bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Táto izba sa nedá zjesť

Vydavateľ: -
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:130
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 6,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,- €
Ušetríte: 3,10 € (zľava 31%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Táto izba sa nedá zjesť

Ona má dvanásť, on päťdesiat. Vzťahový kolotoč, z ktorého sa tak celkom nedá vystúpiť... Debutová novela dvojnásobnej finalistky súťaže Poviedka.

Tereza nie je jeho dcéra, mohla by byť, ale nie je, jeho dcéra má kučeravé vlasy a Tereza rovné, spľasnuté okolo tváre. Jeho dcéra má drobný nos a Tereza orlí, k nemu husté obočie a pery, na ktoré by sa hodil rúž, kým jeho dcéra má namiesto úst úzku čiarku ako na prasiatku, takú úzku, že sa do nej nezmestili žiadne mince jeho otcovstva, púšťala ich na zem a zamykala sa v izbe. Tereza má pery, ktorými ho teraz bozkáva, jazyk mu medzi ne padá ako zlatá minca, Ivan počuje tú mincu cinknúť, počuje, ako si ju Tereza doma šúcha o stehná a rodičia sa jej pýtajú kde si bola, a počuje aj, ako Tereza hovorí so Silviou v meste, a celý čas sa jej trasú ruky. (str. 27)

Aj moji učitelia sú prekrásni, majú prekrásne brady, prekrásne zadky v tesných nohaviciach a každú chvíľu nejakú časť tela v sadre alebo v dlahe alebo aspoň obviazanú elastickým obväzom, ešte aj moja slovenčinárka je prekrásna, keď sa ma pýta, či nepotrebujem číslo na psychológa, Tereza, nepotrebujete číslo na psychológa, moja sestra chodila k jednému výbornému, a ja krútim hlavou. Kedysi si na týchto ľudí žiarlil. Teraz ti volám a hovorím, akí sú prekrásni a múdri, a ty ma prerušíš a povieš som u priateľky a kladiem parkety, zavolaj mi neskôr. (str. 101)

Detaily o knihe

Názov: Táto izba sa nedá zjesť

Objednávací kód NADBK102839

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Osveta formou beletrie (Mirka, 11.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Nicol Hochholzerovej „Táto izba sa nedá zjesť“ o nezdravom „vzťahu“ medzi tínedžerkou a jej o desiatky rokov starším učiteľom v posledných mesiacoch vyvolala veľké vášne. Dôvodom nebol ani tak samotný obsah knihy, ako skôr jej stiahnutie z nominácie na cenu René. Tento počin vyvolal u mnohých nevôľu. A povedzme si úprimne, že oprávnene, pretože vďaka internetu, televízii a iným médiám majú dnes už aj 12-13-ročné deti prístup k informáciám, videám, obrázkom a textom, ktoré sú ďaleko za hranicou toho, čo je pre takéto vekové skupiny vhodné. Práve preto by sa o takýchto citlivých a doteraz tabuizovaných témach malo začať diskutovať aj v školách. Preto knihu odporúčam všetkým čitateľom (aj tým mladším), aby sa poučili, nedali sa využívať a uvedomili si, že to, čo oni vo svojej detskej naivite môžu považovať za lásku, z druhej strany láskou rozhodne nie je. Knihu tu máme, nezatracujme ju. Dajme jej šancu, lebo tutlaním skutočností sa problém, ktorý (či sa nám to páči alebo nie) stáročia existuje, nevyrieši. Treba o ňom hovoriť, písať a hlavne čítať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x