bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mechanik

Vydavateľ: mamaš SK (mamaš s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 11,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 8,- € (zľava 40%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 16,72 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mechanik

Zoznámte sa s Marcom „Elvisom"" Priestleym, bývalým mechanikom číslo jeden tímu McLaren, a strojcom úspechov tých najlepších jazdcov Formuly 1.
Mechanik odhaľuje škandály a tajomstvá, ako aj rivalitu pilotov a tímov. Kniha sleduje Priestleyho na cestách po okruhoch, kde pracoval vo vysokooktánovej atmosfére boxov F1. Hoci sa pozornosť fanúšikov najčastejšie sústreďuje na hviezdnych jazdcov, práve mechanici sú tí, ktorí vytvárajú majstrov sveta, a každá ich chyba môže mať fatálne následky.
Marc rozpráva príbeh, v ktorom vysokokvalifikovaní mechanici nielen dolaďujú jemnú techniku a analyzujú údaje na špičkových počítačoch. Títo chlapci si dokážu poriadne vyhodiť z kopýtka. Či už ide o párty na luxusných jachtách, alebo fotenie v beztiažovom stave na palube lietadla, svet Formuly 1 je vzrušujúci na trati aj mimo nej.

Detaily o knihe

Názov: Mechanik

Objednávací kód NADBK101308

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mechanik (Monika Ertľová, 28.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kedy naposledy ste čítali knihu, po ktorej by ste pravdepodobne nesiahli, no nakoniec ste boli príjemne prekvapení a fakt úprimne vás potešilo, že ste sa k nej dostali? Mne sa to stalo s Mechanikom. Prišla ku mne náhodou a skončilo sa to tak, že som nonstop okoliu rozprávala o pikoškách, o ktoré sa v knihe “Elvis” naozaj úprimne a pútavo podelil. Marc Priestley vás vezme do boxov F1 a ukáže vám ich z úplne iného pohľadu, aký len tak bežný smrteľník nemá možnosť zažiť. Televízni diváci vnímajú ako hrdinov predovšetkým hviezdnych jazdcov, no zákulisie je nemenej dôležité a v tejto knihe sa mu máte možnosť pozrieť na zúbok z každej strany. Pre fanúšikov je to povinná jazda, to snáď netreba zdôrazňovať, ale aj tým, ktorí Formulu 1 ledva zaregistrovali, má Mechanik čo ponúknuť. Nemusíte sa obávať záplavy nudných technických záležitostí, ktorým nebudete rozumieť, pripravte sa skôr na kopu bizarných historiek zo zákulisia F1, na škandál Spygate, zopár pikantných “party hard” príbehov, ktoré len dokazujú, že ten obrovský tlak si treba nejako vyventilovať z hlavy. Pri zastávke v boxe totiž záleží na každej drobnosti, aj to najmenšie zaváhanie môže zvrátiť výsledok a pochovať úsilie celého tímu. Elvis nevynechal dobré ani zlé časy, napríklad interné súboje medzi Fernandom Alonsom a Lewisom Hamiltonom, rivalitu a často aj prekvapivé gestá medzi konkurenčnými tímami (teraz nasleduje drobný spoiler: McLaren mal počas Veľkej ceny v boxoch zakázanú hudbu a sladkosti. Chalani z Renaultu sa nad nimi zľutovali a vždy vypeckovali reproduktory na maximum, aby dopriali konkurentom trochu zábavy, dokonca aj nejaký ten balíček s čokoládou im prepašovali - milé, nie?). Priestley sa do tohto sveta zamiloval už ako malý chlapec a jeho príbeh je ukážkou toho, že keď po niečom fakt túžite a makáte na sebe, raz sa to podarí. Vypracoval sa až na mechanika Kimiho Räikkönena a už len kvôli ich vzájomným žartíkom sa knihu oplatí prečítať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x