bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledná šanca

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:01

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 14,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledná šanca

Ryland Grace je posledný preživší na zúfalej misii Posledná šanca – jeho neúspech bude mať za následok koniec ľudstva i planéty Zem. Lenže Ryland Grace si nepamätá ani vlastné meno, tobôž detaily misie. S každou novou spomienkou si uvedomuje nemožnú úlohu, ktorá pred ním stojí. Nachádza sa v malej vesmírnej lodi, ktorú skonštruovali svetové vesmírne agentúry v kooperácii so všetkými vládami na našej planéte, ako poslednú šancu ľudstva na prežitie.

Detaily o knihe

Názov: Posledná šanca

Originálny názov: Project Hail Mary

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vesmír ako ho človek ešte nevidel (Katarína, 30.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mnohí sa zhodujú na to, že Posledná šanca je jedna z najlepších kníh roka, že je oveľa lepšia ako autorove predošlé príbehy, že sa od nej nebudete vedieť odtrhnúť, a tak som sa rozhodla vyskúšať to na vlastnej koži. A veru, kamoši, ľud sa nemýlil. Ryland Grace je posledný preživší vesmírnej misie, ktorej cieľom bolo zachrániť ľudstvo. On si to však vôbec nepamätá. Ani trochu preto nepreháňam, ak napíšem, že som s ním bola zamotaná od prvej stránky až po poslednú, zadržiavala som dych, nebola som schopná slova, sledovala som ho deň po dni, hodinu po hodine pri jeho snahe čokoľvek dosiahnuť. Stali sme sa najlepšími priateľmi, každú sekundu, čo som nemala knihu v ruke, som rozmýšľala, čo sa tam asi teraz deje, dookola som si premietala v hlave krízové situácie a hľadala lepšie riešenie, aby sme sa konečne dostali k vytúženému šťastnému koncu. Posledná šanca je úplná závislosť, je napínavá od začiatku až do konca, je svižná, obsiahla (no vôbec vám to tak nepríde, tu sa 500 strán rovná 20tim, takou rýchlosťou to zhltnete) a brutálne čtivá. Nakuknite do nej a uvidíte, že ju nedokážete len tak opustiť.

Dokonalé (Ivana Kováčová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dočítaní Poslednej šance nemám slov. Jediné, ktoré mi stále behá mysľou je "DOKONALÉ!" V tejto knihe je pre mňa dokonalé úplne všetko. Námet, štýl, postavy a v neposlednom rade ten záver!!! Túto knihu milujem a môžem povedať, že je to pre mňa jednoznačne najlepšia kniha od súčasných svetových autorov. Myslím, že ju ešte dlho nič neprekoná a ja sa k nej budem často vracať. Andy Weir vie upútať od prvej strany. Tu nám predstavuje zaujímavú hlavnú postavu Rylanda Grace, ktorý trpí stratou pamäte, je na opustenej vesmírnej lodi a len veľmi pomaly si spomína, ako sa tam ocitol a čo je jeho úlohou. Odpoveď je jednoduchá, urýchlene nájsť riešenie na záchranu planéty! Páčilo sa mi, ako sme sa prostredníctvom Rylandových útržkovitých spomienok postupne dozvedali, čo predchádzalo jeho zúfalej situácii. Bavilo ma sledovať jeho myšlienkové pochody, ktoré boli zložité, vedecké, ale podané tak, že aj absolútny laik na fyziku, astronómiu a ďalšie príbuzné vedné odbory, sa dokázal v deji orientovať, chápal ho a dokonca sa možno aj niečo nové naučil. Ryland Grace je podobne ako aj Mark Watney v Marťanovi, veľmi sympatickou postavou, ktorá nestráca humor ani vo vypätých situáciách. Autor zrejme obľubuje stavať svojím postavám neustále nové prekážky a zdolaním jedného problému sa na nich zosype niekoľko ďalších a ani tu tomu nebolo inak. Vďaka tomu je čitateľ stále v napätí a napriek zložitejšiemu textu má stále chuť čítať ďalej, lebo ho poháňa neuveriteľná zvedavosť. V tomto žánri sa vždy obávam koncov, lebo je naozaj ťažké ich vymyslieť dobre a uveriteľne. Aj tu som si celý čas hovorila, že ideálny koniec asi ani neexistuje, že si pre tento príbeh vôbec neviem predstaviť dobrý koniec. A viete čo? Andymu Weirovi sa podarilo napísať ten najlepší možný koniec, aký si ani neviete predstaviť a ja som s úsmevom a s veľkou spokojnosť zatvárala tento príbeh.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x