bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dedička ruže

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Séria:Dedička (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:504
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dedička ruže

Čo všetko ste ochotní obetovať pre pravdu?

Violet sa po piatich rokoch vráti pamäť na starý život prepletený traumatickými zážitkami. Zo sirotinca si ju vezme do opatery jej prísna teta Ida, ktorá je odhodlaná spraviť z nej žiadanú, ambicióznu dámu z vysokej spoločnosti a zároveň zbraň schopnú zbaviť sa ich spoločného rivala – obávaného Alfreda Zivaka. Dávny rodinný priateľ obvinil Violetiných rodičov z ohavných zločinov, ktoré údajne spáchali pre sektu Čierna ruža.

Napriek tomu, že dôkazy vypovedajú o ich vine, Violet s tetou neveria médiám ani Alfredovi. Chcú odhaliť pravdu ukrytú za sieťou dôkladne popretkávaných klamstiev.

Violet je pripravená vzdať sa morálnych zásad a urobiť čokoľvek preto, aby očistila meno svojej rodiny. Netuší však, do čoho sa zamotáva. Strata blízkych je menším zlom v porovnaní s tajomstvami, ktoré na ňu striehnu z minulosti.

Bude dostatočne silná na to, aby dosiahla svoj cieľ, keď jej život skomplikuje príťažlivosť k synovi jej najväčšieho nepriateľa?

Prečítajte si strhujúcu temnú romancu okorenenú zakázanou vášňou a záhadami.

Detaily o knihe

Názov: Dedička ruže

Objednávací kód NA646560

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelé, skvelé! (Klaudia Čechová, 7.10.2022) Odpovedať

Wau. Moje dojmy po prečítaní sú výborné. Dostala som to, čo som očakávala. Napätie, dráma, romantika, tajomnosť a rozmanitosť postáv. Striedanie kapitol z pohľadu minulosti a súčasnosti hodnotím ako výborný krok! Dozvedela som sa veľa podstatných informácií ktoré mi objasnili určité kroky hlavnej postavy. Nechýbala ani romantika ktorá bola okorenená súrodencami ! V knihe sa vyskytujú občas aj drsnejšie scény či hrubší slovník, ale vôbec to nebolo rušivé alebo nevhodné. Dej sa neustále vyvíjal, nebola by stránka kedy by som sa nudila či preletela text očami. K tomuto príbehu nemám absolútne žiadne výhrady. Teda. Mám jednu. Akúútne mi chýba pokračovanie. Potrebujem vedieť čo bude nasledovať. Obálkovo nádherné, obsahovo výborné, som v tom najlepšom zmysle rozčarovaná a uchvátená :)

Dedička ruže (Michaela @books.collection, 28.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dedička ruže ma zaujala skvelou anotáciou. Keď však kniha dorazila, takmer som odpadla z toľkej krásy. Okrem nádhernej obálky, krásnych ilustrácií a skvelej stužkovej záložky sme sa my, čitatelia, potešili ešte jednej dokonalej veci - farebnej oriezky. Do-ko-na-losť. Všetky strany sú pokryté čierno-červenou farbou a ružami. Kniha rozhodne splnila účel, uchvátiť čitateľa z vizuálnej stránky. Keď sa však pustíte do čítania, nenechajte sa odradiť počtom strán. Takmer 500, avšak, kľudne by príbeh zniesol aj viac, no viac sa dočítame práve v pokračovaní. Tento príbeh ma uchvátil svojím spracovaním. Striedanie minulosti s prítomnosťou v kapitolách nieslo osvieženie a odkrývalo plno tajomstiev. Klobúk dole pred autorkou a jej fantáziou. Miestami som si myslela, že som sa ocitla niekde medzi kombináciou svetoznámych autorov. Príbeh Violet a jej cesty za očistením mena svojej rodiny bol poprepletaný rôznou akciou, dobrodružstvom, láskou, klamstvami, ale aj zneužívaním. Tento príbeh som síce čítala dlhšie, ale to najmä kvôli tomu, že som toho v poslednom období mala celkom dosť. Rozhodne som si ho ale užila. Neviem však, či túto knihu milujem alebo nenávidím. Skutočne to bolo silné, emotívne, zvrhlé a nečakané. Už teraz sa nemôžem dočkať pokračovania, verím, že sa to ešte pekne zamotá a vyvrcholenie celého bude dosť zaujímavé, pretože Majka to s písaním skutočne vie. Ešte sa musím pokochať touto krásnou obálkou, ktorá sa bude v mojej knižnici vynímať. ♥

Dedička ruže (Silvia, 15.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som objavila na IG, kde Majka uverejnila trailer, ktorý bol úžasný, spolu so súťažou. Neváhala som a zapojila som sa. Na Deň matiek som dostala nádherný darček, vyhrala som ju, priznám sa, že v to ani len nedúfala. O to viac som sa tešila. Keď mi kniha prišla domov, nevedela som sa vynadívať. Nádherná oriezka s ružami, to bola láska na prvý pohľad. Keďže to bola prvá kniha od Majky, mala som malé obavy, čo bude vo vnútri. Obavy rýchlo pominuli a ja som sa zamilovala po druhý krát. Hlavnú hrdinku som veľmi obdivovala za to aká bola silná a čím všetkým si v živote prešla. Iskrenie medzi ňou a Brooksom sa mi páčilo a veľmi im držím palce, ale uvidíme čo má s nimi Majka v pláne ďalej. Teším sa na druhú časť a dúfam, že vyjde čím skôr.

Dedička ruže (Val, 26.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hlavná hrdinka sa zo sirotinca,kde sa ocitla ako dieťa po rodinnej tragédii a strate pamäti,dostane do starostlivosti svojej tety. Prijme falošné meno Violet Ironsová. S tetou žije mimo rodného mesta a pripravuje sa na očistenie mena svojej rodiny a pomstu boháčom, niekdajším rodinným priateľom svojho otca. Musím povedať, že hlavná hrdinka mi sadla od prvých riadkov. Už ako malá mi bola sympatická. Vžila sa do role, ktorú jej teta nachystala. Zmierila sa s tým, že nebude mať obyčajné detstvo. Dieťa s nadváhou Ide kazilo plány,preto Violet najala osobného trénera.Trhalo mi srdce, akým spôsobom naordinovala teta Ida Violet vstup do dospelosti\ženstva. Aj toto Violet zvládla so stoickým pokojom,s vidinou pomsty a ochotou urobiť pre svoju rodinu aj nemožné. Okrem hlavnej hrdinky som si zamilovala Brooksa. Aaach. Až mi je ľúto, že nedostal viac priestoru. Viac priestoru s Violet,samozrejme.Pri každej interakcii sa mi rozbúchalo srdce a chcela som viac. Aj keď sa občas Vi zachovala hlúpo,dalo sa to pochopiť. Jej ciele sa nezmenili,len sa vyskytli nečakané okolnosti. Nebudem tu spomínať všetky postavy,no imponujú mi rôzne vyvíjajúce sa charaktery, ktoré autorka použila v príbehu. Či to boli Brooksovi súrodenci, Carter alebo Joy. Zbožňujem ľúbostné "trojlístky" a Majka k teplom zalievanému telu a búšiacemu srdcu pridala napätie, tajomno, akčné a dramatické scény. Zápletka so sektou, drogami či zmienka LGBT…všetko to boli perfektné pasáže, ktoré mali absolútne nepredvídateľný dej.

pomsta vs. láska (@knihopes, 25.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dedička ruže je veľmi dobre spracovaná dark romance. Veľmi sa mi páčilo, ako sa v deji striedala prítomnosť s minulosťou. Pravdaže veľa krát bol dej uťatý v dôležitom momente a zrazu sme čítali napr. o tom, čo sa stalo v minulosti, ale o to viac ma to ťahalo čítať ďalej. Príbeh je plný záhad, zvratov a skvelo vypracovanej stratégie. Romantická linka sa mi veľmi páčila a som veľmi zvedavá, ako to nakoniec dopadne v ďalších dieloch. Treba brať do úvahy, že Violet je vo veku študentky, a teda aj prostredie v ktorom sa dej odohráva tomu zodpovedá. Sama sa však vďaka svojmu výcviku na svoj vek nespráva i keď ju niekedy jej povaha zradí a zamieša kartami. Musí sa však rozhodnúť či je pre ňu dôležitejšia pomsta alebo je ochotná celý plán ohroziť pre lásku. Knihu teda určite odporúčam pokiaľ máte radi príbehy plné záhad, intríg, stratégií a s nie úplne presladenou romantikou.

Úžasne podmanivá… (jedna_zenska, 16.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá kniha trilógie Dedička, pri ktorej naozaj pevne dúfam, že sa pokračovania dočkáme čo najskôr, pretože príbeh je perfektne vymyslený. Je tajomný a zložitý, s akčne-trilerovými prvkami (niekedy až sci-fi), s tým správnym napätím a spaľujúcou vášňou, ktorú autorka vynikajúco opísala, kúskovala, vygradovala a … či nastal výbuch si budete musieť prečítať. Autorka si pre tento príbeh vytvorila fiktívne mesto a ja to celé zbožňujem! Šmrnc Čiernej vdovy, ktorý hlavnej ženskej postave dodala, je presne námet, s ktorým sa môže do sýtosti vyhrať v celej trilógii. Violet je stvorená na zvádzanie, nosí pri sebe zbraň, ovláda bojové umenie a žije pre klamstvá, dokáže manipulovať s ľuďmi, ako si to situácia žiada a práve toto je dôvod, prečo je táto dark romanca tak vynikajúca. Dej je tajomný a napätý, autorka zvolila zaujímavé a originálne zápletky, a zvraty, vsunula do deja špiónske praktiky, využíva pretvárku, a k tomu všetkému má skvelý štýl písania. Vystavala celý dej aj jednotlivé situácie vynikajúco. Je to dynamické, tajomné, napínavé, vášnivé a sexi, a je tu spracovaný jeden z mojich najobľúbenejších knižných trópov: milostný trojuholník, ktorý vymyslela vynikajúco. A taktiež zakomponovala do deja aj naozaj milé gestá a romantické detaily, či situácie, takže si tu niečo svoje nájde každý. Ale pozor, tento príbeh je pre čitateľov starších ako 18 rokov, pretože obsahuje násilie, vulgarizmy, sexuálne scény a praktiky sekty, aj iné “zaškoľovacie” praktiky, ktorými si musela Violet prejsť a niektoré scény, a činy, nemusia “voňať” každému čitateľovi. Kniha rozhodne nie je pre každého. Ak ste ale fanúšikom temnejších romancí, máte radi tajomstvá, napätie, záhady a neodrádzajú vás pochybné praktiky, ktoré sú niekedy nechutné a niekedy zvrhlé, začítajte sa do tohto skvelého, tajomne-napínavého a strhujúco-akčného, vášnivého príbehu, ktorý naozaj stojí za to! Ja som nadšená a prehlasujem, že Dedička ruže je to, čo som si vždy chcela prečítať. Toto je naozaj perfektný štart trilógie, ktorá má už teraz výborne našliapnuté zbierať pozitívne ohlasy. Tak sa nechajte aj vy vtiahnúť do autorkinho sveta. Pre mňa je toto tá kniha, o ktorej ste ani netušili, že ju potrebujete, až kým ste ju nezačali čítať, takže za seba vám radím, začnite čítať… a potom sa už neodtrhnete

Dedička ruže je knihou, akú ste doposiaľ nečítali (Michelle, 6.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh Violet, ktorá si prešla peklom, aby sa dostala tam, kde je teraz a mohla odštartovať svoju dlho plánovanú pomstu za smrť rodičov, vás chytí už na prvej strane, ale nedúfajte, že vás na tej poslednej prepustí zo svojich pazúrov. Budete nad ním uvažovať dlho po jeho dočítaní a škemrať o pokračovanie. Dedička ruže je knihou, akú ste doposiaľ nečítali. Zaradzuje sa medzi tzv. temné romance, ale je omnoho viac než romantickým thrillerom o hrdinoch s tragickými osudmi. Privedie vás do sveta nechutného kultu zvaného Čierna ruža plného ženského utrpenia, ktoré pôsobí ako sci-fi, ale nie je. Budete ho neznášať, možno vám z neho bude zle, ale hlavne si budete želať, aby Violet zvíťazila. Nie je to dokonalá žena, jej rozhodnutia vám možno nebudú sympatické, ale budete ju chápať a rozhodne si s ňou nebudete chcieť vymeniť miesto. Závidieť jej budete maximálne vo chvíľach, keď sa na scéne objaví Brooks. Táto kniha je temná atmosférou a spracovanými motívmi, no nie svojou romantikou. Po tejto stránke čakajte pravú zakázanú romancu plnú iskrivého sexuálneho napätia. Zvíťazí láska či dlho plánovaná túžba po pomste? Alebo dokáže Violet získať oboje? S Dedičkou ruže sa ponoríte do fiktívneho sveta plného reálnych problémov - do sveta, v ktorom boháči a klamári môžu všetko, ak sú ochotní dostatočne riskovať.

Skvelé, pútavé a napínavé čítanie (Mária Morosková, 27.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ale že k akej výbornej knihe som sa tento krát dostala. Už samotný prológ vás tak navnadí na čítanie. Tá kniha mala hádam všetko. Akciu, nebezpečenstvo, sledovačky, pátračky, dokonca tu nájdete aj satanistickú skupinu a nejaký ten ich rituál. Nesmela samozrejme chýbať ani romantika a erotika, pri ktorej iskry lietali na všetky strany. Autorkin štýl mi skvelo sadol. Písala nenútene, realisticky a hneď som si príbeh vedela predstaviť. Dialógy boli skvelo písané a nezaoberala sa nudnými a zdĺhavými opismi. Striedanie kapitol v prítomnosti a v minulosti ma potešili. Vysvetlili mi určité situácie aj nové postavy. Postavy boli úžasné. Ku každej jednej som si vedela vytvoriť vzťah. Hlavnou postavou bola Violet, ktorá sa ženie za pravdou a chce pomstiť svoju rodinu. To čo musela vytrpieť, čoho všetkého sa musela vzdať a čo všetko musela urobiť aby očistila meno svojej rodiny je úctyhodné a má môj obdiv. Tu jej do plánu vstupuje rodina Zivakovcov, ktorá obvinila ich rodinu z nepríjemných zločinov. Ale Violet vie že to nie je pravda a snaží sa rozmotať spleť klamstiev. Musí sa dostať blízko ich rodiny a na „muške“ má jedného z dvoch bratov Logana, ktorý je pekný sukničkár a hmýri sa samými kauzami a prešľapmi. Ale na scénu sa pripletie aj jeho brat Brooks, ktorý je jeho presným opakom. Nájdete tu však aj iné zaujímavé postavy, napríklad Joy, kamarátka z minulosti, alebo teta Ida o ktorých by som si vedela predstaviť prečítať nejakú doplnkovú knihu. Autorka nás celý čas napínala a netušila som ako sa celý dej vyvinie. A ako posledné napíšem len to, že nutne potrebujem ďalší diel. Epilóg vám doslova „odstrelí dekel“ a nebudete sa vedieť dočkať pokračovania.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x