bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zmarené dobro

Vydavateľ: Aurora SK (Vydavateľstvo AURORA, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:392
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.05.2024 03:58

Lepšia cena: 18,40 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,83 € (vrátane DPH)
Bežná cena:21,90 €
Ušetríte: 3,07 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 14,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zmarené dobro

„Majsterka detailov, ktoré si podmania zmysly čitateľa“ nám prináša svieži a pohlcujúci román o troch generáciách toskánskych remeselníkov s nevšedným tajomstvom. Impozantne rozsiahle dielo oslňuje pútavými témami identity a príslušnosti. Príbeh sa odvíja v dych berúcich zvratoch.

Matelda, ženská hlava rodiny Cabrelliovcov, bola vždy priama a tvrdohlavá. Tvárou v tvár smrti sa odhodlá nenechať kameň na kameni vrátane matkinho tajomstva o jej dvoch veľkých životných láskach: priateľovi z detstva Silviovi a hrdom škótskom námornom kapitánovi Johnovi Lawriem McVicarsovi, Mateldinom otcovi, ktorého nikdy nestretla...

Domenice Cabrelliovej sa v pobrežnom mestečku Viareggio, ponorenom do idylických čias minulosti, darí, až kým sa Taliansko neocitne na pokraji druhej svetovej vojny. Osud ju zo skalnatého marseilleského pobrežia zaveje do mysticky krásneho Škótska a nebezpečného vojnového Liverpoolu, kde bezdôvodne uväznili talianskych Škótov. Domenica prežije lásku, stratu a smútok za domovom. O sto rokov jej dcéra Matelda a pravnučka Anina čelia tým istým zásadným otázkam o živote a rodinnom dedičstve. Matelda premýšľa, o čo stojí bojovať a čoho sa radšej zriecť. Cabrelliovci prežili veľa a dúfať v skutočné uzdravenie môžu len vďaka premennej sile lásky. Matelde však neostáva veľa času a obe časové línie sa pretínajú a narážajú do seba tak nečakane a bolestivo, až rodinu vykúpia.

Detaily o knihe

Názov: Zmarené dobro

Objednávací kód NA679050

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zmarené dobro (Janka, 31.3.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Zmarené dobro je nádherná kniha o dôležitosti rodiny, súdržnosti, dôležitosti rodinnej histórie a príbehov hlavne tých, ktorí tu už nie sú, ale samotnú históriu rodiny vytvorili. Príbeh sa odohráva v dvoj dejových líniách v nádhernom talianskom mestečku Viareggio. Prítomnosť sleduje život Matledy na sklonku života, jej dcéry Nicoliny a vnučky Aniny. A práve Matelda rozpráva vnučke o svojej mame, Domenice.... Druhá dejová línia sleduje práve Domenicin život - jej detstvo a dospievanie a prvú lásku vo Viareggiu, jej odchod do francúzskeho Marseille a aj život v škótskom Glasgowe. Práve tu sa život Domenice obráti hore nohami, tu prežila aj druhú svetovú vojnu a odtiaľ sa po vojne vracia domov aj s malou dcérkou Mateldou.... Kniha nemá drastické zvraty ani napínavé pasáže, aby držala čitateľa v napätí, napriek tomu je to krásne a putavé čítanie. Nájdete v ňom lásku, bolesť a silu...silu spomienok, príbehov a oddanosti. A nehovoriac o talianskom kuchárskom umení, ktoré je prítomné celou knihou. Knihu odporúčam, pretože skutočne pohladí dušu a donúti človeka zamyslieť sa. "Rodina je taká silná, ako jej príbehy."

Výborná kniha (Lívia Hukelová, 27.12.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento nádherný príbeh niekoľkých genarácií silných žien a statočných mužov v talianskej rodine Cabrelliovcov zachytáva šťastné aj smutné momenty v ich životoch, rodinné a milostné vzťahy, a situáciu počas obdobia 2.svetovej vojny,ktorá zmenila budúcnosť aj v tejto rodine. Počas čítania sa ocitnete v Taliansku Škótsku,Anglicku a aj v Indii. Práve z Indie pochádza príbeh o slonici pracujúcej v rubínovej bani,ktorý sa po celé generácie v rodine Cabrelliovcov dedí a je ich dôležitou súčasťou. Rozprávačkou v tejto knihe je stará Matelda,ktorá sa snaží spomenúť si na detaily príbehu a odovzdať jeho posolstvo a dôležitosť ďalšej generácii. Chce,aby jej rodina vedela o dôležitých udalostiach a rozhodnutiach,ktoré v priebehu desaťročí formovali jej rodinu a meno Cabrelli. Matelda rozpráva svojej vnučke a dcére o živote jej matky Domenici a jej zážitkoch počas vojny. Domenica bola zdravotná sestra,ktorá chcela pomáhať, ale kvôli nepochopeniu okolia musela opustiť svoj domov a odísť k mníškam do Marseille. Odtiaľ ju život zavial do Škótska a pripravil jej chvíle plné šťastia, ale aj smútku. Kvôli vojne sa až po niekoľkých rokoch odlúčenia od rodiny vracia domov,kde jej príbeh pokračuje a odvíja sa aj príbeh ostatných členov rodu Cabrelliovcov. Autorka a jej štýl písania vás skutočne prenesú do doby o ktorej píše,vnímate všetky zvuky ulice a vône jedál. Ocitnete sa na známom Carnevale v dedinke Viareggio, kde Cabrelliovci žijú. Nádherne dokáže vystihnúť atmosféru,emócie a pocity každej z postáv. Mne sa kniha veľmi páčila kvôli prostediu v ktorom sa odohrávala, a aj vďaka tomu, že sa v nej strieda prítomnosť s minulosťou. Odporúčam ju každému, pretože v nej nájdete veľa pekných a poučných momentov.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x