bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Skutočné kamarátstva

Vydavateľ: -
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:25
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

PDF
Vaša cena: 14,99 € (vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Skutočné kamarátstva

Budovanie priateľstva je proces a vo všeobecnosti sa na ceste vyskytuje niekoľko hrbolčekov. Aj keď sa tieto vzostupy a pády môžu zdať zanedbateľné, zranené pocity medzi priateľmi môžu viesť k neláskavým interakciám. Schopnosti riešenia konfliktov zohrávajú dôležitú úlohu v rozvoji zdravého priateľstva. Napríklad dieťa, ktoré sa snaží vyrovnať s frustráciou, pravdepodobne premietne túto frustráciu na kamaráta. Dieťa, ktoré má problém nájsť riešenia problémov s priateľstvom, sa môže cítiť beznádejne, keď dôjde k hádke. Dieťa, ktoré nevie, ako verbalizovať svoje pocity, pravdepodobne zamrzne a vypne sa, keď dôjde ku konfliktu.

V dnešnej dobe má viac ako polovica detí problém nájsť si priateľov a udržať si ich. Tieto problémy ich predurčujú k celoživotným vzťahovým výzvam. Navyše, rodičia uvádzajú, že málokedy vedia, čo robiť, aby pomohli svojim deťom nájsť si priateľov. Sociálne problémy v detstve môžu viesť k vážnejším problémom v dospievaní a dospelosti, preto je rozumné pomôcť dieťaťu s týmito zručnosťami už teraz.
Rodičia často netušia, že nízke sebavedomie sa môže u detí prejaviť rozlične v podobe problémov. Navyše, môže prispieť k úzkosti, problémom s učením, depresii, problémom so správaním a ďalším. Budovanie základov sebaúcty môže pomôcť deťom získať sebadôveru, aby mohli čeliť svojim problémom a začať implementovať sociálne zručnosti. Zdravé vzťahy sú vo svojej podstate pozitívne – deti a mladí ľudia by sa mali vždy cítiť rešpektovaní, oceňovaní, podporovaní a povzbudzovaní. Mali by mať tiež možnosť slobodne sa rozhodnúť, ako budú konať a čo budú hovoriť; nemali by byť kontrolovaní, do ničoho nútení a manipulovaní. Cvičenia v pracovnom zošite učia deti zdravým vzťahom, učia sa, ktoré vzťahy pre ne sú alebo nie sú uspokojujúce. Deti sa učia rozpoznať zdravé vzťahy a identifikovať potenciálne nezdravé vzťahy.
Dobrou správou je, že už malé deti sa môžu naučiť zvládať emócie a konflikty zvládať zložité priateľské situácie a vylepšiť svoje schopnosti v oblasti emocionálnej inteligencie. S týmito stratégiami sa deti môžu stať riešiteľmi problémov a udržiavať svoje priateľstvá zdravé a napĺňajúce.

Detaily o knihe

Názov: Skutočné kamarátstva

Objednávací kód NADBK101718

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x