bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čie sú to vlny

Vydavateľ: i527.net (Zajíček Rudolf, Ing. - ZAEX)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 03:01

Lepšia cena: 15,75 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 1,79 € (zľava 10%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čie sú to vlny

Po skončení druhej svetovej vojny odovzdá istý žialiaci rybár do miestnych novín báseň – burcujúce volanie po nádeji, zmysle života... a kameňoch. Aké je jej posolstvo? Pošlite mi kameň za každého človeka, o ktorého ste prišli, a ja postavím niečo, čo bude darúvať život. Tá báseň sa dostane ďalej, než kedy Robert Bliss zamýšľal, a zmení celý národ. Malý prístav na mainskom pobreží zaplavia balíky so skalami a on sa svojimi mozoľnatými rukami pustí do práce.

O niekoľko desaťročí neskôr sa Annie Blissová vráti do Ansel-by- -the-Sea, lebo veľký Bob, muž, ktorý jej poskytol útočisko počas najťažšieho leta jej detstva, potrebuje pomoc. Priamo na mieste ju však čaká záhada: v Bobovom dome narazí na hromadu ťažkých krabíc. Spomienky na kamenné ruiny na neďalekom ostrove oživia v Annie dušu antropologičky a ona sa rozhodne nájsť odpovede na svoje otázky.

Spolu so sympatickým a tajomným mestským poštárom odkrýva Annie celý príbeh, vrstvu po vrstve. Zatúži opätovne vzkriesiť nádej, na ktorej veľkému Bobovi kedysi tak veľmi záležalo, a zároveň zistiť, čo spôsobilo rozkol jej rodiny. Ibaže opraviť niečo, čo tak dlho ležalo zlomené, si od nej a od jej milovaných môže žiadať viac, než sú pripravení dať.

Detaily o knihe

Názov: Čie sú to vlny

Objednávací kód NA656372

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nádhera (Katarína, 29.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Amanda Dykes je neuveriteľná rozprávačka, pod jej šikovnými prstami postavy priam ožívajú a aby toho nebolo málo, jej slová pôsobia ako liek na depresiu – sú ako vrúcne objatie od milovanej osoby. Nechcete ju pustiť z rúk, nechcete prestať čítať, nechcete sa nechať vytrhnúť z toho kolotoča emócií a sĺz. Ani neviem spočítať, koľkokrát som musela predychávať, čo som si práve prečítala, alebo koľkokrát som knihu od radosti vystískala a ďakovala jej za to, že mi plní všetky želania. Nádherné, prosto nádherné, a vy si to nutne potrebujete prečítať tiež.

krásna (Radka, 17.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvé slová, ktoré ma napadli, na opísanie atmosféry tejto knihy sú „ako z iného sveta“. Nie však ako sci-fi, ale tým krásnym zahmleným spôsobom, ako keď sa zobudíte a zapamätáte si, čo sa vám práve snívalo. Historické a súčasné príbehy sú prepletené a priťahujú zvedavosť čitateľa, najmä keď sa odhaľujú vrstvy deja a postáv a vynárajú sa nové otázky. Stretávame Roya a Roberta Blissovcov, dvojičky, pred ktorými sa črtá budúcnosť, na ktorú ani nie sú pripravení. Nikto nie je pripravený na vojnu a vyslanie do boja bude mať dopad na rodiny, priateľov, celé mesto a celý národ. Keď sa s týmito mužmi zoznámite, ako sa príbeh premieta v celej knihe, uvidíte, aké silné sú ich väzby, a to aj napriek tomu, že sú dvojčatá. Ich životy sú navzájom prepletené a nečakaným a krásnym spôsobom zahŕňajú celé generácie. Potom sa stretneme s Annie Bliss spolu so všetkými obyvateľmi Ansel-by-the-Sea. Sú presne takí, akých by ste si predstavovali v malej rybárskej dedine v Maine. Jedným z týchto ľudí je v skutočnosti nováčik, Jeremiah Fletcher. Usadil sa v tomto pobrežnom prístave. Toto je miesto, kde on a Annie začnú cestu, počas ktorej bude musieť znova získať svoje morské nohy a bude zisťovať, ako vyzerá jeho budúcnosť. Písanie je neuveriteľne opisné a zdá sa, že ani slovo nie je zbytočné. Keď budete čítať Čie sú to vlny, budete zmietaní ako vlny na mori, keď sa pred vami odvíjajú príbehy jednotlivých hlavných postáv. V skratke – toto je kniha, ktorá chytí za srdce.

Rozvlní dušu (Michaela Šuľáková, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha čitateľa vtiahne do svojho pútavého deja a zároveň povedie do vlastného vnútra. Spolu s Annie odkrývate staré tajomstvá, pri ktorých sa nájde nejedna paralela s vašim vlastným životom.

Krásne (Ivana Kováčová, 5.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Po prečítaní knihy sa mi raz za čas stane, že nenachádzam slová, akými by som ju opísala. Väčšinou je to pri knihách, ktoré sú tak dokonalé, že sa cítim absolútne nekompetentná ich ohodnotiť. A to sa mi stalo nielen pri prvej autorkinej knihe Kto rozsvecuje hviezdy, ale aj pri tomto jej debutovom románe Čie sú to vlny. Anotácia vyznieva možno trochu chaoticky a neurčito a, aj keď je rozsiahla, nedokáže knihu ani v najmenšom vystihnúť. Diela tejto autorky sa totiž nedajú len tak ľahko opísať slovami. Taký spisovateľský dar, ako má Amanda Dykes má naozaj len málokto a jej štýl predstavuje dokonalú literárnu melódiu. Používa jemný, snový jazyk, ktorý spája romantiku s melanchóliou a čitateľovi poskytuje dokonalý literárny zážitok. Poskytuje nespočetne veľa podnetov na zamyslenie a učí vás byť lepším človekom. Amanda Dykes dokázala neuveriteľne plynulo zamotať dve časové roviny, kde sa postupne osudy jednotlivých postáv prepletú do krásneho príbehu, nad ktorým budete ešte dlho premýšľať. Je to mimoriadne precítene napísaný príbeh, v ktorom sa udeje veľa smutného, ale až do konca máte stále nádej na šťastný koniec. Tento príbeh vás učí odpúšťať a dávať druhé šance. Vážiť si život a s radosťou prežiť každý deň so svojimi milovanými. Príbeh je zasadený do zaujímavého prostredia východného pobrežia Ameriky, kde je množstvo malých ostrovov, na ktorých žije len hŕstka ľudí. Aj keď sledujeme súčasnosť, z príbehu na vás dýchajú časy dávno minulé a sála na vás intimita, opustenosť a jednoduchosť toho miesta. Môžem vám zaručiť, že všetky postavy si zamilujete a súčasnú veľmi jemnú a nenápadnú romantickú linku medzi Annie a Jeremiahom si budete užívať. Myslím, že najmä introvertky a milovníčky prírody si túto knihu určite vychutnajú. Najmä počas týchto skorých jesenných večerov, keď si pripravíte teplú deku, čaj a zapálite si obľúbenú sviečku. Prajem príjemné čítanie a dúfam, že si Amandu Dykes zamilujete tak ako ja.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x