bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Carrie Sotová je späť

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:00

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Carrie Sotová je späť

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy CARRIE SOTOVÁ JE SPÄŤ:

Svetová tenisová jednotka Carrie Sotová je tvrdá a neľútostná a odhodlanie vyhrať za každú cenu jej rozhodne nepridáva na sympatiách a obľúbenosti medzi ostatnými hráčkami i fanúšikmi. V čase, keď sa Carrie kvôli zraneniu rozhodne odísť do tenisového dôchodku, je najlepšou hráčkou, akú kedy svet videl. Prekonala všetky rekordy a získala dvadsať grandslamových titulov. A keby ste sa jej opýtali, povedala by, že každý z nich si zaslúžila. Obetovala takmer všetko, aby sa stala najlepšou tenistkou, a na vrchol sa dostala aj vďaka svojmu trénerovi a otcovi Javierovi.

Šesť rokov po skončení kariéry sa však Carrie ocitá na tribúne turnaja US Open a s úžasom sleduje, ako ju o rekord pripravuje brutálna a ohromujúca britská tenistka Nicki Chanová. A tak tridsaťsedemročná Carrie urobí bezprecedentné rozhodnutie vrátiť sa na tenisové dvorce, aby sa pod otcovým vedením pokúsila získať späť svoj rekord. Hoci športové médiá tvrdia, že Bojovú sekeru, ako Carrie prezývajú, nemali nikdy v láske. Hoci sa jej telo nehýbe tak rýchlo ako predtým. A hoci to znamená prehltnúť hrdosť a trénovať s mužom, ktorému kedysi takmer otvorila svoje srdce – s Bowom Huntleym. Rovnako ako ona aj on chce svetu dokázať, že na to ešte má, kým sa navždy vzdá vrcholového tenisu. Napriek všetkému a všetkým je teda Carrie Sotová späť na jednu veľkolepú sezónu – poslednú v jej živote...

V tomto strhujúcom románe nám autorka Taylor Jenkins Reid vyrozpráva nezabudnuteľný príbeh o legendárnej športovkyni, ktorá sa pokúša o návrat na vrchol, o tom, čo človek musí obetovať, keď chce byť v niečom najlepší na svete, a o výnimočnom pute medzi otcom a dcérou.

Prekladateľka: Denisa Jahičová

Detaily o knihe

Názov: Carrie Sotová je späť

Originálny názov: Carrie Soto Is Back

Objednávací kód NA674323

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Carrie Sotová (Kristína Rydlová, 8.1.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka ma opäť presvedčila o tom, že vie písať skvelé príbehy. Jej knižné celebrity dokáže popísať tak presvedčivo, až mám pocit, akoby som čítala biografiu nejakého reálneho človeka a mám chuť si ho ísť vygoogliť. Príbeh Carrie som si užila od začiatku do konca, ani som si neuvedomovala, ako rýchlo mi ubiehajú stránky pod prstami. Nie som veľká športová fanúšička, no tenis je jeden z mála športov, ku ktorým mám blízky vzťah a celkom sa orientujem v jeho pravidlách. Tento príbeh sa z veľkej časti odohrával na tréningoch a zápasoch, no vôbec mi to nevadilo, práve naopak, toto prostredie mi sadlo (dokonca viac, než som čakala). Človek si často ani neuvedomuje, čo všetko musia športovci riešiť a aká náročná je ich príprava. Priznám sa, že nedokážem povedať, či som si Carrie obľúbila, alebo nie. Bola to žena, ktorá v sebe ukrývala viacero stránok. Páčilo sa mi na nej, ako tvrdo pracovala, aby dosiahla svoj sen. Nevzdávala sa a neustále sa snažila zlepšovať. Bola to skvelá tenistka, to nemôže nikto poprieť. Na druhej strane však musím povedať, že niekedy išla až cez mŕtvoly a v niektorých momentoch som sa nedokázala stotožniť s jej správaním. Rozumela som jej i nerozumela zároveň. Médiá jej nič neprepáčili a občas mi jej bolo dosť ľúto. Som rada, že v druhej polovici príbehu nám začala ukazovať aj svoju druhú, ľudskejšiu stránku a že sa nad určitými vecami zamyslela a prehodnotila svoj postoj k nim. Jej otec patril k mojim naj postavám. Je pravda, že zo začiatku mi na ňom trochu vadilo, ako tlačí na svoju dcéru, no neskôr som si ho absolútne zamilovala. Svoju dcéru miloval a podporoval, bol jej najväčším fanúšikom a túžil len po tom, aby bola šťastná. Ich vzťah nebol vždy jednoduchý, napriek tomu si dokázali zakaždým nájsť k sebe cestu. Príbeh sa primárne točí okolo tenisu, no svoj priestor dostala aj romantika, takže si tu našla svoje aj moja romantická duša. Nápadník Carrie to s ňou nemal jednoduché, niekoľkokrát ho odmietla, (ne)chcene mu ublížila, no on to s ňou nevzdával, vďaka čomu si získal moje sympatie. Za seba vám môžem knihu (i iné autorkine príbehy) len a len odporučiť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x