bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dcéra Sparty (Dcéra Sparty 1)

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Séria:Dcéra Sparty (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:392
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:03

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dcéra Sparty (Dcéra Sparty 1)

Sparta z nej vykovala smrteľnú zbraň. Bohovia teraz chcú, aby zachránila svet!
Sedemnásťročná Dafne je bojovníčka telom i dušou, odhodlaná spraviť všetko pre to, aby sa stala rovnocennou v očiach obyvateľov slávnej Sparty, mesta, v ktorom vyrástla a naučila sa ho milovať. Nečakané stretnutie s bohyňou Artemidou – ktorá má v rukách osud jej brata – prevráti jej život naruby. Niekto ukradol deväť záhadných predmetov z hory Olymp, a ak ich Dafne nenájde, slabnúca moc bohov zmizne úplne, svet smrteľníkov sa ocitne v chaose a jej brat zomrie.
Dafne a jej sprievodcu na cestách, ktorým nie je nik iný ako príťažlivý a neuveriteľne suverénny boh Apolón, zavedie putovanie do Minotaurovho labyrintu, za Sfingou a jej hádankami, cestou spojí sily s legendárnym hrdinom Teseom či s Hippolytou z kmeňa Amazoniek a napokon bude musieť čeliť aj samotným bohom.

Detaily o knihe

Názov: Dcéra Sparty (Dcéra Sparty 1)

Objednávací kód NA651347

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zamilovala jsem se (Hana Smažáková, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pamätaj, zomierajuci boj je nebezpečný boh." Takto začína anotace této knihy (zbytek si můžete přečíst na další fotce) A už tato věta mě oslovila a řekla mi "bude se ti kniha líbit." a? Se dočtete níže. Kniha vypráví o mladé bojovnici Dafne, která je zahalena tajemstvími. Bohužel tato dívka v Grécku nebyla považovaná na "čisto krevnou" Sparťanku, ale za Mothakes- neboli nesparťanku, i když byla adoptovana Sparťanem, nedostalo se jí tolik privilegii. Tato sedmnáctiletá dívka navzdory tomu, že je žena, vladla sílou a rychlostí jako muž. Vše usuzovala tomu, jak trénuje a snaží se Spartě dokázat, že je hodna toho, aby ji brali jako rovnocennou. Pri oslavách Karneia nahradí Dafne svého bratra, který záhadně zmizel. Čest rodiny a buducnonost Sparty byla nejen v jejich rukách, ale i spoluucastniku, pri těchto hrách musí účastníci přinést vavrinovy věnec. Když závod odstartují Dafne běží jak jen může. Pronasleduje jelena, který na svém krku nese věnec. Když se ocitnou v lese. Naše hlavní hrdinka má navrh oproti spolubezcum, protože tyto lesy zná jako své boty, ale ne vše je takové jak se zdá. Najednou se pred Dafne objeví postava- bohyně Artemis a tu se začíná pořádná jízda. *** Dafne byla bohyni donucena opustit Spartu a zjistit kdo ukradl věci z Olympu. Samozřejmě mohla odmítnout, ale jak říkám, byla donucena a to Midasovou kletbou kterou na ni Artemis svolala. Tim padem ji mela v hrsti. Dafne se tedy neochotně podvolila aby zahranila svoji rodinu, bratra a i sebe. Proto opustila Spartu a vydala se na místo, kde ji bude cekat průvodce a tím je boh Apolon. Lidi, nevím jak vy, ale ja si tuto knihu oblibila. Je to sice první díl, ale už ten mě tak navnadil a nabudil, ze jsem cetla a cetla. Zpracování a styl psaní je čtivý. Děj svižný a je to něco neokoukaneho. Libilo se mi, že i přesto, ze Dafne nebyla Spartanka, snažila se ji stát. Byla to silná hrdinka, která se nevzdává. Libilo se mi Apolonovo ego, kdy jsem si říkala, Chlape chlape, máš v té hlavě něco? Ale byl vykreslen dokonale a nesmím zapomenout na Lykou člověk, který se stal vlčetem a nevím, zda jsem ho mela radai jako člověka nebo vlka ???? V knize ucítíte milostný trojúhelník, podle me ne moc silný, ale naznaky tam byly. Jiskření mezi Apolonem a Dafne nešlo přehlédnout,i když Daf není typická holka, co podlehne pokušení ze strany Apolona. Příběh obsahuje napětí, humor, lásku a ja jsem za toto všechno ráda. Knihu z prostředí Grécka jsem ještě nečetla, takže pro mě úžasná změna. Vřele doporučuji

Priemerné mytologické prerozprávanie (Ema, 6.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Nič nové pod Slnkom. Tak by sa dal zhrnúť celý retelling mytologického príbehu o Dafne a Apolónovi. Prvoplánová romanca, prvoplánové boje a prvoplánové predstavenie namyslených bohov. Autorka sa snažila o inovatívny príbeh zo silného ženského pohľadu mladej Sparťanky, no stal sa z toho len priemerný súhrn olympskej krutosti a arogancie. Oddychové čítanie, ale na druhý diel sa určite nechystám.

Pre milovníkov mytológie (Veronika, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dcéra Sparty. Kniha, ktorá v sebe ukrýva ideálnu kombináciu tradičnej mytológie šmrncnutú fikciou, nabitú akciou, ktorú cítiť od prvej stránky trvajúcu až po koniec. Nečakajte pohodový a pokojný príbeh. Boje, konflikty a krviprelievanie. Hlavná hrdinka Dafne je sama o sebe žena s bojovným srdcom, tvrdohlavá a ochotná ísť za svojim cieľom stoj, čo stoj. Mám rada ženské hrdinky, ktoré sú bojovnice a sebestačné, ale aj napriek tomu mi v tejto knihe viac sedel napr. taký Apolón. Dafne bola tiež fajn, ale Apolón je Apolón:) Popri všetkých bojoch a konfliktoch sa v príbehu mihne aj "romantická" linka, ale na moju radosť sa držala táto pasáž v úzadí a nenarúšala mi moje pozitívne nadšenie z akčného deja. Polovičnou dávkou úspechu knihy pre mňa boli mytologické postavy, bohovia, ktoré sú pre mňa v každom podaní zaujímavé, keďže ma mytológia nadchýna už od malička. Trošku mi to svojim spôsobom pripomínalo Perceyho Jacksona. Knihe nechýbalo absolutne nič. Humor, zaujímavé postavy, skvelé prostredie, kde sa dej odvíjal, akcia a sympatický štýl písania, vďaka ktorému z knihy odsypávalo až priveľmi rýchlo. Ak ste sa ku knihe ešte nedostali, neváhajte pridlho. Je skvelá pre mladšieho čitateľa až po dospelého. Svieže, moderné, chytľavé. To určite chceš čítať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x