bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rozprávky barda Beedla – ilustrované vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:166
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rozprávky barda Beedla – ilustrované vydanie

Vychutnajte príbehy barda Beedla, na ktorých vyrastajú malí čarodejníci

Rozprávky barda Beedla nie sú len príbeh o troch bratoch, vďaka ktorému Harry našiel kľúč k zničeniu horcruxov. Predstavujú päť očarujúcich rozprávok plných mágie, ľsti aj poučení. Rodičia v čarodejníckych rodinách ich s obľubou čítali svojim ratolestiam pred spaním celé storočia. Z originálu, ktorý bol napísaný v runách, ich preložila Hermiona Grangerová a trefné sprievodné poznámky k nim doplnil rokfortský riaditeľ, profesor Albus Dumbledore.
Do čarovného kotlíka pridajte štipku kúziel, za priehrštie huncútstva a jednu naberačku smiechu. Poriadne zamiešajte a vychutnajte príbehy barda Beedla, ktoré už od dávnych vekov fascinovali malých i veľkých čarodejníkov.

Vydanie, ktoré práve držíte v rukách, obohatil plnofarebnými ilustráciami britský umelec Chris Riddell a nájdete v ňom aj úžasnú grafiku Harryho, Rona a Hermiony!

Z anglického originálu preložila Oľga Kralovičová

Detaily o knihe

Názov: Rozprávky barda Beedla – ilustrované vydanie

Originálny názov: The Tales of Beedle the Bard – illustrated edition

Objednávací kód NA205909

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Slávne rozprávky v novom ilustrovanom šate (Dominik, 23.7.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úprimne ma teší, že čarodejnícky svet J. K. Rowlingovej stále ožíva – či už prostredníctvom nových vydaní kníh, z ktorých pôvodné verzie sa už niekoľkokrát vypredali, alebo pripravovanej seriálovej adaptácie. Spracovanie tohto vydania rozprávok hodnotím veľmi pozitívne – reaguje totiž na požiadavky novej doby a mladých čitateľov, ktorých očakávania sa za takmer dve desaťročia značne zmenili. Farebné obrázky na hrubšom papieri knižke dodávajú (podobne ako ilustrované vydania klasickej série) pridanú hodnotu. Podobne ako predošlé dve edície, aj táto obsahuje 5 príbehov, ktoré opäť prichádzajú s komentárom profesora Albusa Dumbledora. Všetky sú pomerne krátke, no každý z nich so sebou, ako to už pri rozprávkach býva zvykom, nesie ponaučenie. Krátke príbehy vyzdvihujú odvahu, dobrotu a inteligenciu a naopak odsudzujú chamtivosť, podlosť a túžbu po moci. Asi najväčšmi vo mne zarezonovalo Mágovo chlpaté srdce, ktoré poukazuje na snahu čarodejníkov o dosiahnutie nezraniteľnosti. Vydanie pravdaže obsahuje aj Príbeh troch bratov, ktorý dôverne poznáme z kníh o Harrym Potterovi.

Nádhera (Ivana Kováčová, 23.5.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rozprávky Barda Beedla vyšli v tomto nádhernom novom vydaní, ktoré je obohatené o množstvo prekrásnych ilustrácií a predovšetkým aj o zaujímavé poznámky profesora Dumbledora. Už keď som knihu držala v rukách prvýkrát, bola som z nej absolútne nadšená a keď som si ju prečítala, tešila som sa z nej ešte viac. Pretože s veľkou hanbou priznávam, že tieto rozprávky som doteraz ešte nečítala a pôvodné vydanie mi v knižnici chýba. Vydanie obsahuje 5 krásnych a hlavne poučných príbehov, z ktorých asi každý pozná ten o troch bratoch. Okrem tohto sa mne osobne asi najviac páčil príbeh o Fantastickej fontáne, ale za prečítanie stoja určite všetky. Primárne sú zamerané na vzťah čarodejníkov a muklov a vyzdvihuje sa v nich inteligencia a odvaha. Naopak, ukazujú aj chamtivosť a túžbu žiť večne a s neobmedzenou mocou. Ale to, samozrejme, nikdy nevedie k šťastnému koncu. Poznámky Albusa Dumbledora prinášajú k týmto rozprávkam úplne nový rozmer a my sa tak dozvedáme opäť veľa zaujímavostí z histórie magického sveta a tiež spoznávame mnoho významných osobností či fantastických tvorov. Keď to čítate, máte pocit, že tento svet tam niekde naozaj existuje a presne toto všetko sa v ňom odohralo. Ja som z tejto knihy nadšená a odporúčam ju všetkým milovníkom Harryho Pottera ako povinnú literatúru. Ak knihu už máte v starom vydaní, myslím, že nutne potrebujete aj toto. Či pre radosť, alebo pre dobrý pocit z podpory Rowlingovej organizácie LUMOS, ktorej poputujú všetky výnosy z licenčných poplatkov tejto knihy.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x