bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Piranesi

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 15,11 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,47 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,99 €
Ušetríte: 2,52 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Piranesi

Opojný, hypnotický román zasadený do alternatívnej snovej reality,
predurčený stať sa klasikou fantastiky.

Piranesiho dom nie je obyčajná budova. Miestnosti sú neohraničené, chodby nekonečné, steny lemujú tisícky jedinečných sôch. V labyrinte miestností je uväznený oceán. Pri prílive vlny s hukotom dorážajú na schodištia a miestnosti v okamihu zaplaví voda. Piranesi sa však nebojí. Rozumie príboju, a pozná schému labyrintu. Žije, aby svoj dom skúmal.
V dome žije ešte jedna osoba – muž označovaný ako Druhý. S Piranesim sa stretáva, aby mu pomohol na ceste za Veľkým a Tajným Poznaním.
Piranesi pri bádaní natrafí na dôkazy o existencii ďalšej osoby a postupne odhaľuje desivú pravdu – za svetom, ktorý vždy poznal, existuje iný, ďalší…

Detaily o knihe

Názov: Piranesi

Objednávací kód NA656846

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dychberúce čítanie, ktoré vás prinúti zamýšľať sa nad životom (Barbora H., 24.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nedokázala som sa od tejto knihy odtrhnúť. Rozhodne si zaslúži, aby sa o nej viac hovorilo. Je to skrytý drahokam. Úžasne zábavný fantasy a mysteriózny román, nádherne napísaný s dokonalým tempom a skvelými postavami. Prelína viaceré žánre, je nezabudnuteľný a melancholický. Čítanie o Piranesiho živote, čistote jeho života a jeho láskavosti, malo na mňa priam meditatívne účinky. Kniha je melancholická, útulná, vzrušujúca, všetko naraz. Ponára sa do hlbokých tém o osamelosti, svete, našom mieste v ňom, no zároveň je to tiež veľmi zábavné čítanie. Príbeh hovorí o živote Piranesiho, ktorý žije osamelý, no v úplnej spätosti so svojím domom, ktorý je vykreslený ako žijúca bytosť. Bola som okúzlená, ako autorka majestátne dokázala opísať Piranesiho „dom“ – doslova ako architektonické umelecké dielo, kde by sa chcel určite stratiť každý. Nie je to len miesto na svete, ale je to svet sám o sebe. Hlavná postava, Piranesi, je dokonalou metaforou pre našu dobu. Žije v takmer úplnej izolácii, v dome, ktorý je celým svetom... aspoň to si Piranesi myslí. Na prvý pohľad sa môže zdať, že tento príbeh je akýmsi prerozprávaním gréckeho mýtu o minotaurovi, ktorý prebýval v strede obrovského labyrintu. Mňa však oveľa viac uchvátila podobnosť s Platónom a jeho Podobenstvom o jaskyni. Tento román, rovnako ako Platónovo dielo, slúži ako nadčasová alegória a Piranesi v príbehu sám zmýšľa ako Platonista – nadovšetko si cení svoje milované sochy a kladie ich na piedestál ako ideálne formy, nadradené veciam, ktoré predstavujú. Dokonalé, nepodliehajúce rozkladu. Je to veľmi podnetné skúmanie nášho bytia a tiež krásne prirovnanie k rôznym stavom nášho duševného zdravia. Veľmi sa mi páčilo, že kniha necháva čitateľovi otvorené dvere pre jeho vlastnú interpretáciu. Rozhodne by som ju odporučila všetkým fanúšikom fantasy a nadšencom, ktorí radi skúmajú príbehy alternatívnej reality.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x