bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Neprebudíme sa

Vydavateľ: Premedia SK (Premedia SK)
Edícia:Labyrint
Séria:Thorkild Aske (3.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Neprebudíme sa

V slovenčine vychádza už tretia kniha jedného z najoriginálnejších autorov severskej krimi, čerstvého držiteľa Rivertonovej ceny 2022 za najlepšiu nórsku detektívku roka, ktorú získal za román St. Avenger.
Bývalý vyšetrovateľ Thorkild Aske sa musí vrátiť k svojim koreňom na Islande, keď jeho otec Ulfur, environmentalista s pohnutou minulosťou, ochorie na rakovinu. Ulfur je však aj vo väzení: obvinili ho z vraždy jeho mladej milenky. Otec trvá na tom, že je nevinný. Thorkild a jeho sestra začnú pátrať po pravde a skutočnom vrahovi. Ich cesta vedie naprieč Islandom a do temných hlbín minulosti – ich vlastnej, ako aj Ulfurovej radikálnej environmentálnej skupiny – a hrozí, že odhalí temné tajomstvá, na ktoré je najlepšie zabudnúť. Cena za pravdu sa bude počítať v ľudských životoch.

Detaily o knihe

Názov: Neprebudíme sa

Objednávací kód NA657289

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Neprebudíme sa (Monika Ertľová, 25.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Thorkild Aske je vynikajúco napísaná postava, ktorá rozdáva sarkastické poznámky na počkanie, takže si ho veľmi ľahko obľúbite. Možno ho už poznáte z predchádzajúcich dielov (Zajtra mi budeš chýbať, Stretneme sa v raji), no ak aj nie, v krimi románe Neprebudíme sa sa mu pozriete na zúbok a nepochybujem o tom, že si získa aj vás. Bývalý vyšetrovateľ s pohnutou minulosťou má čo robiť s vlastnými démonmi, a aby toho nemal na pleciach náhodou málo, so sestrou (čo mala doma s manželom tiež trošku konflikt) sa vracia na rodný Island, kde jeho otca, fanatického bojovníka za panenskú islandskú prírodu s podobne zaujímavou minulosťou, odsúdili za vraždu mladej milenky. Jednoducho rodina na pohľadanie :D Aby Thorkild prišiel na to, či je otec vinný, bude sa treba trošku pohrabať aj v dávnych tajomstvách, ktoré niektorí v záujme svojho psychického zdravia radšej zamkli na desať zámkov. Ako príbeh graduje, mŕtvoly začnú doslova vypadávať zo skríň, takže môžete v mysli rozpletať poriadne klbko, ak chcete odhaliť vraha. Ten sa vám občas provokatívne pripomenie v kapitolách písaných kurzívou. Pochmúrna, melancholická atmosféra Islandu šikovne dopĺňa dejovú líniu, vnútorný svet postáv a medziľudské vzťahy. Vtipné poznámky len tak lietajú vzduchom, silné environmentálne posolstvo románu dodáva vážnosť. Príjemné čítanie do jesenných dní. Obálka je nádherná!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x