bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kaviarnička pod citrónovníkom 2

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:176
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 03:05

Lepšia cena: 9,23 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 9,45 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,99 €
Ušetríte: 1,54 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kaviarnička pod citrónovníkom 2

Za posledný mesiac sa situácia Rosie Featherstoneovej nemohla viac zmeniť. Neexistuje iné miesto, kde by bola radšej, ako v Kaviarničke pod citrónovníkom – ale vôbec nie ako jej nová manažérka!
Vo vzduchu cítiť aj lásku, pretože sa možno črtá začínajúci sa románik s Gabeom, Potom sa stane niečo, čo ohrozí všetko, čo je Rosie drahé. Musí začať konať, aby zachránila nielen kaviareň, ale aj svoj začínajúci sa vzťah.

Detaily o knihe

Názov: Kaviarnička pod citrónovníkom 2

Originálny názov: The Lemon Tree Cafe: A Storm in a Tea Cup

Objednávací kód NA644334

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

rozťahané a nudné (Radka, 16.4.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Sú knihy, ktoré vás chytia od prvých strán a knihy, ktoré jednoducho "prežúvate" a čakáte, kedy už konečne príde nejaký zvrat alebo nastane koniec... Pri prvej časti som si vravela, že dám šancu aj druhej časti, ale neoplatilo sa. Príbeh pokračuje v rozprávaní, čo sa deje v Barnaby a Rosienom živote. Rosie, ako sa dalo očakávať, ostáva pracovať v kaviarničke a rozvíja postupne vzťah s Gabeom. Mierny zvrat prichádza, keď vidiecka komunita je ohrozená príchodom veľkého obchodného centra, kedy súdržne vytvoria akciu a snažia sa obhájiť svoje biznisy... Koniec je opäť otvorený a napovedá, že tretia časť sa bude točiť okolo Nony a jej tajomstva. Úprimne, v tomto prípade sa obe knihy mohli kľudne spojiť do jednej (resp. možno aj celá séria). Ide o naťahovanie priemerného príbehu, pri ktorom získate skôr čitateľskú krízu než oddychový zážitok.

Nič moc (Miriam O., 16.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
S poľutovaním musím knihu hodnotiť ako slabší priemer. Na celkovom pozitívnom vnímaní knihy dobrý dojem kazí aj nie celkom ukončený príbeh (ako tomu bolo aj v prvej časti). Knihu radím do kategórie kabelkových kníh. Je útla, príbeh je v celku krátky, písaný trošku väčšími písmenkami s pozvoľna vynechanými stranami, a tak stíha napĺňať voľné chvíle v čakárňach pred vyšetrením u lekára. Ako tomu bolo i v predchádzajúcom príbehu, dej sa točí okolo hlavnej hrdinky Rosie, ktorá dala výpoveď v predchádzajúcom zamestnaní pre názorovú nezrovnalosť so svojím šéfom a snaží sa pozdvihnúť úroveň kaviarne, ktorú vlastní jej stará mama. Aj keď by ste očakávali, že sa v príbehu rozbehne aj "love story", očakávanie sa nenaplní. Rosie prežíva akúsi vnútornú traumu a preto sa nechce viazať. Čo je jej príčinou, neviem, lebo príčinu sklamania spomína len zahmlene a možno pri tomto štýle písania autorky sa pravdu dočkáme možno v dákom 46. pokračovaní. Trochu mi lezie na nervy jej stará mama, ktorá sa tvári až príliš tajnostkársky a celkovo zahmlieva informácie o pozadí rodiny. Ak sa mi niečo na knihe páči, tak je to jedine pocit súdržnosti medzi členmi komunity, ktorí si pomáhajú v ťažkých chvíľach, no s prichádzajúcim koncom knihy je už i tento pocit passé. Môj celkový názor na knihu? Mala som väčšie očakávania, ktoré nabudil krásny obal knihy (a to v oboch prípadoch). Príbeh je však rozťahaný a vlečie sa ako turecká telenovela, keďže sa kniha opäť končí zápletkou, na ktorej rozlúsknutie sa musíte počkať do ďalšej knihy. Asi som rozmaznaná príbehmi od Julie Caplinovej a pravdepodobne som očakávala, že i tu sa odohrá príbeh veľkej lásky prebiehajúci za účasti omamnej vône kávy a lahodnej chuti koláčov, no nedočkala som sa. Za mňa sklamanie, no ak príde na knižný trh ďalší diel, určite po ňom siahnem s nádejou, že autorka už spisovateľsky dozrela a že sa poučila z pôvodných dvoch nezdarených diel.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x