bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zasľúbená zem

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:740
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 29,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:39,90 €
Ušetríte: 10,- € (zľava 25%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 33,52 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zasľúbená zem

Strhujúce osobné rozprávanie o tom, ako sa tvorí história, z pera prezidenta, ktorý posilnil vieru Američanov v silu demokracie.
V dlho očakávanej prvej časti memoárov prináša Barack Obama príbeh neuveriteľnej odysey mladého muža hľadajúceho svoju identitu, ktorý sa nakoniec stane vodcom slobodného sveta. Obama úprimne odkrýva detaily svojho politického vývoja a približuje kľúčové chvíle pôsobenia na poste prezidenta Spojených štátov amerických počas svojho prvého funkčného obdobia – v čase prevratných a dramatických zmien.

Pozýva čitateľov na neodolateľnú púť, počnúc najranejšími politickými ambíciami cez rozhodujúce víťazstvo v iowskom volebnom zhromaždení, ktoré ukázalo silu lokálneho aktivizmu, po prelomovú noc 4. novembra 2008, keď sa stal 44. prezidentom Spojených štátov a prvým Afroameričanom na najvyššom poste krajiny. Obama uvažuje o svojom pôsobení v úrade prezidenta a jedinečným spôsobom skúma obrovský dosah aj limity prezidentskej moci. Dovolí nám pritom nazrieť do dynamiky americkej straníckej politiky a medzinárodnej diplomacie. Vezme nás so sebou do Oválnej pracovne aj do Situačnej miestnosti Bieleho domu, zavedie nás do Moskvy, Káhiry, Pekingu a na ďalšie miesta, ktoré navštívil. Prezrádza nám, na čo myslel, keď zostavoval svoj kabinet, bojoval s finančnou krízou, stretol sa s Vladimirom Putinom a s ďalšími štátnikmi. Dozvieme sa, ako prekonal zdanlivo neprekonateľné rozpory pri schvaľovaní zákona o dostupnej starostlivosti, vzoprel sa generálom v otázke americkej stratégie v Afganistane, reformoval Wall Street, zasahoval po ničivej havárii Deepwater Horizon či schválil operáciu Neptúnov trojzubec, ktorá vyvrcholila usmrtením Usámu bin Ládina.

Zasľúbená zem je hlboko osobný introspektívny príbeh muža, ktorý uzavrel stávku s históriou a vypracoval sa z lokálneho politika až na svetové javisko. Obama úprimne rozpráva o hľadaní rovnováhy medzi rozhodnutím kandidovať na najvyšší úrad z pozície muža čiernej pleti, prijatím očakávaní, ktoré naňho kládla generácia volajúca po naplnení prísľubu „nádeje a zmeny”, a zvládnutím morálnej výzvy urobiť správne rozhodnutie, keď ide o veľa. Otvorene hovorí o silách, ktorým čelil doma aj v zahraničí, vysvetľuje, ako život v Bielom dome ovplyvnil jeho manželku a dcéry, a nebojí sa priznať vlastné sklamania a pochybnosti o sebe samom. Nikdy však nezakolíše vo viere, že v prebiehajúcom veľkom americkom experimente je pokrok vždy možný. Táto silná a výborne napísaná kniha zachytáva presvedčenie Baracka Obamu, že demokracia nie je darom zhora, ale buduje sa dennodenným úsilím založeným na empatii a vzájomnom pochopení.

Detaily o knihe

Názov: Zasľúbená zem

Originálny názov: A Promised Land

Objednávací kód NADBK102413

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x