bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Do výšin

Vydavateľ: Artis Omnis, s.r.o. (Artis Omnis, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:296
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:00

Lepšia cena: 18,40 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,83 € (vrátane DPH)
Bežná cena:21,90 €
Ušetríte: 3,07 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Do výšin

V dôsledku finančnej krízy v roku 2008 sa život Vanessy O´Brienovej odrazu obrátil hore nohami. Po rokoch na poste medzinárodne úspešnej manažérky sa jej kariéra zrútila ako domček z karát a ona začala hľadať nový zmysel života. Rozhodla sa pre celkom nepravdepodobný cieľ: vyliezť na Mount Everest.
O dva roky neskôr zastala na vrchole sveta. A odtiaľ pokračovala ďalej.
Už ako tínedžerka dobre vedela, čo znamená sama na vlastnú päsť tvrdo drieť a pretĺkať sa životom po tom, ako utrpela zničujúcu stratu, ktorá jej rozbila rodinu. Vanessa počas horolezeckých výstupov ako dobrodružka zisťovala svoje možnosti a hranice, až z nej vyrástla prieskumníčka s vysokohorským nadhľadom na meniaci sa svet – a s novým poslaním podeliť sa o svoje znalosti a vášeň s ľuďmi na celom svete. Vanessina cesta, vyrozprávaná srdečne a s humorom, ktorá viedla z amerického predmestia až do Zóny smrti na Evereste, oba póly Zeme, a napokon na najnebezpečnejší vrchol K2, je príbehom o odolnosti, vyššom cieli a odvahe prekonať každú prekážku.

„Som tým, kým som, pretože som od svojich slovenských starých rodičov dostala veľa lásky. Pestovali vo mne zvedavosť, nádej a vieru. Spolu so zmyslom pre humor išlo o jedny z mojich najlepších nástrojov na prežitie.“ Vanessa O´Brienová

O autorke:
Vanessa O´Brienová je americko-britská horolezkyňa, prieskumníčka, obhajkyňa ľudských práv, bývalá obchodná manažérka. Po dosiahnutí najvyšších štítov každého kontinentu, oboch pólov i najhlbšieho bodu Zeme – dna Mariánskej priekopy – ustanovila niekoľko Guinessových svetových rekordov. Vanessa je členkou Kráľovskej geografickej spoločnosti a držiteľkou viacerých medzinárodných ocenení. So svojím manželom Jonathanom žije v New Yorku a v Londýne. Jej predkovia z matkinej strany pochádzali zo Slovenska.

„Vzrušujúce... Čitateľ priam zhltne O’Brienovej senzačný a elektrizujúci príbeh.“ – týždenník PUBLISHERS WEEKLY

„Mimoriadne citlivý a dojemný príbeh.“ – sir Humprey Wakefield, člen Kráľovskej geografickej spoločnosti

„Osviežujúco a skvele napísaný príbeh Do výšin je vzácnou zmesou dobrodružstiev, z ktorých sa človeku zatají dych, a silnej sebareflexie jednej z najlepších amerických horolezkýň.“ – Johanna Garton, autorka knihy Okraj mapy (Edge of the Map)

„Úchvatná, úprimná a osviežujúca kniha, plná slobodomyseľných dobrodružstiev, humoru a hlbokých myšlienok, ktorá poskytne inšpiráciu každému, kto jednoducho sníva o tom, že vykročí za svojím cieľom.“ – sir Chris Bonington, svetoznámy horolezec a medzinárodne predávaný autor knihy Výstup (Ascent).

„Ernest Shackleton už viac než pred sto rokmi vymenoval kvality, ktoré by mal mať každý prieskumník: optimizmus, trpezlivosť, idealizmus spojený s predstavivosťou, a odvahu. Vanessine kvality sú ozaj veľmi podobné.“ – Alexandra Shackleton, vnučka sira Ernesta Shackletona

Detaily o knihe

Názov: Do výšin

Objednávací kód NA674134

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x