bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tieň vetra

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 03:04

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tieň vetra

Román Tieň vetra sa odohráva v povojnovej Barcelone. Rozprávač a zároveň hlavný hrdina je syn majiteľa antikvariátu, Daniel Sempere, ktorému sa v detstve pri návšteve tajomného Cintorína zabudnutých kníh dostane do rúk román Tieň vetra od neznámeho spisovateľa Juliána Caraxa. Od tej chvíle sa v jeho blízkosti začnú diať čudné veci. Daniel sa knihou nadchne a rozhodne sa pátrať po osude autora a jeho ďalších dielach. Pátranie, ktoré s rôznymi prestávkami trvá viac ako desať rokov, postupne odhaľuje drámu tragickej lásky. Tá poznačila osudy mnohých ľudí, s ktorými sa Daniel postupne stretáva. Pátranie po informáciách o tajomnom spisovateľovi privedie Daniela do obdobia pred občianskou vojnou, sleduje osudy Juliána Caraxa a jeho priateľov i nepriateľov počas vojny a nakoniec sa celý príbeh prepojí s jeho vlastným životom. Počas pátrania spoznáva mnoho ľudí, ktorí ovplyvnili jeho život, spoznáva lásku a priateľstvo, ale aj zradu, nenávisť i krutosť. Príbeh hľadania sa tak stáva románom o dospievaní mladého muža, ktorý objavuje základné hodnoty, akými sú vzťah k otcovi, priateľstvo a láska.

Detaily o knihe

Názov: Tieň vetra

Originálny názov: La sombra del viento

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ťieň vetra (Monika J., 3.7.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Ťieň vetra" sa ku mne dostal úplnou náhodou, nakoľko rozhodne nepatrí k mojim obľúbeným žánrom. Za iných okolností by som po ňom asi nesiahla, no náhoda chcela a tak teraz recenzujem:-)Spočiatku sa mi čítala priznám sa, troška ťažko, dej nie a nie sa rozbehnúť, no potom udalosti naberajú rýchly spád a ja nestíham sledovať, čo sa deje. Dokonca som si pri čítaní robila krátke poznámky, nakoľko sa prítomnosť veľmi prelína s minulosťou. Inak je to perfektné čítanie, napínavý a dojímavý príbeh, ktorý čitateľa uchváti a nepustí ho, kým ho nedočíta. Určite sa k nemu ešte niekedy vrátim, odporúčam prečítať:-)

Úplné úžasná :) (Ilona, 1.11.2014) Odpovedať

Asi som našla moju najobľúbenejšiu knihu :) A to som ich prečítala už toľko...žiadna z nich ma nechytila tak ako táto, dokonca mi nedala spávať ani v noci a snívala som o tom ako to bude pokračovať :) Už som si našla aj ďalšie pokračovanie tohto veľdiela a hneď si ich idem aj objednať! :) Je krásne ako nás kniha dokáže odtrhnúť od všetkých problémov a preniesť nás do iného sveta.....:)

WOW!!!! (Sona, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
WOW! Tazko sa mi hladaju slova, ktore najviac vystihnu tento silny pribeh. Napinavy, vtipny, tajomny, smutny, zamilovany, poucny... To je malo! Treba si ho precitat a clovek pochopi a vytvori si vlastny nazor na toto DIELO!

nenápadná malá-veľká kniha (Dominika Dudášová, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku mi odporučila kamarátka, u ktorej som bola v lete na návšteve a oslovil ma na nej hlavne výrok o knihách "Každá kniha, každý zväzok, ktorý tu vidíš má dušu. Dušu človeka, ktorý knihu napísal a dušu ľudí, ktorí ju čítali žili a snívali pri nej. Vždy keď sa kniha dostane do iných rúk, zakaždým keď niekto kĺže pohľadom po jej stránkach, jej duch rastie..." ako správny knihomoľ som si ju prečítala a našla som v nej oveľa viac takýchto milých myšlienok nielen o knihách. Pre mňa asi najhlbším posolstvom tejto knihy bola veta "Kým na nás spomínajú žijeme." Okrem toho kniha je napísaná tak, že sa od nej nedá odtrhnúť a má neskutočný vplyv na človeka ktorý ju číta, teda aspoň na mňa mala. Vrelo odporúčam, aj ten najnáročnejší čitateľ ju ocení :)

keď kniha je jednou z hlavných postáv diela (ramora, 21.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úplne úžasná, dokonalá kniha, pôsobivý príbeh. Milujem na nej, že hoci je tam hlavnou zložkou tajuplný, priam krimi príbeh, odvíja sa tu i príbeh ľúbostný a kniha je navyše i vtipná. Túto knihu som priam lačne zhltla a môžem ju len odporučiť. V podstate každej vekovej skupine, pretože ja som ju čítala ešte ako 15-ročná a zdá sa mi rovnako úžasná i teraz :)

Vietor môže mať tieň (Marti, 6.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Je zaujímavé, že je to vlastne čítanie knihy o knihe ktorá sa nezbedne votrela do života hlavnej postavy a zmenila mu život. Napriek tomu je to veľmi zaujímavé, pohodové a miestami krimi čítanie. Nevedela som sa dočkať kedy ju konečne dočítam a rozuzlím zápletku. Vlastne by som povedala, že tá kniha je takým tieňom vetra, ktorý vás prenasleduje a fúka vám do hlavy myšlienky, aby ste ju čím skôr dočítali ;) Vrelo odporúčam na príjemné čítanie :)

Skvelé čítanie (Michaela, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala doslova od prvej strany a riadku. Tento spisovateľ tak čarovne skladá slová do viet, že som si niektoré znova a znova čítala. Pomaly rozpletá tajomný príbeh na pozadí dobovej Barcelony a so slovami sa hrá takým spôsobom, že čitateľ všetko vidí a miestami dokonca cíti opisované počasie a má pocit, že chodí postavám za pätami:)

tien vetra (Mária Furtáková, 27.11.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
ja som tuto knihu citala uy davno, este ked vysla v prvom vydani...no..je to skutocne najlepsia kniha, aku som ja osobne doteraz citala....vsetko podstatne uz spomenula kolegyna predo mnou, no ja by som dodala este: kniha s najuzasnejsou atmosferou, ktora ja taka tajomna a zaroven taka autenticka, ze vam nedovoli odlozit knihu bokom, aby ste vtej prijemnej atmosfere mohli zotrvat co najdlhsie... odporucam

Kto to nečítal asi nieje schopný pochopiť (Ivana Tučeková, 21.6.2007) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma dostala už hned na prvej stránke......je nádherná........jej dej je zozačiatku taký tajuplný potom až šokujúco neskutočný a nakoniec sa všetko tak logicky vysvetlí že nechápem ako bol KRZ schopný napísať niečo tak ...mimoriadne......ako žiadna iná kniha. A naviac je to o láske......láske tak nekonečnej v akú chce veriť každý človek. A o utrpený ktoré by bez nej asi málokto zvládol bez ujmy......a tak krásne sa to všetko prelína- čas, láska, nenávisť, utrpenie, napätie, čaro dobovej Barcelony(kt. je od vtedy mestom mojich snev....ale asi už taká nieje :( )....neviem si predstaviť že by som ešte našla podobne bezchybnú knihu.....heh a budete pri nej plakať to vám garantujem :)....ach bože len to čítajte a prežívajet a nepustíte ju z rúk kým to nebude zavami ......fakt.
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x