bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prokletí hrobky - Příběh ženy, která jako první vstoupila do hrobky faraona

Vydavateľ: Metafora (Metafora, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:349
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:59

Lepšia cena: 20,74 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 21,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,69 €
Ušetríte: 3,46 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 15,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prokletí hrobky - Příběh ženy, která jako první vstoupila do hrobky faraona

Lady Evelyn Herbertová, krásná a oblíbená dcera lorda Carnarvona, se měla především výhodně vdát. Ona však toužila po něčem jiném. Opustila svět bálů a sňatků z rozumu a spolu s otcem se vydala do egyptské pouště v naději, že se stane archeoložkou a bude pracovat po boku Howarda Cartera. Ten sen se jí splnil.

Egypt jí jednu lásku dal a o druhou ji připravil. První byl její budoucí muž, druhou milovaný otec. V roce 1922 tam prožila podle vlastních slov „nejskvělejší okamžik v životě“, když jako první vstoupila do čerstvě objevené Tutanchamonovy hrobky. Její život však od onoho okamžiku nabral temnější směr. Série tragédií v jejím okolí, která následovala, ji nezlomila, dala ovšem vzniknout mýtu o faraonově kletbě, který ji v různých podobách provázel po celý život.

Zestárlá Eve se po mrtvici v roce 1972 rozpomíná na události svého mládí. Částečně jí v tom pomáhá i egyptská archeoložka pátrající po osudu artefaktů z Tutanchamonovy hrobky. Co když ale její otázky nejsou tak nevinné, jak se zdají? Dokáže milující manžel chránit Eve až do konce?

Detaily o knihe

Názov: Prokletí hrobky - Příběh ženy, která jako první vstoupila do hrobky faraona

Objednávací kód NA656492

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pre priaznivcov beletrizovaných životopisov (Mrs.Columbo, 4.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh románu Prekliatie hrobky je inšpirovaný životom lady Evelyn Beauchampovej, ktorá patrila k prvým ľuďom, čo do Tutanchamonovej hrobky po stáročiach od jej zapečatenia vstúpili. Evelyn bola dcérou lorda Carnarvona, ktorý financoval vykopávky Howarda Cartera. Obaja boli prítomní pri odhaľovaní hrobky, ktorú Carter našiel, a dokonca existujú záznamy, že ešte pred oficiálnych odhalením pred egyptskými úradmi spolu všetci traja tajne navštívili aj samotnú pohrebnú komoru. Autorka vo svojom románe beletrizuje život Evelyn a jej rodiny, sústreďuje sa však nielen na samotný objav posledného miesta odpočinku starovekého panovníka, ale aj na Evelynine vzťahy s rodičmi, s manželom a neskorší život. Spája fikciu s historickými faktami a robí to tak šikovne, že keď nemáte život lady Beachampovej naštudovaný, vôbec neodhalíte, kde si autorka dopomohla fantáziou viac a kde menej. Zároveň je to pomerne "light" historický román, nič náročné, napísané ľahko čitateľným, nevtieravým štýlom, ktorý hladko plynie. Hoci tempo nie je rýchle, nenudí. Postavy sú uveriteľné a román je aj vďaka nim príjemným čitateľským zážitkom. Vrelo odporúčam priaznivcom historickej beletrie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x