bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Únosné riziko, 2.vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Únosné riziko, 2.vydanie

Edward Armstrong pôsobí ako úspešný vedec a neurochemik na Harvarde. Tam spoznáva zdravotnú sestru Kim Stewartovú, potomka bohatej salemskej rodiny, ktorej vzdialená príbuzná Elizabeth bola na konci 17. storočia pri neslávne známych procesoch upálená ako čarodejnica. Edward je prívržencom teórie, že "diabolské prejavy" v Saleme spôsobila otrava sneťou, parazitujúcou na raži, ktorá sa dostala do chleba. V starom dome, kde kedysi bývala Elizabeth, a ktorý teraz patrí Kim, objaví hubu podobnú sneti. Halucinogénny alkaloid, ktorý z nej izoluje, sa stane základom psychofarmaka novej generácie, pôsobiaceho nielen proti depresiám, ale dokáže pozitívne meniť i charakter osobnosti. Aby mohol byť preparát čo najrýchlejšie schválený, členovia Edwardovho tímu ho skúšajú priamo na sebe. Vystavujú sa tým obrovskému nebezpečenstvu, pretože Ultra, ako liek nazvali, má neblahé, priam diabolské vedľajšie účinky, o ktorých nemá zatiaľ nikto tušenia…

Detaily o knihe

Názov: Únosné riziko, 2.vydanie

Originálny názov: Acceptable Risk

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

5 * (Lenka Nemčeková, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Robin Cook je majstrom svojho žánru. Kniha Únosné riziko je veľmi pútavým čítaním. Autor sa dokáže pohrať aj s témou, ktorá odbočuje od reality. Napínavým spôsobom opisuje účinky skúšaného lieku i nebezpečenstvo, ktoré hrozí pod ich vplyvom. Veľmi sa mi páči, že dej románu nadväzuje na historickú udalosť, ktorú zároveň rozvíja. Túto knihu som prečítala za jeden deň - bola napísaná tak zaujímavo a napínavo, že som ju nemohla odložiť, kým som neprečítala poslednú vetu. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Z davu sa odrazu ozvali výkriky, zavládla nálada veselice. Deti sa s vervou pustili do obľúbených hier, dospelí sa smiali a veselo sa potľapkávali po pleci. Bol sviatok, deň radovánok - ako obvykle, keď sa vešalo. Len Ronald a rodiny i priatelia odsúdených to tak nevnímali.
Reverend Mather ho upozornil, aby nebol prekvapený, keď neuvidí Elizabeth v prvej skupine odsúdenkýň. Varoval ho, aby nepodliehal falošnej nádeji. Povedal, že bude najlepšie, ak ju popravia ako poslednú, keď sa dav už nasýti utrpením prvých piatich. Takýto postup mal zmenšiť možný vplyv jej popravy na ľudí, najmä na tých, čo nevedeli o hroznom dôkaze, použitom proti nej.
Povoz prešiel tesne okolo neho. Pozrel odsúdeným do tvárí. Po hrubom zaobchádzaní a zoči-voči blížiacemu sa koncu vyzerali zlomené a skľúčené. Poznal len dve, Rebeccu Nursovú a Sarah Goodovú. Obe zo Salemu. Ostatné boli zo susedných miest. Keď uvidel Rebeccu Nursovú na ceste na popravisko a spomenul na jej nábožnú povahu, pripomenul si hrozivé slová reverenda Mathera, že bosoráctvo v Saleme sa vymklo spod kontroly.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x