bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ten ľavý

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:00

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ten ľavý

Ona chce rozprestrieť krídla a lietať, hoci nepozná správny smer.
On je vietor, ktorý prichádza nečakane, aby jej ukázal, kadiaľ letieť.

Valentína túži nájsť toho pravého, pritom stále hľadá samu seba. Na jednej strane sa snaží nesklamať blízkych, na strane druhej túži lietať. Jej krídla – vlastné túžby – sú však zviazané pochybnosťami. Sled sklamaní ju zavedie do situácie, v ktorej sa ocitne prvýkrát. Ona predsa „taká nie je“, lenže čo ak v prudkom odbočení doľava má prsty samotný osud? A čo ak jej namiesto toho pravého do života príde ten ľavý?

Po úspešných ženských románoch prináša slovenská autorka Baja Dolce tak trochu inú romancu. Ten ľavý je to pravé čítanie s humorným pohľadom na svet, ktorého scenáristom bol možno aj sám život.

Detaily o knihe

Názov: Ten ľavý

Objednávací kód NA674845

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá oddychovka (Ivica, 5.1.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto som teraz potrebovala! Milá, zlatá, romantická oddychovka, pri ktorej sa neraz zasmejete, zamilujete si postavy (teta Milenka rulez :-D), ale možno si aj poplačete, ako ja na konci. Baja je majsterkou nečakaných zvratov. Ten druhý mi priam vyrazil dych! Najskôr som sa s ním nevedela úplne stotožniť, ale potom do príbehu dokonale zapadol. Viacerí (a aj autorka sama) túto knižku prirovnali k takej príjemnej telenovele - veľa postáv, malá scéna, vášnivé charaktery, osudové zvraty, pojašená hrdinka a krásny hrdina, tu a tam zástavy srdca z vývoja udalostí a nakoniec… šťastný koniec <3 Hlavná hrdinka mi veru výzorom trochu aj pripomínala moju obľúbenú Nataliu Oreiro :) Valentína je však navyše “plus sajzka”, za čo autorke tlieskam! Kniha je veľmi podarené dielko s mnohými krásnymi myšlienkami. Ja to stále vravím, že dobre napísaná romantika vie človeku veľa priniesť aj popri oddychu :) Baji tlieskam aj za to, ako opísala jeden konkrétny fyziologický proces na konci knihy. Nebudem hovoriť aký, aby som nespoilerovala, ale skladám 10 klobúkov dolu. A tiež sa mi veľmi páčilo moderné písanie v prítomnom čase, ktoré bolo perfektne zvládnuté. Túto knihu si prečítajte, ak chcete vedieť, čo je to starecký Tinder (skoro som sa zadusila smiechom :-D), pri čom hlavná hrdinka dvakrát kýcha :-D, ak si myslíte, že viete dopredu odhaliť zvraty (neviete, verte mi...) a chcete sa otestovať a ešte pre kopec dalších dôvodov, ktoré by som tu menovala do rána :) Knižku rozhodne odporúčam.

BD (Val, 28.12.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Baja Dolce je ten typ autorky, ktorá napíše čokoľvek a vy jej budete zobať z ruky (alebo aj nie, no mali by ste). Jej štýl je chytľavý, ba priam návykový, ako autorka románov je tvárna, skúša rôzne “podžánre” romantických príbehov- viacgeneračné, temné, dramatické a po novom aj humorné. Ja si jej flexibilitu pochvaľujem, pretože aj keď si myslím, že viem, čo od Dolce čakať, opak je pravdou. Vždy prekvapí- mňa len pozitívne. V tomto nádherne spracovanom dielku bolo kopec srandy. Skutočne, často som sa chichotala, občas aj schuti zasmiala. Hlášky, bizarné situácie a fantastická svojhlavá hrdinka Valentína, boli tak parádne naordinované, že som nemohla inak, len si príbeh zamilovať. Nemôžem povedať, že dej nebol predvídateľný (pretože pre mňa bol) rovnako, ako nemôžem tvrdiť, že to nezaváňalo občasným klišé(áno, bolo ho cítiť)… Vadilo mi to? Pche! Ani náhodou! Neviem si predstaviť, že by autorka niečo z príbehu napísala inak! Okrem postáv, ktoré boli charakterovo rôznorodé, no všetky do jedného perfektné, sa mi veľmi páčilo ako v bytovom komplexe žili. Symbióza, družnosť, prajnosť, podpora a ochota pomôcť mi pripadá ako z inej galaxie, no presne toto na knihách milujem. Ako je každá postava iná, svojská, napriek tomu si rozumejú a podajú pomocnú ruku navzájom. Vzišli z toho krásne, dokonca i dojemné situácie. Ďakujem autorke, že myslela na neamericky hovoriacich ľudí a frázy, či texty piesní použitých v príbehu boli preložené. Síce pre niekoho zbytočnosť, pre mňa neoceniteľná pomoc. Priateľské prostredie, skvelé hlavné aj vedľajšie postavy, vtipné hlášky, nádherné kulisy interiérov aj exteriérov, ne-čakané zvraty, láska, vášeň a bonusové epilógy… to je len malý náhľad toho, čo na vás čaká v tejto, už na prvý kuk, nádhernej fialovej knihe. Neváhajte, Valentína s Dáriusom a ich priateľmi vám vyrozprávajú svoj príbeh lásky, kde nechýba humor či pekné myšlienky. Isto nikoho neprekvapím, ale ja knihu Ten ľavý vrelo odporúčam.

Super romantická komédia (@knihopes, 13.12.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak túto knihu som si riadne užila. Už aj v predchádzajúcich Bajiných knihách ma bavil jej humor, no v tejto sa teda riadne odviazala. Kebyže nečítam väčšinou vo vlaku, smejem sa na celé kolo. Hlavná hrdinka Valentína je riadne číslo. Mladá študujúca baba, so syndrómom predbiehajúcej sa huby, ktorá sa dostáva pomerne často do bláznivých situácii. A čo je dôležité, hľadá toho pravého, len čo ak najprv stretne toho ľavého? (o ňom vám ale nič neprezradím). Okrem iného je Valentína svojská aj v obliekaní a jej špecialitou sú hlavne tričká. Vo vydavatelľstve si dokonca môžete kúpiť jedno také tričko. Brala by som kľudne aj ďalšie. Vďaka jej sestre vám zas budú určite tiecť slinky a budete mať potrebu buď piecť alebo rovno zájsť do cukrárne na dajakú šmakocinku. Ako som písala, príbeh nemá núdzu o humor ale pravdaže je aj romantický a sem tam vás niečo šokuje. Tiež vyzdvihujem prostredie v ktorom sa dej odohráva, pretože bývať a žiť v takom bytovom komplexe by bol teda splnený sen, hlavne ak by sme mali okolo seba takých ľudí ako má Valentína. A teda odteraz keď budeme prechádzať okolo makového poľa, spomenieme si na Baju a jej úžasnú knihu. A za naše tvrdenie o úžasnosti knihy Ten ľavý hovorí aj fakt, že po mne ju doslova zhltli už dve kamošky, obe s nadšenými reakciami. Ak máte radi humorné knihy s dávkou romantiky P.s. kniha obsahuje tú najlepšiu romantickú erotickú scénu... čítajte a pochopíte

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x