bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Od nemohúcnosti k pohybu

Vydavateľ: La Plata Production (FIND IT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:167
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 22,60 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 23,13 € (vrátane DPH)
Bežná cena:26,90 €
Ušetríte: 3,77 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Od nemohúcnosti k pohybu

Kniha je pozvánkou do plnohodnotného života pre KAŽDÉHO človeka. V úvodnej teoretickej časti je spísané všetko, čo je dobré vedieť o degeneratívnom ochorení s názvom „koxartróza“. Informácie sú jednoduché a prehľadné, aby bolo úplne jasné, čo robiť a čomu sa radšej vyhnúť, alebo sa hýbať inak ako doteraz.
Praktická časť obsahuje cvičebné zostavy s obrázkami a s jednoduchým popisom ako na to. Pacient po operácii – implantácii náhrady bedrového kĺbu – môže vo svojom domácom prostredí cvičiť tak, ako mu je to príjemné. Ide o cieľavedomú činnosť, ktorej výsledkom je naozaj pôžitok z pohybu bez bolesti.
Zámerom autoriek je aj niečo viac: Nech je každý, kto cvičí a následne sa pohybuje inak, inšpiráciou a motiváciou pre ostatných ľudí. Rovnako, ako to prezentuje názov knihy „OD NEMOHÚCNOSTI K POHYBU“.
Autorkami knihy sú Darinka Strešňáková a Mgr. Zuzana Pechová.
Darinka v súčasnosti vedie aktívny život, venuje sa svojim koníčkom a neustále sa vzdeláva. Okrem toho má rada pohyb a športové aktivity. Za základ harmonického života považuje každodenné cvičenie. Život jej pred 15 rokmi priniesol nepríjemný stav, zdravotný problém s medicínskou diagnózou koxartróza. Absolvovala operáciu bedrového kĺbu. Po prepustené z nemocnice sa rozhodla nečakať so založenými rukami a rozhodla sa dať do poriadku. Nuž a tu niekde je začiatok príbehu, ktorý sa stal zrodom tejto knihy. A súčasne aj pozvanie pre všetkých ľudí s podobným osudom, aby neváhali a venovali čas sebe, aby po operácií boľavého kĺbu využili svoju druhú šancu na iný, lepší život. Život v pohybe.
Zuzka absolvovala štúdium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského, odbor fyzioterapia. Najprv začala pôsobiť v nemocnici, neskôr prešla na iný spôsob práce v rekondično-rehabilitačných centrách, ktorý jej priniesol väčšiu variabilitu a možnosť venovať sa pacientom intenzívnejšie. Popri svojej práci vedie semináre pre fyzioterapeutov, kde vidí veľké pole možností poznávania inovatívnych metód práce s pacientami. Výsledky jej práce oceňujú všetky vekové kategórie. A ona sa nebráni žiadnej novej výzve. Intenzívne s Darinkou spolupracovali na tvorbe tejto knihy. Takto vznikla kolekcia cvikov a cvičebných zostáv pre ľudí, ktorí sú ochotní urobiť pre seba viac, aby ich život nabral nový smer a dostali sa od nemohúcnosti k pohybu.
Vydanie knihy Od nemohúcnosti k pohybu podporila aj Karin Haydu. Ďakujeme!

Detaily o knihe

Názov: Od nemohúcnosti k pohybu

Objednávací kód NA654575

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x