bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Každé ďalšie leto

Vydavateľ: Vydavateľstvo AURORA (Vydavateľstvo AURORA)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Každé ďalšie leto

BESTSELLER PODĽA THE NEW YORK TIMES

Jedna z Najžiadanejších letných kníh roka 2022 podľa Today, Parade, PopSugar, USA Today, SheReads, BuzzFeed, BookBub, Bustle a iných!

Carley Fortune bola za knihu Každé ďalšie leto nominovaná na cenu Goodreads Choice Award v kategóriách najlepšia romanca a najlepší debutový román.
Zamilovať sa im trvalo šesť letných prázdnin.
Rozísť sa len chvíľu.
Postačí im víkend na to, aby všetko napravili?

Vraví sa, že všetko plynie, a od chvíle, keď Persephone Fraserová pred viac než desiatimi rokmi urobila najväčšiu chybu svojho života, pravdivosť tejto vety pocítila na vlastnej koži. Kedysi zvykla letné mesiace tráviť rozprávkovo, na brehu jazera. Dnes žije v modernom mestskom byte, stretáva sa s priateľmi a od všetkých si udržuje bezpečný odstup.

Teda, až kým neodpovie na náhly telefonát a srdce sa jej nerozbehne späť do Barry's Bay, obežnej dráhy Sama Floreka – muža, bez ktorého nechcela žiť.

Počas šiestich letných prázdnin, plných hmlistých popoludní pri vode, teplých nocí, keď so Samom pracovali v reštaurácii jeho rodiny a krčili sa nad knihami – on nad lekárskymi učebnicami a ona nad rozpracovanými hororovými poviedkami –, sa stali nerozlučnými. Ich kamarátstvo sa zmenilo na niečo dychberúce, lenže nakoniec sa rozpadlo na márne kúsky.

Keď sa Percy vráti k jazeru na pohreb Samovej matky, ich puto je nepopierateľné, tak ako kedysi. Lenže kým sa Percy nepostaví tvárou v tvár svojim dávnym rozhodnutiam a rokom, keď sa za ne trestala, ona ani Sam nezistia, či je ich láska mocnejšia než najväčšie chyby z minulosti.

Príbeh je vyrozprávaný v priebehu šiestich rokov a jedného víkendu. Každé ďalšie leto je hlboký, pútavý a nostalgický príbeh o láske, ľuďoch a voľbách, ktoré poznačia celý náš život.

Detaily o knihe

Názov: Každé ďalšie leto

Objednávací kód NA668933

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Každé ďalšie leto (Kristína Rydlová, 4.6.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Leto sa nám pomaly blíži, čomu nasvedčuje aj vydávanie letných príbehov. Jedným z nich je i novinka Každé ďalšie leto. Je to príbeh o priateľstve, láske, dospievaní a druhej šanci, v ktorom sa prelína minulosť s prítomnosťou. Celý čas som bola veľmi zvedavá, čo sa vlastne stalo pred 12 rokmi, keď sa cesty dvoch najlepších kamarátov rozdelili, čo ma nútilo otáčať jednu stránku za druhou, aby som sa dozvedela pravdu. Bol to naozaj vydarený debut, ktorého čítanie som si užila. Pri čítaní kapitol z minulosti som cítila určitú nostalgiu. Vzťah Sama a Percy bol čistý, rozkošný, hlboký a dodával celému príbehu veľmi príjemnú atmosféru. Mali sme možnosť sledovať, ako sa z nich v priebehu niekoľkých rokov stali najlepší kamaráti a neskôr i niečo viac. Chodili plávať do jazera, na pláž, plavili sa po lodi, jedli zmrzlinu, pracovali v Taverne... jednoducho leto z príbehu doslova sršalo. Neraz som mala na tvári prihlúply úsmev, keď som videla, ako si pomáhajú a sú jeden pre druhého oporou. Hoci bolo na prvý pohľad jasné, že jeden k druhému cítia niečo viac, ich vzťah nebol vôbec jednoduchý a prešiel si mnohými skúškami. I po 12 rokoch, počas ktorých neboli v žiadnom kontakte, bolo cítiť, že ich vzťahy ani trochu neochladli, práve naopak. O to viac som si kládla otázku, čo také sa mohlo stať, keď sa dvaja takí blízki ľudia takto odcudzili. Moje emócie opäť raz dostali celkom zabrať. Percy zbožňovala strašidelné príbehy, rada pozerala horory, bavilo ju aj vymýšľanie a písanie vlastných príbehov, čo sa mi na jej páčilo, pretože ju to robilo osobitou a odlišovalo ju to od ostatných dievčat. Žila v podstate dvoma životmi - jeden počas leta v prenajatej chate a druhý vo svojom domove. Sam a jeho brat jej podali pomocnú ruku v čase, keď si doma prechádzala náročným obdobím. Sam bol zlatíčko a veľký dobrák, naozaj si ho nešlo nezamilovať, po smrti otca pomáhal mame najviac, ako sa dalo, ale aj on mal svoje muchy. Občas som nerozumela, prečo niektoré veci pred Percy tají a veci zbytočne komplikuje. Obaja však v podstate boli ešte deti, a tak od nich nemôžem čakať, že už budú presne vedieť, čo chcú od života a budú robiť len samé správne rozhodnutia.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x