bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dům v blankytně modrém moři

Vydavateľ: Fantom Print (Nakladatelství FANTOM Print)
Jazyk: český
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI
Vaša cena: 9,75 € (vrátane DPH)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 16,58 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dům v blankytně modrém moři

Magický ostrov. Tajný úkol. Nebezpečné tajemství.
Linus Baker vede tichý, osamělý život. Je mu čtyřicet a žije v malinkatém domečku s ďábelskou kočkou a sbírkou starých elpíček. Jako sociální pracovník na oddělení péče o magickou mládež se celé dny stará o dobro dětí ve vládních sirotčincích.
Když si Linuse nečekaně předvolá nejvrcholovější management, obdrží velmi zvláštní a přísně tajný úkol – odcestovat do sirotčince na ostrově Marsyas, kde žije šest nebezpečných dětí: zahradní trpaslice, lesní víla, vyvern, neidentifikovatelný zelený sliz, špicodlak a Antikrist. Linus musí překonat strach a zjistit, jak pravděpodobné je, že by mohly přivodit konec světa.
Jenže děti nejsou jedinou záhadou na ostrově. Jejich opatrovatelem je totiž šarmantní a tajemný Arthur Parnassus, který udělá cokoli, aby své svěřence ochránil. Když se Arthur a Linus začnou sbližovat, vyplují na povrch dávná tajemství a Linus se musí rozhodnout, zda má dětem i Arthurovi zničit domov, nebo přihlížet, jak se svět ocitá v plamenech.
Dům v blankytně modrém moři je okouzlující, mistrně vystavěný příběh o cestě a hlubokém prožitku, jakým je nalezení neobvyklé rodiny na nečekaném místě – a poznání, že do té rodiny také patříte.

Detaily o knihe

Názov: Dům v blankytně modrém moři

Objednávací kód NADBK101977

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

TJ Klune (Val, 18.7.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Absolútne som netušila, aký príbeh ma čaká na stránkach paperbacku s krásnou obálkou. Dej nie je až tak založený na dynamike. Skôr sa zameriava na vzťahy,ich krehkosť a budovanie dôvery. Autor vytvoril reálno-fantazijný svete,kde obyčajní ľudia žijú s magickými bytosťami. Bodaj by žili v symbióze. Ľudia magické deti posielajú do sirotincov a všetky musia byť registrované. Hlavným hrdinom je Linus Baker, sociálny pracovník v OPOMM(oddělení péče o magickou mládež). Oči sa mu otvoria(o tom,ako to v spoločnosti vlastne je) až jeho vyslaním do sirotinca, ktorý je prísne utajovaný. Riaditeľom je Arthur Parnassus, záhadný a charizmatický chlapík. Stará sa o vílu, záhradnú trpaslíčku, vyverna, chlapca, ktorý sa v strese premieňa na psa, chlapca, ktorý má konzistenciu priehľadného zeleného slizu a Antikrista. Správkyňou ostrova je víla,Zoe Chapelwhiteová a pomáha aj s domácnosťou sirotinca. Tento mix magických bytostí autor vymyslel skvele. Každý je svojský,ale medzi sebou sa majú radi ako rodina a vychádzajú spolu. Klune vytvoril každej postave povahu na mieru a skvele sa dopĺňali. Bezprostrednosť detí a následne vtipné konverzácie boli báječné a väčšinu knihy som sa usmievala, občas dokonca smiala nahlas. Takáto izolácia detí však nemôže trvať večne. Deti by mali navštíviť najbližšiu dedinu,ale Arthur sa obáva. Predsudky, strach a nenávisť obyvateľov v kombinácii riaditeľových obáv vytvára priestor pre hlboké úvahy. Toľko krásnych myšlienok som si v knihe už dávno nezaznačila. Veľmi sa mi páčila Linusova premena. Z fádneho prežívania zo dňa na deň, sa vďaka Marsyaskému sirotincu zmenil na chlapa s chuťou žiť. Klune napísal naozaj krásny príbeh. S posolstvom najmä o tom, že by sme nemali súdiť iných keď ich nepoznáme. Záver bol krásny a veľmi som sa mu potešila,aj keď ma Zoe prekvapila…milo prekvapila :) Určite vám knihu odporúčam a ja sa určite začítam do ďalších príbehov z vydavateľstva Conqueer veľmi rada

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x