bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Belladonna

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Belladonna (SK) (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 08.05.2024 02:54

Vaša cena: 12,70 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 3,20 € (zľava 20%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Belladonna

Kým žije, ostatní budú umierať

Devätnásťročná Signa nie je obyčajné dievča. Ešte ako dieťa osirela, vidí duchov a rozpráva sa so smrťou. Vychovávali ju viacerí tútori, no všetci sa viac zaujímali o bohatstvo, ktoré má zdediť, než o jej dobro. A všetci zomreli záhadne a priskoro. Signinými poslednými žijúcimi príbuznými sú Hawthornovci, výstredná rodina obývajúca sídlo Thorn Grove. Hoci je jej nový domov veľkolepý, obklopuje ho pochmúrnosť. Otec rodiny zaháňa zármutok za zosnulou manželkou na divokých večierkoch, kým jeho dcéra trpí záhadnou chorobou a syn sa snaží napraviť pošramotenú rodinnú povesť. Vtedy sa Signe zjaví zo záhrobia ich matka a tvrdí, že ju otrávili. Uvedomí si, že rodine hrozí veľké nebezpečenstvo a že vraha vypátra len vtedy, ak spojí sily so smrťou. Signa nesmie dovoliť, aby jej osobná kliatba opäť niekoho pripravila o život. No zväzok so smrťou má takú silnú moc, o akej sa jej ani len nesnívalo.
A ona jej nedokáže odolať.

Z anglického originálu Belladonna (Little, Brown and Company, a division of Hachette Book Group, Inc., New York 2022) preložila Beata Horná.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Belladonna

Objednávací kód DY205762

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super (Ivana Kováčová, 6.9.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha plná smrti, duchov, mŕtvych, a predsa nie je vôbec strašidelná. Gotický román, prevedený do modernej podoby pre čitateľov YA literatúry, ktorým ale rozhodne nepohrdne ani starší čitateľ, túžiaci si vychutnať a užiť dobrý príbeh s mimoriadne sympatickými postavami. Musím priznať, že anotáciu som nečítala, chcela som sa nechať príbehom úplne prekvapiť, a teda rozhodne neľutujem. Kedysi som milovala knihu pre deti - Tajná záhrada. A Belladonna priniesla príbeh inšpirovaný touto knihou, ktorý je ale rozhodne oveľa zamotanejší, romantickejší a skrátka dospelejší. Pre mňa to teda bola určite dobrá voľba a aj keď celé to fungovanie so smrťou nedávalo vždy 100-ný zmysel, na konci to ako celok do seba pekne zapadlo. Páčil sa mi nápad romantického vzťahu so smrťou, k tomu jeden sympatický stajník a jeden nápadník považovaný za to najlepšie, čo aktuálna plesová sezóna ponúkne. Nesmiem zabudnúť na mŕtvu manželku majiteľa panstva, jeho chorú dcéru, utrápeného syna a tak trochu panovačnú guvernantku. Postáv nie je veľa, rýchlo sa s nimi zžijete, ale napriek tomu autorka dokázala ich osudy prepliesť tak, že vždy dokázala prekvapiť a dej neustále zamotávať a následne rozmotávať. Hlavná hrdinka Signa bola vždy divná a v období, kde platia prísne pravidlá etikety, jej zvláštnosti obzvlášť vynikali. Páčil sa mi vývoj jej postavy. Ako vždy chcela zapadnúť, viesť "normálny" život dámy z vyššej spoločnosti. Nájsť si manžela, mať deti, usadiť sa, usporiadávať plesy a zabávať sa. Ale postupne prišla na to, že nemá trpezlivosť a ani chuť dodržiavať nezmyselné pravidlá a najradšej by si žila po svojom a nie tak, ako to vyžaduje spoločnosť. Bavilo ma to, odporúčam to a teším sa na ďalšiu časť, ktorej zápletku nám autorka načrtla v závere tejto časti.

Belladonna (Kristína Rydlová, 17.7.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Po tejto knihe som siahla na základe odporúčaní svojich kamarátok, ktoré tvrdili, že si ju rozhodne musím prečítať. Priznám sa, najskôr som mala trochu problém začítať sa. Začiatok bol pomalší a ja som celý čas čakala, kedy sa konečne začne niečo diať a niekam sa pohnem. Keď sa príbeh rozbehol, už sa mi podarilo začítať a začala som si ho viac užívať. Po dočítaní môžem povedať, že to bol zaujímavý príbeh plný tajomstiev a prekvapení. Okolo Signy sa dialo množstvo zvláštnych vecí. Bola veľmi malá, keď osirela a potom putovala od jedného pestúna k druhému. Okrem babičky sa k nej však nikto nesprával pekne. Väčšina z nich po jej príchode rýchlo zomrela, preto si od nej ľudia držali odstup. Ešte k tomu videla duchov a dokázala sa rozprávať so smrťou. Zo začiatku mi nebola veľmi sympatická, niekedy som nerozumela jej správaniu, ale postupne som si k nej dokázala nájsť cestu. Smrtihlava som si však obľúbila hneď. Bol úplne iný, ako by som od smrti očakávala. Bolo to také zlatíčko, páčilo sa mi na ňom predovšetkým to, ako sa staral o Signu a pomáhal jej. Často medzi rečou povedal nejakú nepatrnú poznámku, ktorá však mala hlbší význam, až ma zahrialo pri srdci. On bol jednou z vecí, ktorá sa mi na príbehu najviac páčila. Belladonna zrovna nepatrí medzi moje obľúbené žánre, ale moja romantická duša sa tu dočkala aj svojej dávky romantiky, takže som spokojná. Príbeh bol plný záhad, čo ma celkom bavilo. Celý čas som mala v hlave veľké množstvo otázok. Čo sa to deje v sídle Thorn Grove? Kto chce ublížiť rodine Hawthornovcov? Ako to bola so smrťou pani domu? Aká choroba sužuje jej dcéru? Práve moja zvedavosť a túžba po odpovediach ma neskôr poháňala otáčať jednu stránku za druhou. Samozrejme, že keď som si myslela, že sa konečne všetko vyriešilo, autorka odpálila ďalšiu bombu, o ktorej sa však viac dozvieme až v ďalšej časti.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vraví sa, že človeka dokáže zabiť už päť bobúľ ľuľkovca zlomocného, známeho tiež pod názvom belladonna. Za svoje meno vďačí obsahu atropínu, kvôli ktorému Talianky používali túto rastlinu na rozšírenie zreničiek, aby mali pekný zmyselný pohľad.
Stačí zjesť päť sladkých bobúľ priamo zo stonky. Alebo ich rozdrviť a nechať vylúhovať v šálke čaju, ako to zvyčajne robila Signa Farrowová.
Nakláňala sa nad medeným pohárom a vdychovala výpary. Tmavé obočie sa jej lesklo od potu. Zjesť čerstvé bobule by bolo určite jednoduchšie, ale ešte stále sa učila, aké má na ňu ľuľkovec zlomocný účinky, a nechcela riskovať, že teta Magda ju opäť nájde ležať v záhrade v bezvedomí s jasnočerveným jazykom.
Už celé týždne nevidela smrť. Zo skrýše ju dokázal vytiahnuť len posledný výdych a nikdy neodchádzala s prázdnymi rukami. Aspoň tak to malo fungovať. Lenže Signa Farrowová bola dievča, ktoré nemohlo umrieť.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 6,30 €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x