bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Spálený cukor

Vydavateľ: Inaque (Inaque)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:232
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Lepšia cena: 15,11 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,47 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,99 €
Ušetríte: 2,52 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Spálený cukor

V mladosti bola Tara divoká. Odišla z manželstva bez lásky, vstúpila do ašramu, žobrala, aby nahnevala svojich zámožných rodičov, a roky sa naháňala za „umelcom“ bez domova – a to všetko s malým dieťaťom v náručí. Teraz zabúda a upadá a jej dospelá dcéra sa musí starať o ženu, ktorá sa o ňu nikdy nestarala.

Spálený cukor je príbeh lásky a príbeh o zrade. Nie však medzi milencami, ale medzi matkou a dcérou.

„Rozhodne nesentimentálny román Spálený cukor skúma, čo sa stane, keď komplikovaná matka začne chradnúť. Ako napovedá názov, príbeh často v ústach zanechá horkú príchuť. Autorka zámerne a odvážne posúva hranice čitateľských sympatií.“ Samir Raheem, porotca Bookerovej ceny 2020

Detaily o knihe

Názov: Spálený cukor

Objednávací kód NA658376

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Spálený cukor (Zuzana Hermanova, 28.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní knihy Spálený cukor vo mne ostáva množstvo myšlienok. Aké musí byť náročné, keď nám krivdy z minulosti zasahujú do súčasnosti, a zároveň ovplyvňujú výchovu našich detí? Každý si niečo zo sebou nesieme a v tejto knihe je to tak krásne zachytené. Autorka vám podá všetko tak, ako to postavy cítia. Žiaľ, hnev, ľútosť … a vy to prežívate s nimi. Počas čítania som sa snažila čo najviac vcítiť do postáv, porozumieť ich konaniu a súcitiť s nimi, pretože to potrebuje aj Tara a aj jej dcéra Antara. Antara je umelkyňa, ktorá o svojej žijúcej mame hovorí v minulom čase. Jej matku, Taru, trápi kognitívny úpadok, ktorý sa prejavuje postupným strácaním pamäti a zmenami osobnosti. Každým dňom prichádza o maličký kúsok zo svojho života. •Zdá sa mi nefér, že si vyloží z mysle minulosť, zatiaľ čo ja ňou večne prekypujem. Toto je pre mňa silná veta z knihy, ktorá dokonale vystihuje Antarin postoj voči svojej matke. Byť s mamou ju na jednej strane stresuje, nevydržia spolu dlho, na druhej strane je to jej matka. Inú nemá. Matka, ktorú na jednej strane ľúbi, avšak na druhej strane, cíti voči nej aj silný hnev a krivdu. Veľa vecí projektuje do svojej matky. V skutočnosti, práve Antara potrebuje počuť od ostaných, že je dôležitá a že ju potrebujú. Za mňa to bolo skvelé čítanie! Autorka do detailov zobrazila vzťah Tary a Antary a čo všetko tomu predchádzalo. Kniha je napísaná pútavo a ostane vám v mysli ešte dlho po jej dočítaní.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x