bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Americký experiment

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:448
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

Vaša cena: 15,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 4,- € (zľava 20%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Americký experiment

Chýba jej inšpirácia na písanie. On sa rád obetuje.

Rosie Grahamová má problém. Vlastne ich má hneď niekoľko. Práve dala výpoveď v dobre platenej práci, aby sa mohla venovať písaniu románov. Rodine to zatajila a teraz ju pochytil spisovateľský blok. Potom sa na ňu doslova zrúti strop jej newyorského bytu. Našťastie má náhradný kľúč od bytu svojej najlepšej kamarátky Liny, ktorá je mimo mesta. Rosie však netuší, že Lina už požičala byt bratrancovi Lucasovi, ktorého Rosie niekoľko mesiacov intenzívne sleduje – bohužiaľ, neexistuje na to lepší výraz – na Instagrame. Zdá sa, že Lucas má v úmysle prísť jej na pomoc ako rytier v lesklej zbroji. Lenže okrem toho sa prechádza po byte iba v uteráku, má rušivý úškrn a neodolateľný prízvuk. Ach, a navyše varí.
Lucas navrhne Rosie, aby uňho zostala, kým si nenájde cenovo dostupný podnájom. A potom navrhne škandalózny experiment. Vezme ju na niekoľko skúšobných rande, ktoré majú naštartovať jej romantickú inšpiráciu. Rosie nemá čo stratiť. Svoje hlúpe internetové pobláznenie má pod kontrolou – ale Lucasov pobyt v New Yorku sa schyľuje ku koncu a šesť týždňov nemusí stačiť ani jej, ani na dokončenie rukopisu.

Z anglického originálu American Roommate Experiment (Atria Paperbeck, New York 2022) preložila Denisa Jahičová.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Americký experiment

Originálny názov: American Roommate Experiment

Objednávací kód DY205866

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá oddychovka (Michaela Zamari, 5.1.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ach, kde začať? Toto bolo také milé. To je azda najvýstižnejšie. Išla som do toho bez očakávaní, pretože ma úplne obyčajne zaujala anotácia a mladá autorka, ktorá dostala písací blog a dostane sa z toho vďaka Španielovi, ktorý sa jej nasťahuje do bytu. Či skôr ona jemu? Instagram obletela už autorkina prvá kniha Španielsky ľúbostný podvod a ja momentálne nepochybujem, že to musela byť tiež skvelá oddychovka, ale toto? To bolo proste... zlaté, zábavné, poučné, nenásilné. ☺️ Rosie a Lucasa spojí spoločné bývanie v byte jeho sesternice, ktorá je zároveň jej najlepšia kamoška, a ja som nepotrebovala viac ako téma spolubývajúci a autorka s krízou. A fešák, ktorý je odhodlaný nezištne jej pomôcť. "Pohľadom som jej mimovoľne putoval po krku, sledoval líniu zátylku a pliec, ramien a chrbta. Vnímal som jemné krivky jej tela a beznádejne spustil zrak až na jej zadok. Dobrý, guľatý... Otriasol som sa. Nie. Nemohol som si ju takto prezerať. Nie vtedy, keď som sa jej chystal predostrieť plán, ktorý som vymyslel v sprche." Lucas mi bol od začiatku sympatický, lebo je typ hlavného hrdinu, na ktorom hľadáte chybičku krásy a môžete sa aj postaviť na hlavu, aj tak ju nenájdete. Fajn, hral to na kamoša, lebo mal vlastné životné dilemy, o ktoré sa nechcel deliť s verejnosťou, ale okrem toho sa zachoval naozaj ako džentlmen a princ na bielom koni. A nebol gýčový, nudný ani prvoplánovaný. Bol... na zožratie. A Rosie to vedela. Ešte skôr, než ho stretla osobne. Dokáže mu teda ponúknuť "iba" priateľstvo a akési spojenectvo v zaseknutej inšpirácii? "Bože, kiežby niekto vymyslel spôsob, ako si odložiť takéto objatia na neskôr a kedykoľvek ich vytiahnuť! Vykúpila by som všetky, ktoré by boli dostupné. Zaplnila by som si nimi skrinky a schovala si ich na zlé dni. Alebo na akékoľvek dni, ak mám byť úprimná." Ak mám byť úprimná ja, takto to nefunguje, Rosie. Ale váš príbeh na mňa zafungoval na sto percent. Páčilo sa mi aj to, že príbeh dostávame z oboch pohľadov. Veľa komických momentov aj všetky romantické gestá. A New York, samozrejme. Za mňa skvelá komediálna oddychovka, pri ktorej si ani nevšimnete, že má vyše 400 strán.

Americký experiment (Kristína Rydlová, 6.11.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Španielsky ľúbostný podvod bol skvelý, takže som si nemohla nechať ujsť ani autorkinu ďalšiu knihu. Americký experiment bol opäť príjemný romantický príbeh, ktorého čítanie som sa užila, no musím sa priznať, že autorkina prvotina sa mi predsa len páčila o malý kúsoček viac (hlavne kvôli tomu, že tróp ,,od nenávisti k láske" mám proste radšej ako ,,od priateľstva k láske"). Rosie bola priateľská a dobrosrdečná mladá žena, ktorá však mala trochu pošramotené sebavedomie, najmä čo sa týkalo vzťahov. Jej bývalí priatelia sa k nej nesprávali tak, ako by si zaslúžila, takže sa tomu nemožno čudovať. Občas by som si želala, aby si vedela dupnúť a viac sa za seba postaviť. Páčilo sa mi jej priateľstvo s Linou, vždy sa mohli spoľahnúť jedna na druhú. Lucas bol úplne zlatíčko, od prvej chvíle si ma získal a ja som si ho absolútne zamilovala. Starostlivý, vtipný, šarmantný, večne dobre naladený, so srdcom i hlavou na správnom mieste... jeho si jednoducho nešlo neobľúbiť. A keď ešte začal hovoriť po španielsky... Pod jeho veselou maskou sa však skrývala citlivá duša, ktorá pred svojimi blízkymi zdieľala dôležitú vec o svojom živote. Neraz mi ho bolo ľúto a túžila som mu nejak pomôcť, hoci to nebolo možné. Bol to výborný kuchár, neustále varil nejaké špeciality, až mi tiekli slinky. Získal si ma aj jeho psík Taco, bez neho by to proste nebolo ono. Rosie a Lucas tvorili pekný pár. Ich vzťah sa vyvíjal pomaly, hoci ich vzájomné sympatie boli citeľné od začiatku. Lucas sa o Rosie pekne staral, snažil sa jej pomôcť s prekonaním autorského bloku a vymyslel pre ňu niekoľko skvelých rande. Samozrejme, aj Rosie sa mu snažila pomôcť s jeho trápením a oplácala mu jeho láskavosť a starostlivosť. Pri týchto scénach som sa musela usmievať ako slniečko na hnoji. Obe autorkine knihy rozhodne stoja za prečítanie, milovníčky romantických príbehov si v nich prídu na svoje. Dúfam, že sa dočkáme prekladu aj jej ďalšej knihy.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Budeš mojím experimentálnym partnerom?“ Prikývol a vrátil sa k bezstarostnému tónu: „Keď sa nad tým zamyslíš, je to dokonalé.“ Dokonalé? Pravdupovediac, cez pulzovanie v spánkoch som nepočula vlastné myšlienky. „Nebudeš si musieť sťahovať Tinder ani žiadnu aplikáciu, z ktorej títo…“ vystrúhal grimasu, „… muži pochádzajú.“ Nemo som otvorila ústa.
„Všetko sa tým zjednoduší,“ pokračoval Lucas.
Nasledujúce tri slová som vyslovila jedným dychom: „Čo sa zjednoduší?“ „Ja, ty, my, to, čo tu robíme,“ odvetil sebavedome, čím ma prinútil zamyslieť sa, či z neho naozaj nehovorí vysoká hladina cukru v krvi. Alebo cukor zatemnil mozog mne. Naozaj mi Lucas Martín práve navrhol randenie – experimentálne –, aby ma kopla múza?

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 7,80 €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x