilo, že kniha rozšírila aj moje povedomie z medicíny. Autor je lekár a jeho odborné znalosti sú v knihe zjavné, je poznať, že nejde len o narýchlo naštudovanú zdravovedu. Avšak stráviteľné aj pre laika, ďalšie veľké plus. Určite odporúčam.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Susanin výzor Bellowsa už aj tak znervózňoval. Keď sa k tomu pridala živosť jej hlasu, pulz sa mu mierne zrýchlil. Uvedomil si, že v ňom vzrastá nutkanie, aké pociťoval, keď na strednej škole pozeral na dievčatá, ktoré dirigovali výkriky fanúšikov na zápasoch, a želal si, aby boli nahé. Hľadal slová.
"Slečna Wheelerová, musíte chápať, že sestry sú tu predovšetkým na jednu vec."
Niles súhlasne žmurkol na Goldberga, ktorý nepochopil, na čo Niles naráža.
"A to je starostlivosť o pacientov, čertovsky dobrá starostlivosť o pacientov. A keď prídu študenti medicíny alebo začínajúci lekári, je to pre ne dosť veľká záťaž. Z vlastných skúseností sa naučili, že nový personál je azda nebezpečnejší ako kombinácia baktérie a vírusu. Takže nečakajte, že vás tu budú vítať ako Spasiteľov, najmä od sestier nie."
Bellows urobil prestávku, ale Susan mlčala. Rozmýšľala o Bellowsovi. Aspoň je realista, a to predstavovalo záblesk nádeje v inak chabom dojme, akým na ňu zapôsobil.
"Potom, keď si prezriete oddelenie, pôjdeme do operačnej sály. O pol jedenástej je na programe žlčník a budete mať príležitosť, aby ste si obliekli operačný úbor a videli, ako vyzerá operačná sála."
"A rúčka skalpela," dodal Fairweather. Po prvý raz sa atmosféra rozjasnila a všetci sa zasmiali.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x