bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Transcendence

Vydavateľ: Red (Red)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:1
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 03:01

Lepšia cena: 18,43 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,87 € (vrátane DPH)
Bežná cena:21,94 €
Ušetríte: 3,07 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 15,64 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Transcendence

„V jiném životě byla moje navždy.“

Po nečekané tragédii se z profesora Nathaniela Hunta stane vdovec s miminkem. Najme si mladou, vzdělanou chůvu s nekomplikovaným životem, posedlostí divnými jmény a s klukem, s nímž se seznámila v supermarketu.

Postupem času chůva zjistí, že o něm už leccos ví, avšak všechno se stalo ještě před jejím narozením. Ví o skryté jizvě na jeho hlavě, o jeho oblíbené pizze i o tom, že na střední podváděl při testu ze španělštiny.

Zná fráze, které jsou mu povědomé, a prozradí mu vzpomínky, které ho vrátí o dvacet let do minulosti, kdy tragicky ztratil nejlepší kamarádku.

„Bojím se, co se stane, až ti dojde, že nejsem ona.“

Transcendece je smyslná cesta, která odhaluje nové možnosti, zpochybňuje zažité názory a zkoumá odvěkou otázku: existuje život po smrti?

Detaily o knihe

Názov: Transcendence

Originálny názov: Transcend

Objednávací kód NA662998

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Transcendence (Val, 7.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
…nadprirodzené, originálne, romantické… Táto autorka mi bola absolútne neznáma a podľa obálky by som tipovala, že pôjde o klasický romantický príbeh. Kamarátka ma však začiatkom roka upozornila, že na nete objavila knihu s anotáciou, ktorá znie naozaj dobre. Áno, hovorím o Transcendence… Ústrednou témou knihy je odveká otázka, či existuje život po živote. Autorka sa s touto témou popasovala naozaj skvele. Nepoňala to štýlom “od buka do buka”, ale hlavnej hrdinke Swayze od detstva pripisovala určitú dávku výnimočnosti. Ako je možné, že si Swayze spomína na udalosti z čias, keď ešte nebola na svete? Prečo má spomienky na ľudí o dosť starších od nej, ktorí si ju pritom vôbec nepamätajú? Úplne seriózne vám hovorím, zimomriavky ma pri týchto častiach knihy omínali pričasto. V príbehu vystupujú 4 hlavné postavy a to Swayze, ktorú som už spomenula, jej priateľ Griffin, vdovec Nathaniel a jeho mesačná dcérka. Áno, bábätko toho veľa v príbehu nepovie, ale vďaka nemu sa udejú skvelé, aj vtipné, situácie a čo je hlavné, cesty Sway a Nathaniela sa skrížia. Swayze Natovi rozpráva postupne viac a viac zo svojich spomienok o ňom a on je čím ďalej tým viac presvedčený, že Swayze je jeho priateľka z detstva. Okrem zamotaného vzťahu s vdovcom a nevysvetliteľných citov, má Swayze šťastný a pohodový život s priateľom Griffinom. Sú mladí, zamilovaní, tvoria harmonický, dokonalý pár. Práca pestúnky sa však podpíše na tejto idylke. Jewel má príjemný štýl písania, príbeh plynie hladko, retrospektívy i kapitoly máme z pohľadu Natea aj Sway, čo je u čitateľov dosť obľúbené. Aj keď je mladý pár vášnivý, netreba sa báť prehnane odvážnych erotických scén. Autorka síce zabŕdne aj do sexu, veď patrí k životu, ale všetky scénky sú vkusné a nespadajú pod ľahké porno. Čo sa týka postáv, niektoré dievčatá, ktoré spolu so mnou mali možnosť čítať knihu pred vydaním, mali problém s povahami. Napríklad, že Swayze je príliš nezrelá a Griffin až prehnane dokonalý. Ja som postavy, aj tie vedľajšie, vnímala presne tak, aby bolo jednoduchšie pochopiť správanie každého z nich. Nathaniel je síce vdovec, ale ku Swayze je priateľsky otvorený ako k starej známej(ktorú v nej vidí), Griffin JE prehnane dokonalý, od vzhľadu až po správanie. Ale aj to má v príbehu svoje opodstatnenie. Swayze ho miluje. Nerozumie svojim pocitom voči Nateovi, nechápe, čo ju k nemu púta, veď má priateľa, s ktorým je šťastná a v mysli si predstavuje budúcnosť po jeho boku- do chvíle, kým sa tam nezačne obšmietať Nate. Swayze je zmätená, rozpoltená a tým, že má len 21 rokov, má tak trochu strach z budúcnosti, zo všetkých spomienok a toho, čo sa jej v živote deje… Transcendence je prvou časťou zo série a musím povedať, že pokiaľ čitateľ venuje plnú pozornosť príbehu, záver ho neprekvapí, ba čo viac, bude si presne tento zvrat priať. Presne do takej miery, aby netrpezlivo čakal na pokračovanie, pretože bude prahnúť po ďalšom vývine udalostí…

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x