bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pomsta oceána

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pomsta oceána

Na otvorenom mori zmizne peruánsky rybár. Austrálske pobrežie obliehajú záľahy prudko jedovatých medúz. Veľryby priplávajú ku Kanade s niekoľkotýždňovým meškaním a správajú sa nezvyčajne agresívne. Medzitým nájde tím z ropného vrtu na dne nórskeho mora zvláštne červy s mocnými čeľusťami, ktoré sa zavŕtavajú do morského dna. Biológ Sigur Johanson sa snaží zistiť, či predstavujú hrozbu pre morský priemysel. Johanson tuší, že tieto anomálie nie sú len radom kurióznych náhod: niečo obracia život v mori proti ľudstvu. K podobným záverom prichádza aj Leon Anawak, zaoberajúci sa výskumom života veľrýb, ktorý sa v priebehu jednej noci musí popasovať so zrútením veľrybárskeho turizmu, fanatickými ochrancami životného prostredia a americkým vojskom, ktoré prípad náhle zahalí rúškom tajomstva. Vlády USA a Kanady očividne vedia o hrozbe z oceánu viac - schyľuje sa ku katastrofe, ktorá by mohla ohroziť ďalšiu existenciu ľudskej rasy. No kto alebo čo ju vyvolá? Vedci zisťujú, že človek vie o planéte, ktorú údajne ovláda, menej ako o vesmíre.

Detaily o knihe

Názov: Pomsta oceána

Originálny názov: Der Schwarm

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

podmorský svet (Miro Slobodník, 12.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Opäť zase po rokoch keď to bolo 20 000 míľ pod morom som sa pod vodu dostal pri čítaní tejto knihy...trochu sci-fi,trochu reál,odporúčam každému,kto má rád napätie...

odporúčam (juraj krutelský, 19.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha so zaujímavým námetom. Ak máte čas na 1000 strán určite odporúčam prečítať. Aj keď záver prôsobí trochu, ako keby Schätzingovi došli nápady a potrebuje to už dáko ukončiť.

Skvele napinave citanie (Barbora Fedorkova, 18.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvele a napinave sci-fi citanie o tom, odkial moze raz prist od prirody protiutok. Pribeh sa neustale vyvija a stale sa odhaluju nove a nove varianty, kto stoji za utokmi na ludi. Zaroven popisuje vela prirodnych fenomenov, cim ma aj urcitu naucnu hodnotu - niekedy sa vsak tazko rozlisuje, co je a co uz nie je skutocne :-) S mierne otvorenym koncom - ale vyborne

Pomsta oceána (Eva Kuricová, 28.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi napínavé čítanie, naozaj na zamyslenie. Kniha má napínavý príbeh, nedokážete sa od nej odtrhnúť. Záver je trochu "pritiahnutý za vlasy", taký americký :) ale ináč úplne sci-fi triler.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x