bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Knihkupectví na Riverside Drive

Vydavateľ: Red (Red)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 09.05.2024 03:03

Lepšia cena: 18,43 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,87 € (vrátane DPH)
Bežná cena:21,94 €
Ušetríte: 3,07 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 15,64 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Knihkupectví na Riverside Drive

Charlotte je příliš mladá na to, aby byla vdovou, příliš mladá na to, aby ztratila milovanou osobu. Jediné, co jí pomáhá překonat těžké životní období, je její úspěšné podnikání, ale ani to už jí nepřináší dřívější radost. Pak však dostane nečekanou zprávu: Zdědila dům v Londýně po tetě, kterou sotva znala. A spolu s ním i knihkupectví.
Charlotte, rozhodnutá dům prodat, odletí do Anglie, kde se zdá, že Riverside Bookshop s excentrickým personálem již nelze zachránit před krachem. Ale navzdory skutečnosti, že Charlotte neví nic o tom, jak provozovat knihkupectví, začíná si ke vzpurným spolupracovníkům pěstovat přátelský vztah.
Zatímco se Charlotte snaží podnik zachránit, uvědomí si, že něco není v pořádku. Proč nikdy nepoznala svou tetu a co je to za temné tajemství, co se ukrývá v domě?

Detaily o knihe

Názov: Knihkupectví na Riverside Drive

Originálny názov: Bokhandeln pa Riverside Drive

Objednávací kód NA645699

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Stvorená na jesenné obdobie (Patrícia Lešková, 5.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som si neskutočne užila. Nie, nie je to kniha, ktorá by mi menila život, ale je to krásny román. Román pri, ktorom som si užila čas v starom zastrčenom kníhkupectve na brehu Temže, s pravým londýnskym počasím v období jesene. Vychutnávala som si atmosféru útulného kníhkupectva, ktorú autorka vykreslila tak živo, že som mala pocit akoby som bola tam. Akoby som sa prechádzala uličkami medzi drevenými regálmi, na ktorých sa už podpísal zub času a ktoré sú plné kníh od podlahy až po strop. V tejto knihe som našla HYGGE momenty, ktoré mi dokonale spríjemnili obdobie prichádzajúcej jesene. Veľmi sa mi páčilo aj spomínanie množstva literárnych diel a autorov. Možnosť nahliadnúť do „humoru“ kníhkupcov. A najmä ponoriť sa do sveta oduševnených knihomoľov. Ale aby som sa dostala aj k príbehu, tak zároveň pri celej tej čarovnej atmosfére mi autorka naservírovala ťažký príbeh. Či už v hlavnej dejovej línii, ktorá sa odohráva v súčasnosti, kde sa hlavná hrdinka musí vysporiadať s ťažkou stratou a ešte ťažším v druhej dejovej línii. Tá sa odohrávala v 80tich rokoch minulého storočia. Rozpráva o vzťahu dvoch sestier, ktoré ušli zo Švédska, aby sa oslobodili od otca, ktorý ich trápil. V cudzom svete, kde nikoho nepoznajú sa im prihodilo to najsmutnejšie. Stratili jedna druhú. Táto dejová línia mi pripadala úplne uveriteľná, vrtkavá a zaujímavá. Čítala sa mi veľmi dobre a každou kapitolou vo mne vzbudzovala väčšiu a väčšiu zvedavosť. Obe dejové línie sa mi čítali fakt dobre. Hlavná postava Charlote mi bola od začiatku veľmi sympatická. Práve ona zdedila kníhkupectvo a bolo veľmi milé a vtipné sledovať ju ako sa ona – nečitateľka a veľmi praktická podnikateľka orientuje v snovom svete príbehov a knihomoľov. Vedľajšie postavy, ktorými boli pracovníčky kníhkupectva či jeho návštevnici len podčiarkovali tú krásnu atmosféru. Zároveň oceňujem, že pri tom všetkom vykreslila autorka aj osobné životy, radosti a starosti vedľajších postáv. Samozrejme, okrem náročných rodinných vzťahov v tejto knihe nechýba ani romantická linka. A tá je tiež veľmi sympaticky vykreslená. Celkovo je to krásny príbeh o ťažkom osude, bolesti, nedorozumeniach, ktoré sú nezvratné a menia osudy. O konci a začiatku, o stratených túžbach i nových snoch… Zároveň vďaka atmosfére, ktorú navodzuje aj príjemný a oddychový. Na toto jesenné obdobie ako stvorený.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x