bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ohrdnuté srdce

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ohrdnuté srdce

Po fantazijnom románe Princezná z Izmiru sa prvá dáma slovenskej historickej romance Jana Pronská znovu vrátila k obľúbenému žánru, aby svojim verným i novým čitateľom ponúkla ďalší pútavý príbeh odohrávajúci sa na stredovekom Slovensku, plný vášní, nenávisti a lásky.

Pannu Johanku z Liptova, poslednú dedičku pevnosti Hrádok, v útlej mladosti zasnúbili s Radovanom Balašom, zhýralým vnukom mocného uhorského magnáta Donča. Mládenec si to však tesne pred sobášom rozmyslel a mladučkou nevestou pohrdol. Starý otec ho za to vydedil a vyhnal z rodinného sídla na Pustom hrade.
Johanka sa odvtedy musela životom pretĺkať sama. Robila, čo mohla, aby dedičstvo udržala, no okrem chudoby musela na svojich útlych pleciach niesť i ďalší, nemenej ťažký kríž v podobe biľagu ohrdnutej nevesty.

Dievčina v sebe celých sedem rokov živila hnev, nenávisť a pocit krivdy, a tak nečudo, že keď jej Radovan v najvyššej núdzi zaklope na bránu, odmieta prijať pravdu, že rytier sa zmenil a svoju mladícku nerozvážnosť hlboko ľutuje.

Dramatické udalosti, ktoré sa odohrajú po Radovanovom príchode na Hrádok, však pomôžu obom mladým ľuďom pochopiť, že čas mnohé mení a že ľadový pancier okolo Johankinho srdca môže roztopiť iba vzájomný rešpekt, úcta a čistá, úprimná láska.

Detaily o knihe

Názov: Ohrdnuté srdce

Objednávací kód NA644845

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ďalšia skvelá kniha (Mária Kopasová, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jana Pronská je jedna skvelá autorka a vždy sa teším na jej nové historické príbehy. Je skvelé že sa zameriava na naše historické územia a vie ich opísať pekným romantickým príbehom. Odporúčam.

Ohrdnuté srdce (Jana, 10.10.2022) Odpovedať

Krásna kniha prečítaná ako sa hovorí na jeden dúšok. Autorka opäť dokázala vytvoriť krásny historický príbeh.

ohrdnuté srdce (Helena Sochuľáková, 10.10.2022) Odpovedať

O Jany Pronskej mám skoro každú knihu, ktorá vyšla a už sa teším na ďalšiu. Jej knihy prečítam jedným dychom. Odporúčam každému kto má rád historické romány

Oživenie našej histórie (Gabriela Miturova, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia kniha do zbierky. Od tejto autorky mám všetky, a nechýba ani táto. Veľmi sa teším na jej knihy. Nikdy to nie je o tom istom. Vždy keď prečítam knihu "googlim" na internete, kde sa daný hrad nachádzal.

Oživenie našej histórie (Gabriela Miturova, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia kniha do zbierky. Od tejto autorky mám všetky, a nechýba ani táto. Veľmi sa teším na jej knihy. Nikdy to nie je o tom istom. Vždy keď prečítam knihu "googlim" na internete, kde sa daný hrad nachádzal.

Liptovský Hrádok (Štefánia Köverová, 29.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo kniha, to TOPka :-) ČO je komu súdené, to ho neminie... Aj keď táto láska musí prekonať rôzne prekážky, a nie je ich málo, predsa záver poteší... Pútavý príbeh "o škaredom káčatku" doplnený krásnou obálkou. :-)

Ohrdnute srdce (Stanka Greschnerová, 27.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherný pribeh Johanky a Radovana..dej sa odohrava na Hrádku a ja som si ho vychutnala od začiatku až do konca...Až mi bolo ľúto keď som sa ocitla ba poslednej stránke

Krásna (Daniela G., 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna romantická kniha ,príbeh o Johanke ,ktorú odmietne tesne pred svadbou Radovan.Johanka sa musela predierať životom ako sa dalo ,až kým nezaklopal Radovan pri jej dverách a prosí o pomoc .Príbeh pokračuje strhujúcu ,pútavo a s dobrým koncom ,odporúčam všetkými desiatimi

Ohrdnute srdce (Jaroslava Tonhauserova, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna pribeh ma uchvátil ako vždy.

Potešenie na pár večerov (Hanka, 23.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Janka Pronská, kráľovná historickej romance, ma opäť nesklamala. Pár minút po privezení do obchodu som knihu už držala v ruke a večer, keď všetci sa uložili spať, som sa rozhodla čítať. Nepustila ma spať, hltala som dej dúškami. Dej sa po 21. knihe, ktorý sa odohráva mimo územia Slovenska, opäť vracia do našich krásnych končín na Hrádok. V knihe sa prelína Johankin smútok a sklamanie, s vrelou láskou a úctou Radovana. Pri smrti Valéra som si aj poplakala, koľko citu pani spisovateľka dokázala vniesť do knihy. Krásna kniha s krásnym koncom, aspoň v týchto knihách máte pocit, že všetko sa vždy na dobré obráti. Teším sa na knihu číslo 23.

Nedokaze sklamat (Katka, 19.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Janka Pronska si titul kralovnej urcite zasluzi aj za tento roman. Zhltla som ho za dva dni, velmi rychlo ma vtiahla do deja a knihu by som nepustila z ruk, nebyt inych povinnosti :) cakanie na Vase knihy sa vzdy vyplati, pretoze pribehy z Vasho pera su naozaj uzasne. Postavy, dej, prostredie, to vsetko ma tu spravnu kniznu chemiu. Kniha sa mi velmi pacila aj dejovo aj vyzorom. Tesim sa na dalsie pribehy. Dakujem :)

Krásny romantický príbeh (Janka Grušková, 14.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy Janky Pronskej si vždy objednávam ešte pred vydaním a majú u mňa čestné miesto v knižnici. Inak tomu nie je ani pri tejto novinke, s mimoriadne zaujímavým námetom a kvalitným spracovaním, ako to už u Janky býva zvykom. Príbeh odhaľuje osud mladej Johanky, majiteľky schátraného panstva, ktorú pred rokmi odmietne ženích a potom po rokoch sa ich cesty nečakane pretnú, keď sa Radovan znenazdania objaví pred jej dverami a prosí ju o pomoc, zranený, špinavý a dotrhaný. Kniha sa číta prakticky sama a je len málo, čo by sa dalo vytknúť. Janka má mimoriadny dar vtiahnuť čitateľa do deja tak, že stratí pojem o čase i dianí na okolo a predstavuje si, že je jedna z postáv. Toto sa mi pri týchto knihách stáva pravidelne. Príbeh Johanky a Radovana odporúčam prečítať každej po romantike bažiacej duši, v tejto knihe je jej neúrekom.

super kniha (stanka greschnerová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
krásna kniha .prečítana za jeden deň..veľmi sa mi páčila
Všetky komentáre (13)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x