bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rudý vlk

Vydavateľ: Cosmopolis (Cosmopolis)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.04.2024 03:56

Lepšia cena: 17,51 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,92 € (vrátane DPH)
Bežná cena:20,84 €
Ušetríte: 2,92 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,42 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rudý vlk

Vesnice Oakdale je odjakživa obklopena temnými hvozdy. Mezi stromy neproniká žádné světlo, zato jsou lesy plné smrtelně nebezpečných příšer. Proto se jim také vesničané, a mezi nimi i Adéla, důsledně vyhýbají.

V den svých šestnáctých narozenin se však Adéla dozvídá, že patří k rodu, který již po staletí brání vesničany před zkázou. Aby dostála svým povinnostem, musí se vzdát muže, kterého miluje, a s ním i celé své vysněné budoucnosti. Adéla stojí před rozhodnutím, co všechno je ochotna obětovat, aby ochránila svou rodinu a sousedy.

Detaily o knihe

Názov: Rudý vlk

Objednávací kód NA644534

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Trošku temnejšia Červená čiapočka (Veronika Posová, 22.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Rozprávku o Červenej čiapočke, milej babičke a nebezpečnom vlkovi pozná každé dieťa. Dokonca aj mnohé iné verzie, či už animované alebo tie vo filmovom spracovaní. Kniha Rudý vlk však prichádza s úplne iným príbehom, ktorý má síce základ v tejto rozprávke, ale pre deti určite nie je. V malej dedinke Oakdale, ktorá je obklopená temným a záhadným lesom žije čerstvo 16 ročná Adéla. S hlavnou postavou sa zoznamujeme takmer okamžite, pretože je to práve ona, ktorá nám opisuje hrôzy lesa, ktoré sa pre dedinu stali nebezpečnými, a kvôli ktorým v dedine vznikla hliadka. Tá ma za úlohu obyvateľov pred hrozbami, ktoré ukrýva strážiť. Členom hliadky je aj Adélin priateľ Graiger, s ktorým plánuje svadbu, má s ním vysnívanú budúcnosť, a ako jediný z dediny o nej a jej rodine nešíri klebety. Adéla má totiž babku, ktorá ako jediná obyvateľka žije uprostred lesa, a sama poctivo bojuje s jeho zväčšovaním, aby nepohltil aj ju. Adéla a všetky ženy jej rodu patria k prastarému rodu ochrankýň, ktorých úlohou je dedinu chrániť pred príšerami, ktoré sa nachádzajú v lese, no čo ak sú tými príšerami aj ony? Čo ak Adéla nie je pripravená prijať svoj osud, vzdať sa svojich snov a obetovať vlastné šťastie pre ochranu ľudí, ktorí ak by poznali jej tajomstvo, neváhali by ani minútu a zabili by ju? Pochopí vôbec Graiger jej tajomstvo a má ich vzťah budúcnosť? A ako prijať fakt, že v mene uchovania tajomstva a záchrany nie len obyvateľov, ale aj rodu si musí vziať záhadného Maxa, ktoré ani nepozná? No čo je horšie, čo ak sa zrazu ocitne na rozhraní a nevie si vybrať nie len medzi osudom ochrankyne, či príšery, ale aj láskou medzi Graigerom a čoraz väčšími sympatiami ku Maxovi? Na 320 stranách knihy dokázala autorka vytvoriť dynamický príbeh, v ktorom nikdy nebolo hluché miesto. Všetko, čo som opísala vyššie nám príbeh predkladá plynulo, bez rôznych odbočiek. Dej sa odohráva v krátkom časovom úseku, a predovšetkým v prostredí dediny a temného lesa. Atmosféra príbehu bola naozaj miestami temná a desivá. Samozrejme nie je to hororový príbeh, ale výbornými opismi najmä temnej časti lesa sa autorke podarilo miestami vytvoriť napätie, ktoré napokon vždy vyústilo do ťaživé konca. Ak hľadáte príbeh, ktorý aj romantickú linku dokáže predať ako temný príbeh, a zároveň temný príbeh predať ako romantiku, táto kniha je určite pre vás. Koniec bol na mňa veľmi rýchly, a mala som pocit, že autorka mala síce premyslený záver, no nevedela, ako sa k nemu plynulo dopracovať, tak to proste usekla. Chýbal mi predovšetkým nejaký epilóg, ktorý by príbeh Adély, Graigera a Maxa pekne ukončil.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x