bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Spoza čarovného prútika

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:52

Lepšia cena: 18,40 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,83 € (vrátane DPH)
Bežná cena:21,90 €
Ušetríte: 3,07 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 15,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Spoza čarovného prútika

VLADO KOBIELSKY číta z knihy SPOZA ČAROVNÉHO PRÚTIKA:

Ohlásili prestávku a Gambon vyčaroval zo svojej brady cigaretu. Nás dvoch bolo často vídať pred skladom, v ktorom stála Astronomická veža, ako si užívame „závan čerstvého vzduchu“, ako sme tomu hovorili. Okolo nás pobehovali maliari, štukatéri, tesári a elektrikári a medzi nimi sme ja a Dumbledore poťahovali z cigariet.

Dospievanie Toma Feltona od nakrúcania filmu Piadimužíci po úlohu čarodejníka rozhodne nemožno označiť za obyčajné. Vo svetle reflektorov sa ocitol už ako dvanásťročný, keď získal kultovú rolu Draca Malfoya vo filmoch o Harrym Potterovi.

Tom prvý raz úprimne a s humorom jemu vlastným opisuje, aké to bolo vyrastať na plátne a byť súčasťou čarodejníckeho sveta. Hovorí o zlomovom bode vo svojom živote, o filmovom zákulisí a priateľoch, ktorých počas desiatich rokov získal, ako aj o kladoch a záporoch slávy a života po skončení nakrúcania potteroviek.

Pripravte sa na stretnutie so skutočným čarodejníkom.

Z anglického originálu Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard (Ebury Spotlight, an imprint of Ebury Publishing, London 2022) preložila Andrea Vargovčíková.

Detaily o knihe

Názov: Spoza čarovného prútika

Originálny názov: Beyond the Wand

Objednávací kód NA205901

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Fantastická kniha (Lívia Hukelová, 14.12.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že som nikdy nebola veľký fanúšik Toma Feltona. Vždy to bol pre mňa len zlomyseľný Draco Malfoy so svojim typickým úškrnom, ktorý neustále znepríjemňoval život môjmu obľúbenému Harrymu. Som rada,že som si mala možnosť knihu prečítať a spoznať Toma ako obyčajného človeka. Previedol ma svojim životom od detstva až po dospelosť. Ukázal mi svoj pohľad na to,aký bol život v zákulisí počas natáčania filmov,v ktorých hral. Až pri čítaní som zistila, že obsadil úlohu aj vo filme môjho detstva Piadimužíci, a to som ten film videla kedysi miliónkrát, ale vôbec som si to neuvedomila. Bolo úžasné spoznať jeho rodinu. Každý jej člen ho svojim spôsobom ovplyvnil a posunul vpred. Myslím, že nie len vďaka sebe a svojmu talentu ale aj zásluhou rodiny sa dostal tam,kde je dnes. Tom má neuveriteľný rozprávačský talent ,ktorým vás pri čítaní prenesie ku sebe do obývačky ,a tak máte pocit,že sedíte pri ňom a počúvate všetky jeho príbehy priamo od neho. Dozviete sa veľa informácií a podrobností z jeho života, ktoré by verejnosť podľa mňa ani nevedela,keby sa tak v knihe neotvoril. Oceňujem jeho úprimnosť aj v tých ťažších etapách jeho života. Štýl,akým knihu napísal je citlivý, pohodový,oddychový a jednoduchý, no zároveň fascinujúci,vtipný a zaujímavý. Dávno som nemala pri čítaní pocit,že nechcem,aby kniha skončila. Ja som z nej nadšená a odporúčam po nej siahnuť.

Výborné! (Ivana Kováčová, 30.11.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napriek tomu, že Tom má len 36 rokov, rozhodol sa svoj život fanúšikom priblížiť v autobiografii. Samozrejme, v tomto prípade to je pochopiteľné - Harry Potter, vďaka ktorému sa preslávil, je taký pojem a tvoril takú časť jeho života, že už len samotné zážitky z natáčania by vystačili na niekoľko kníh. Tom nám však vo svojej spovedi približuje svoj život nielen počas natáčania filmov, ktoré v podstate definovali jednu celú generáciu, nielen jeho samotného, ale aj život pred a po nich. Aj keď, že životopisy až tak často nečítam, pokiaľ sa týkajú osobnosti alebo témy, ktorá ma zaujíma, rada po nich siahnem. V tomto prípade tomu nemohlo byť inak. Tom mi na základe jeho naozaj úprimnej spovede príde ako veľmi príjemný, rozhľadený človek, s ktorým síce sláva trochu zamávala, ale vďaka pomoci a pokore to ustál a mohol nám otvorene priblížiť svoj život. Tom nás prevedie svojím detstvom, najväčšiu časť prirodzene venuje životu počas natáčania Harryho a v posledných kapitolách sa zameriava na svoj život po natáčaní, presťahovanie do LA, na svoje psychické zdravie a knihu uzavrie cenným, pozitívnejším odkazom. Jeho prirodzený, nenútený štýl písania mi pripadal veľmi autentický (čo pri autobiografiách veľmi oceňujem) a knihu som prečítala raz-dva. Text dopĺňa aj zopár fotiek, vždy sú to zachytené momenty, ku ktorým sa dozvieme aj nejaký príbeh. Napriek tomu, že občas preskočí v čase, v tomto prípade mi prišlo usporiadanie logické a neprekážalo mi. Mnohé veci ma prekvapili, napr. že Tom bol od detstva vášnivý rybár, ako prebiehal jeho casting na Harryho, vďaka čomu ho na rolu Draca obsadili alebo že za učiteľským stolom v Hlavnej sieni sa ocitol aj jeho vlastný starý otec. Každému z dôležitých postáv venuje vo svojej knihe kapitolu a takisto venuje spomienku aj zosnulým hercom a herečkám. Pre fanúšikov Harryho je toto určite povinná jazda. Som rada, že som Toma mohla spoznať na základe jeho rozprávania a bola by som veľmi rada, keby svoje knihy vydá kľudne aj každá z postáv a predstaví nám náš milovaný čarodejnícky svet zase zo svojho pohľadu.

Spoznajte ikonického Draca Malfoya z iného uhla (Erika Telekyová, 25.10.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Harry Potter ovplyvnil jednu celú generáciu a stále sa teší veľkej popularite na celom svete. V roku 2000, keď na Slovensku vyšiel Kameň mudrcov, nebolo jediného dieťaťa, ktoré by nečítalo knihu. Všetci mali obľúbené, aj neobľúbené postavy a želali si, aby mohli byť súčasťou úžasného sveta. Táto kniha však nie je o Rokforte, aj keď je s ňou veľmi úzko prepojená. Tom Felton, predstaviteľ Draca Malfoya, čitateľom porozprával aké bolo vyrastať v žiari reflektorov, ako videl svoju rolu a ako ho herectvo ovplyvnilo neskôr. Kniha je napísaná veľmi dobre, jednoduchým svižným jazykom, s dávkou humoru. Máte pocit, akoby Tom sedel vedľa vás a rozprával vám úžasný príbeh. Predstaví celú Feltonovu rodinu aj vzťahy medzi nimi. Pochopíte ako a kto, najviac ovplyvnil Toma v rannom detstve aj ku komu mal najbližšie. Tieto aspekty nie sú opísané preto aby vyplnili knihu ale preto, aby si čitateľ spravil ucelený obraz Tomovej osobnosti. Postupne od rodiny sa dostáva aj k obsadeniu v potterovkách a porozpráva historky nielen z nakrúcania, ale aj o hercoch a najmä o perfektnom režisérovi Crisovi Columbusovi, ľahko, s dôvtipom a humorom. Zdalo sa vám lietanie úžasné? A čo taký metlobal? Alebo troll z hradnej veže, či obrovská šachovnica pod padacími dvierkami? Výroba týchto prvkov zabrala hodiny výroby kulís špičkového tímu odborníkov od režiséra, kulisára až po osvetľovača. Tom ale nerozpráva len o nakrúcaní. Tenká hranica medzi reálnym a filmovým svetom sa občas zmaže čo v dôsledku dáva mnohé otázky sebaspytovania. Táto kniha nie je ako iné autobiografie. Čitateľ si síce nostalgicky zaspomína na obdobie detstva, oveľa dôležitejšia je však sebaláska a duševné zdravie. Po tejto spovedi vnímam Toma oveľa citlivejšie nielen ako herca, ale najmä človeka. Postavy z potteroviek sa už navždy potiahnu s hercami, ale Tom prekročil tieň. Som šťastná že vydavateľstvo Ikar umožnilo preklad tak krásnej knihy s výpovednou hodnotou.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Postavili nás tridsiatich do radu. Jeden z dospelých – neskôr som sa dozvedel, že to bol režisér Chris Columbus – okolo nás chodil a každého sa pýtal, ktorú časť knihy by najradšej videl na plátne. Spomínam si, že tá otázka vo mne nič nevyvolala. Kým decká oduševnene odpovedali – Hagrida! Tesáka! Metlobal! –, ja som rozmýšľal, kedy už pôjdem domov. Až keď prišiel na rad chlapec vedľa mňa, uvedomil som si, že som sa nad tou otázkou nielenže nezamyslel, ale ani netuším, o čom to všetci hovoria. Kto bol Hagrid? Čo je metlobal? Môj sused oznámil, že by ho najviac potešil Gringott, a ja som sa v duchu čudoval: Preboha, čo to je? Nejaký lietajúci tvor, či čo?
Nestihol som to zistiť. Chris Columbus sa už díval na mňa. „A ktorú časť knihy by si chcel vidieť ty, Tom?“
Stŕpol som. Zavládlo trápne ticho. Nasadil som svoj najočarujúcejší úsmev a ukázal na chalana, ktorý spomínal Gringott. „To isté, čo on, človeče!“ odvetil som. Zamával som rukami ako krídlami. „Nemôžem sa dočkať, kedy uvidím Gringotta!“
Ďalšia odmlka.
„Chceš povedať, že sa tešíš na Gringott… banku?“ uisťoval sa Columbus.
„Jasné,“ vyhŕkol som. „Tú banku! Nemôžem sa dočkať!“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x