bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pandora

Vydavateľ: Grada - COSMOPOLIS (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 16,99 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,99 €
Ušetríte: 3,- € (zľava 15%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 16,79 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pandora

HRANICA MEDZI NÁHODOU A OSUDOM JE NIEKEDY VEĽMI TENKÁ...
Londýn 1799. Mladá nádejná návrhárka šperkov Pandora Blakeová žije so svojím strýkom v kedysi preslávenom obchode so starožitnosťami svojich rodičov. Jedného dňa do obchodu tajne doručia záhadnú grécku vázu. Od tej chvíle sa v starožitníctve začínajú diať zvláštne veci. Pandora je odhodlaná zistiť o váze viac, a tak o pomoc požiada Edwarda Lawrenca, mladého muža, ktorý sa neúspešne uchádza o prijatie do ctihodnej Spoločnosti pre starožitníkov.

Edward vidí v starodávnej váze kľúč k svojej akademickej budúcnosti, Pandora ju zas vníma ako šancu na obnovenie bývalej slávy starožitníctva a možnosť osamostatniť sa. Lenže Edwardove zistenia o váze náhle spochybňujú všetko, čo Pandora vie o vlastnom živote, rodine i svete. Postupne si začína uvedomovať, že niektoré dvere je lepšie neotvárať, pretože hranica medzi náhodou a osudom je niekedy až príliš tenká..

Detaily o knihe

Názov: Pandora

Objednávací kód NADBK106585

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Grécka mytológia, historické Anglicko (Veronika Posová, 7.1.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Vždy ma fascinovala grécka mytológia, a tiež ma stále fascinuje Anglicko vo všetkých jeho historických podobách. V knihe Pandora som dostala oboje - grécku mytológiu v časoch Anglicka na prelome 18. a 19. storočia. Nájsť prienik medzi týmito dvoma zdanlivo nespojiteľnými témami sa zdá byť nemožné, ale myslím, že autorke sa to podarilo. Okrem toho však autorka dokázala v knihe spojiť viacero zaujímavých tém z daného obdobia - šperkárstvo, šmelinárstvo, čierny trh, starožitníctvo. To dodávalo celému príbehu na atraktivite. Tiež "domáce zvieratko" Pandory bolo vybrané výborne. Šperkárka s vlastnou strakou Hermes, ktorá jej nosí drobné komponenty na návrh jej šperkov? Výborné! Kniha je rozdelená na 3 časti, pričom tá prvá časť je veľmi pomalá, skôr úvodná, kedy spoznávame všetky postavy a vieme si o nich už spraviť svoj názor a zaradiť si ich na dobrú a zlú stranu barikády. Určite v čítaní však vytrvajte, aj keď dej je trošku pomalší, pretože ku koncu sa už objaví aj akcia a mierna dráma, kedy postavy musia zasiahnuť a priamo konať. Nosnou témou knihy, okolo ktorej sa točí celý dej je Pandorina skrinka, čo tvorí výrazný a najdôležitejší prvok z mytologickej časti príbehu, autorka si tento mýtus vybrala ako nosný prvok, preto nečakajte viac výraznejších mytologických príbehov. Autorka však naštudovaniu tejto témy venovala veľa času, čo je v knihe cítiť, a aj v záverečných poznámkach od autorky sa dozvieme veľa zaujímavých informácií aj o postavách, ktoré boli inšpirované skutočnosťou. Kniha má síce pomalší dej, ale určite má čo čitateľovi ponúknuť. Dej sa postupne vymieňa vždy z pohľadu inej postavy, no vždy je jasné, koho očami práve prežívame príbeh. Knihu odporúčam čitateľom, ktorí majú radšej pomalší dej, minimálnu a nenásilnú romantickú linku a obľubujú históriu, či mytológiu. Knihe dávam 3,5*

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x