bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Popol vo vetre

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 03:04

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Popol vo vetre

Román z obdobia vojny Juhu proti Severu. Hrdinkou je osudom ťažko skúšaná Alaina MacGarenová, ktorej vojna vzala rodinu, domov i všetok majetok. Nadôvažok bola obvinená z vraždy, lúpeže a vyzvedačstva. V prevleku za mladého muža sa dostáva do New Orleansu a nájde si prácu v nemocnici. Zoznámi sa tu so severanským lekárom Colom Latimerom, na ktorom sa zo začiatku odráža jej nenávisť k Severanom. Jej postoj sa však prudko zmení po bližšom spoznaní sa s Colom, s jeho prácou a jeho zmyslom pre spravodlivosť. Zaľúbi sa do nepriateľského dôstojníka, opätovaniu jej citov však stále bránia chlapčenské šaty…

Detaily o knihe

Názov: Popol vo vetre

Originálny názov: Ashes in the Wind

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dobrá romanca (Silvia Máčková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je dobrá na večerné čítanie. Milujem historické romány. Hlavne tie, ktoré sú plné vtipných scén. Príbeh opisuje život počas vojny,spojenie dvoch ľudí. No najviac sa mi aj tak páčil záver, kde nakoniec Alaina s Colom budú mať šťastný život.

Popol vo vetre (Hajnalka Čopáková, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najobľúbeniejších kníh ktoré som prečítala. Veľa som sa zasmiala (hlavne pri prvej časti "s Allom") ale aj zaplakala nad touto knihou, je písaná skvelým štýlom, autorka farbisto opisuje život tejto doby tak ako aj život hlavných postáv. V celej knihe je mnoho zaujímavých, napínavých, veselých a samozrejme aj smutných a romantických momentov. Čitateľ sa pri tejto knihe určite nudiť nebude. túto knihu si ešte určite prečítam... možno aj viackrát :)

skvelá kniha (Zdenka99, 15.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som už veľmi veľa romancí a táto kniha patrí rozhodne medzi moje najobľúbenejšie. Čítala som ju už niekoľkokrát a určite si ju ešte veľakrát prečítam:-) Je plná naozaj vtipných scén, hlavne v prvej časti, v ktorej je hrdinka prestrojená za chlapca. Ale celým príbehom sa nesie skôr to, ako vojna poznačí ľudské osudy. Takže nechýbajú dojímavé scény, pri ktorých som mala v očiach slzy. V príbehu je naozaj skvele priblížené historické obdobie a tak nenásilnou formou aj poučí. Jednoducho krásny romantický príbeh z minulosti:-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x