bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Štvrté krídlo (2. vydanie – bez oriezky)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Empyreum (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:544
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

Lepšia cena: 19,24 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 19,69 € (vrátane DPH)
Bežná cena:22,90 €
Ušetríte: 3,21 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Štvrté krídlo (2. vydanie – bez oriezky)

DOMINIKA ŽIARANOVÁ číta z knihy ŠTVRTÉ KRÍDLO:

Dvadsaťročná Violet Sorrengailová mala vstúpiť do Pisárskeho kvadrantu a prežiť pokojný život medzi knihami a dejinami. Veliaca generálka a zhodou okolností aj jej tvrdohlavá matka ju však donútila zúčastniť sa na výbere medzi elitných dračích jazdcov.

No ak ste útlejší a nižší než stovky ostatných kandidátov, smrť vám doslova dýcha na krk. Draci si totiž málokedy vyberajú "krehkých" ľudí. Tých pália na popol.
Keďže drakov, čo by si vybrali Violet, je ako šafranu, väčšina kadetov by ju najradšej zniesla zo sveta, len aby zvýšili vlastné šance. Pre iných, napríklad pre mocného a nemilosrdného veliteľa krídla v Jazdeckom kvadrante Xadena Riorsona, je tŕňom v oku Violetin pôvod.
Ak chce Violet prežiť, musí sa spoľahnúť na svoj dôvtip.

S každým dňom je však vojna za hranicami akadémie čoraz krvavejšia, obrana kráľovstva zlyháva a počet mŕtvych narastá. Navyše sa zdá, že velitelia skrývajú hrôzostrašné tajomstvo.

Z anglického originálu Fourth Wing (Red Tower Books is an imprint of Entangled Publishing, LLC., first edition 2023) preložila Ivana Cingelová.

Detaily o knihe

Názov: Štvrté krídlo (2. vydanie – bez oriezky)

Originálny názov: Fourth Wing

Objednávací kód NA206267

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Štvrté krídlo (Kristína Rydlová, 8.1.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu vám asi nemusím veľmi predstavovať. V posledných mesiacoch obletela celú knižnú komunitu a v decembri sme sa dočkali aj jej slovenského prekladu. Elitná škola, draky, boj o život, intrigy, tajomstvá, nebezpečenstvo, súboje, priateľstvá, láska... toto a mnoho ďalšieho tu čaká na čitateľov. Po dočítaní môžem povedať, že sa tiež pridávam k jej fanúšikom. Užila som si ju viac, než som čakala a hoci by sa našlo pár detailov, na ktorých by sa ešte dalo popracovať, bola som spokojná. Violet sa mala stať pisárkou a na túto prácu sa tešila. Jednak zbožňovala knihy a jednak by to vyhovovalo aj jej chatrnému zdraviu, keďže stačil malý úraz a hneď mala niečo zlomené. Jej matka s ňou však mala iné plány, a tak sa musela zúčastniť výberu na jazdcov. Keďže mala zdravotné problémy, musela drieť ešte viac než ostatní. Ešte k tomu bola dcérou jednej z veliteliek, prečo bola tŕňom v oku mnohých svojich spolužiakov, ktorí sa jej chceli zbaviť. Páčilo sa mi na nej, že sa nevzdávala a tvrdo na sebe pracovala. Postupne bolo vidieť, že sa čoraz viac zlepšuje a že z nej bude odvážna a spravodlivá jazdkyňa. Xaden bol celkom tajomná postava. Detaily z jeho osobného života sme sa dozvedali po malých kúskoch a aj tak bolo stále jasné, že nám stále neprezradil všetko. Čím viac sme ho však spoznávali, tým viac si ma získaval a nakoniec som si ho úplne zamilovala, inak to ani nešlo. Romantika v štýle od nepriateľstva k láske sa mi tiež páčila. Prechod od jedného k druhému bol pomalý, postupný, vďaka čomu na mňa pôsobil uveriteľne. Užívala som si, ako sa Violet a Xaden zbližovali. Na tú pravú romantiku sme si síce museli počkať trochu dlhšie, ale nevadilo mi to, práve naopak, som rada, že autorka im dopriala dostatok času a nič neuponáhľala. Svet jazdcov a drakov bol podľa mňa vymyslený dobre, aj keď nie som až taký veľký odborník na fantasy. K tomuto sviatočnému obdobiu plnému rozprávok (a drakov) sa mi táto novinka veľmi dobre hodila. Na konci mi autorka tak trochu zlomila srdce. Samozrejme, že záver zostal otvorený, preto budem dúfať, že sa pokračovania dočkáme čo najskôr.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x