bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Omerta, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.06.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Omerta, 2. vydanie

Jeden z najmocnejších mafiánskych bossov v New Yorku, don Raymonde Aprile, sa na staré kolená rozhodne skoncovať s minulosťou, uzavrie tichú dohodu s políciou, vzdá sa všetkých nekalých aktivít, a dúfa, že sa dožije pokojnej staroby.
Don Aprile má dvoch synov a dcéru, ktorých však od detstva izoluje od svojej činnosti, takže vedú usporiadaný občiansky život a reči o mafiánskej minulosti svojho otca pokladajú za klebety nežičlivcov.
Okrem vlastných detí má don Aprile aj adoptívneho syna Astorreho, ktorého mu na smrteľnej posteli zveril do opatery najväčší sicílsky mafián don Zeno. Malého Astorreho vychovajú v mafiánskej tradícii a čoskoro sa z neho stane ostrieľaný a prefíkaný predstaviteľ podsvetia. Navonok pôsobí dojmom naivného dovozcu talianskych cestovín, no keď sa situácia priostrí a ostatní mafiáni sa sprisahajú proti bankám dona Aprileho a napokon aj proti jeho osobe., Astorre neváha tvrdo zakročiť proti nepriateľom svojho klanu.
Násilná smrť dona Aprileho, ktorý nechce predať banky ostatným mafiánom na prepieranie špinavých peňazí, rozpúta celú škálu prefíkaných intríg, pomocou ktorých chce Astorre nájsť a potrestať vrahov. Do nebezpečnej hry sa zapája aj jeho bývalá láska Rosie, ktorá hrá úlohu volavky, a nekompromisná policajtka Aspinella, ktorá sa pohybuje na obidvoch stranách zákona.

Detaily o knihe

Názov: Omerta, 2. vydanie

Originálny názov: Omerta

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super kniha (Marek Petrovský, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
DAlšia knižka od toho autora ktora je super a čital som ju vela krat a aj si ju prečitam ešte viac krat a stale si dokupujem dalšie diely takže odporučam každemu kto marad toho autora

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Tulippa nemal potuchy, prečo mu tá zúrivá baba drží pri krku pištoľ. Dôveroval Portellovi a svojim strážnikom dal na večer voľno. Hlúpa chyba. Amerika je čudná krajina, pomyslel si. Keď mu Aspinella vrazila ústie hlavne hlboko do kože, v duchu si sľúbil, že ak sa z toho dostane a vráti sa do Južnej Ameriky, urýchli výrobu svojho nukleárneho arzenálu. Osobne urobí všetko, aby vyhodili do vzduchu čo najväčší kus Ameriky, najmä New York, kde sa rodia takí blázni ako táto jednooká potvora.
"Dobre," povedal Aspinella Tulippovi. "Ponúkol si mi pol milióna, aby som sa oňho postarala." Ukázala na Astorreho . "S radosťou to vezmem, ale po nehode som zdvojnásobila honorár. S jedným okom sa musím sústrediť raz tak úporne."

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x