bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kuriérky

Vydavateľ: barecz & conrad books (barecz & conrad books)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:548
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 03:03

Lepšia cena: 21,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 22,36 € (vrátane DPH)
Bežná cena:26,- €
Ušetríte: 3,64 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kuriérky

Odvážne „dievčatá z geta” s nervami z ocele podplácali stráže gestapa, flirtovali s nemeckými vojakmi, pašovali ľudí, hotovosť, dokumenty, informácie a zbrane, no v neposlednom rade šírili pravdu o tom, čo sa páchalo na Židoch.

Jeden z najdôležitejších príbehov druhej svetovej vojny, ktorý sa rozhodol sfilmovať aj Steven Spielberg. Písali o ňom USA Today, Washington Post, Boston Globe, Publishers Weekly a stal sa bestsellerom NEW YORK TIMES.

Mocná a inšpirujúca kniha Kuriérky prerozpráva skutočné svedectvá mimoriadnych žien, ktorých odvážne, no málo známe činy zatienil čas. Je to nezabudnuteľný príbeh vojny, boja za slobodu, výnimočnej chrabrosti, ženských priateľstiev a prežitia napriek neprajnému osudu.

Autorka Judy Batalionová, vnučka poľských preživších holokaustu, vás v knihe Kuriérky prenesie späť do roku 1939 a zoznámi vás s Reniou Kukiełkovou, pašeráčkou zbraní a kuriérkou, ktorá počas svojich peších a vlakových pútí naprieč okupovaným Poľskom riskovala život. Okrem Renie vám predstaví aj iné kuriérky, ozbrojené bojovníčky, tajné agentky a sabotérky, ktoré počas svojich misií takisto nasadzovali vlastný život.

Kuriérky ukrývali revolvery v bochníkoch chleba a zaváraninových pohároch a pomáhali budovať systém podzemných bunkrov. Flirtovali s nemeckými vojakmi, podplácali ich vínom, whisky a domácou stravou, svojím árijským vzhľadom ich zvádzali a potom zastrelili. Do povetria vyhodili koľajnice nemeckej zásobovacej trasy, ako aj mestskú vodovodnú sieť. Taktiež ošetrovali zranených a učili deti. To boli kuriérky.

Spoznajte autorku Judy Bataionovú
Judy Batalionová je autorkou knihy White Walls: A Memoir About Motherhood, Daughterhood, and the Mess in Between. Písala pre New York Times, Vogue, Washington Post a mnoho ďalších publikácií. Na Harvardovej univerzite získala bakalársky titul v odbore história vedy, na Courtauldovom inštitúte Londýnskej univerzity doktorát z histórie umenia. Pracovala ako kurátorka v múzeu a prednášala na univerzite. Narodila sa v Montreale, kde sa naučila hovoriť po anglicky, francúzsky, hebrejsky a jazykom jidiš. V súčasnosti žije s manželom a ich tromi deťmi v New Yorku.

Detaily o knihe

Názov: Kuriérky

Objednávací kód NA673464

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x