bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Madam Život

Vydavateľ: Inaque (Inaque)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:200
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

Lepšia cena: 12,59 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,89 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,99 €
Ušetríte: 2,10 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Madam Život

Úžasný príbeh citového vzplanutia medzi mladým mužom a zrelou ženou, ktorá mu ukáže iný pohľad na zmysel života. Kniha, v ktorej kľúčovú úlohu zohráva rozprávačova prvá láska literatúra. Pretože v meste, kde vládne strach, ho môže zachrániť len predstavivosť.

Mladý rozprávač Fazil študuje ďaleko od domova. Po otcovej smrti dostal štipendium a prenajíma si izbu v skromnej ubytovni, ktorou prechádzajú nezabudnuteľné postavy v snahe prekĺznuť trhlinami v hrôze doliehajúcej na mesto.
Fazil pracuje ako komparzista v televíznej šou a práve tu stretne zmyselnú ženu, ktorá ho očarí. Jej meno Hayat v turečtine znamená život a práve vďaka nej objaví jeho rôznorodosť. Láska a jej odtiene sa stávajú metaforami túžby po slobode v uzamknutej krajine.

Ahmet Altan je jedným z najvýznamnejších súčasných tureckých spisovateľov. V septembri 2016 ho zatkli pre novinársku činnosť. Je zástancom kurdskej a arménskej menšiny, centrálnou postavou v tureckom kultúrnom milieu a zároveň autorom piatich úspešných románov. Je držiteľom ceny Grand Prix vydavateľstva Akademi, prestížnej Ceny za slobodu a budúcnosť médií udeľovanej mediálnou nadáciou Lipskej sporiteľne a medzinárodnej ceny Hranta Dinka. Vo februári 2018 ho turecký štát odsúdil na doživotie. Vo väzení, z ktorého ho prepustili v apríli 2021, napísal memoáre Už nikdy neuvidím svet a román Madam Život.

Detaily o knihe

Názov: Madam Život

Originálny názov: Hayat Hanim (Lady Life)

Objednávací kód NA643690

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Madam Život. (Knihomoľka Evka, 28.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spleť mnohých príbehov ukrytých v jednej knižke. Milostný trojuholník, sexuálna túžba, láska k literatúre a v neposlednom rade pomery a život v ďalekom Turecku. Vzťah mladého muža, ktorého k dvom ženám spája viac vášeň, než láska. Ak Fazil cíti k niečomu lásku, tak k literatúre, a tá je v knihe popísaná naozaj nádherne. Fazil je postava, z ktorej mám zmiešané pocity. Ale aj o tom je dobrá kniha, nie všetky postavy musíme zbožňovať. Silu samotného príbehu umocňuje spoločenské a politické dianie v Turecku. Sloboda prejavu je potláčaná a každý prehrešok voči režimu je tvrdo trestaný. Nepredstaviteľné. Tento výlet do slnkom zahriatej cudziny bez toho, aby som minula tisíce eur sa mi rozhodne páčil. A veľmi. Odporúčim aj kamarátkam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x