bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Knihomoli

Vydavateľ: Aktuell (JUDr. Juraj Ďurišin - AKTUELL)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 03:02

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,19 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Knihomoli

Jedno leto. Vzájomní rivali. Dejový zvrat, ktorý nečakali…

Život Nory Stephensovej sa točí okolo kníh – prečítala ich všetky – no nevyrovná sa hrdinke ani jednej z nich. Nie je tá odvážna, ani vysnívané pohodové dievča a už vôbec nie zlatíčko. V skutočnosti jedinými ľuďmi, pre ktorých je Nora dôležitou hrdinkou, sú jej klienti, ktorým ako drsná literárna agentka uzatvára obrovské zmluvy, a jej milovaná mladšia sestra Libby. Nikoho iného nemá.

Preto keď ju tehotná sestra poprosí o spoločný výlet do Sunshine Falls v Severnej Karolíne, napriek pracovnej vyťaženosti súhlasí. Netuší ale, že okrem utužovania sesterského vzťahu je ďalším z Libbiných cieľov letného pobytu dať Norin život do poriadku – nájsť jej poriadneho chlapa a docieliť, aby bola konečne hrdinkou svojho vlastného príbehu. Nora však namiesto piknikov na lúkach alebo stretnutí s príťažlivým vidiečanom či namakaným barmanom neustále naráža na Charlieho Lastru, uznávaného (a protivného) redaktora, s ktorým ju spája nielen vášeň ku knihám, ale aj milovaný New York. A boli by to milé stretnutia, nebyť toho, že sa v minulosti stretli už veľakrát, a nikdy to nebolo milé.

Ak je Nore jasné, že nie je ideálna hrdinka, Charlie vie, že nie je hrdinom pre nikoho. Ale keď sa znova a znova stretávajú – v sérii náhod, ktoré by každý schopný editor z rukopisu vyškrtal – zisťujú, že sú možno hrdinami (sami) pre seba.

Detaily o knihe

Názov: Knihomoli

Objednávací kód NA672404

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihomoli (Martina, 6.3.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Emily Henryová KNIHOMOLI Ani neviem ako začať...kniha sa číta dobre nie je zlá,je to taká typická oddychovka,príbeh je pekný,no mne v ňom chýba dynamika,niečo čo by ma nútilo obracať stránku za stránkou,a nie v kľude ju odložiť večer na nočný stolík s myšlienkou veď zajtra ju dočítam. Hlavnými hrdinami príbehu sú Nora a Libby dve sestry,mám pocit,že aj ich už zomrelá mama lebo sa spomína veľmi často a Charlie.Nora je agentka,ktorá sa venuje spisovateľom a ich knihám,Charlie je knižný redaktor,žijú v New Yorku. Nora a Libby majú veľmi pekný sesterský vzťah a preto keď Libby požiada Noru aby si spolu išli oddýchnuť do mestečka,do ktorého sa Libby zaľúbila v knihe Raz za život,Nora neodmietne. No je však veľmi prekvapená keď v meste naďabí na Charlieho,ktorý tam vypomáha v rodinnom kníhkupectve,a bol donútený opustiť New York. No Noru prekvapí v mestečku viac vecí -podnik s názvom Hačnite si,podnik s názvom Šálky a štamperlíky,a aj to,že sa musí v meste potrápiť s tým kde nájde kvalitné pripojenie na wifi.Keď Norina redaktorka odíde na materskú,s Charliem začnú spolupracovať,a nielen to ,vytvoria si spolu vzťah,no trvalo im to dlhšie ako prechod leňochoda z jednej strany cesty na druhú. Ak ste dočítali až sem,a chcete vedieť prečo Libby požiadala Noru o spoločne strávený čas, knihu si prečítajte,ak chcete vedieť či Nora má zo vzťahov obavy a ako sa zachová k Charliemu tiež si ju prečítajte,a v neposlednom rade ak hľadáte oddychovku,kde sa spomína veľa kníh,práca agentky a knižného redaktora,sem tam vtipné prirovnania tak si ju tiež prečítajte. Kniha má peknú farebnú obálku,brožovanú väzbu,a číta sa ľahko. Ja knihe dávam ⭐⭐⭐⭐z piatich,ale ozaj len preto,že som ju dokázala odložiť nedočítanú. Za poskytnutie knihy na recenziu zo srdca ďakujem #VydavateľstvoAktuell

Fantastická! (Ivica, 5.1.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem Emily Henry! Odpálilo mi z nej dekel už pri knihe Letná stávka a Knihomoľmi svoj status PANI spisovateľky len potvrdila. Tentokrát sa stretávame s ozaj netradičnou hlavnou postavou. V béčkových romantických filmoch príde chlapík z metropoly do malého mesta, tam sa zamiluje do miestneho dievčaťa a už sa nikdy nevráti. A hlavne, v meste nechá za sebou svoju ambicióznu ex. No… tak v tomto príbehu je Nora tá ex! Vskutku originálna zápletka nás vezme do sveta úspešnej newyorskej literárnej agentky, ktorú prezývajú Žralok. Jej skin care pozostáva z 10 krokov, keď práve nebehá, maká doma na stacionárnom bicykli, má peniaze, nosí len krásnu čipkovanú spodnú bielizeň, vyzerá ako top modelka a nikdy neplače. Lenže to je iba Nora, ktorú poznajú všetci ostatní... Keď sa s ňou cez 4-minútový telefonát rozíde frajer, ktorý odišiel na služobku do malého mesta a zamiloval sa tam do miestneho dievčaťa, Nora práve mieri na služobný obed s literárnym redaktorom Charliem, ktorého prezývajú Mračno. Horší obed ani jeden z nich nezažil :-D Čo sa však stane, keď sa Žralok a Mračno o dva roky neskôr náhodou stretnú v malom meste, kam Noru vytiahla na dovolenku jej mladšia sestra? Môžu sa dvaja “zloduchovia” v jednom milostnom príbehu stať jeden pre druhého hrdinami? <3 Táto kniha má všetko. Rozosmeje vás, rozplače vás, ponúkne vám komplexné charaktery, užijete si takú chémiu, že vám z nej budú horieť brušká prstov (tá scéna v jazere!!!) a v neposlednom rade sa pozriete spolu s Norou a Charliem do minulosti a pochopíte, prečo sa z nich stali Žralok a Mračno… K témam knihy patria parentifikácia (keď rodič prenáša zodpovednosť na dieťa), sesterský vzťah, potlačenie emócií, outsiderstvo, ambície a nájdenie “rovnako udereného” partnera. Rozhodne odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x