bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pani plukovníková

Vydavateľ: i527.net (Zajíček Rudolf, Ing. - ZAEX)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:440
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 13,99 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,31 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 1,59 € (zľava 10%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pani plukovníková

Môže láska prežiť tajomstvá pochované hlboko v utrápenom srdci?

Roxanna Rowanová, nežná Virgínčanka, je odhodlaná vzdorovať divočine amerického pohraničia a dostať sa do vzdialenej pevnosti v Kentucky. Túži znovu sa stretnúť so svojím otcom, ktorý slúži pod plukovníkom Cassiusom McLinnom, a keď zistí, že jej otca zabili na vojenskej výprave, celkom ju to zničí.

Bez peňazí a iných možností je nútená zostať v pevnosti. Zatiaľ čo trávi čoraz viac času s prudkým plukovníkom McLinnom, pevnosť doslova bzučí intrigami a narážkami. Podarí sa Roxanne zistiť, kto plukovník v skutočnosti je a čo urobil?

Ponorte sa do tohto pôsobivého príbehu o láske, viere a odpustení, odohrávajúceho sa v búrlivom americkom pohraničí v roku 1779.

Ohlasy:

Svieži a poetický príbeh... prenesie vás na iné miesto a do iného obdobia.-- Jane Kirkpatrick, autorka bestsellerov All Together in One Place a A Flickering Light

Laura Frantzová živo a podrobne opisuje krásu života v divom pohraničí, ako aj nebezpečenstvá a problémy, ktoré sú s ním spojené.-- Ann H. Gabhartová, autorka kníh The Outsider and The Seeker

Frantzovej písanie sa vyznačuje vnútornou krásou, ktorá vylepšuje každý literárny aspekt jej príbehu od vynikajúceho rozprávačského štýlu a dôkladne prepracovaných postáv po puntičkársky opis historických podrobností a prekvapujúce emocionálne spojenia. [Jej písanie] môže slúžiť ako inšpirácia pre ďalších autorov kresťanských historických románov.--RelzReviews

Týmto románom sa Laure Frantzovej podaril vskutku husársky kúsok. Strhujúci príbeh, dynamické postavy a dokonalá historická presnosť prenesú čitateľa do celkom iného obdobia a na celkom iné miesto a pri jeho čítaní presedia celé hodiny na okraji stoličky... Aj keď román má vyše štyristo strán, čitateľ bude po jeho prečítaní túžiť po ďalších slušný úspech u každého autora.
~Libraries Alive

Publisher's Weekly:
Frantzovej (Plukovníkova dcéra) sa darí šikovne splietať a rozpletať zápletku a hlavné postavy príbehu Roxie a Cass pôsobia veľmi presvedčivo. Posolstvo románu je kresťanské a vykupiteľské, ale nie je príliš zaťažený pietou a ľúbostný príbeh je dosť zmyselný, pravdaže, v medziach kresťanskej beletrie. Frantzová si poctivo urobila aj domácu úlohu z dejepisu: vytvára prostredie, ktoré ukazuje, že ľuďom sa vždy nežilo ľahko... veľmi uspokojivé a prekvapivo subtílne čítanie.

Detaily o knihe

Názov: Pani plukovníková

Originálny názov: The Colonel´s Lady

Objednávací kód NA643360

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super (Iveta M, 24.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi krásny príbeh. Páči sa mi ako autorka využila vo svojom príbehu osoby ktoré sa v histórii vyskytli aj keď ako na začiatku napísala trošku im pozmenila “vývoj ich života” aby sa to mohlo skončiť tak aby sa nám to páčilo. Knižka je písaná pútavo a núti vás čítať ešte jednu stranu, ešte jednu stranu…a potom pôjdem spať. To je aspoň môj prípad.

Pani plukovnikova (Daniela G., 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Roxana sa vida na cestu za otcom ,ktorý umrie.Kedže nemá peniaze a ani kam sa vrátiť ,ostane v pevnosti .Kapitan ,ktorý sľúbi otcovi ,že sa postará o jeho dcéru ,jej ponúkne jeho miesto pisarky .Tak Roxana je v blízkosti kapitána do ktorého sa zamiluje ,ale aj on jej city opetuje .Príbeh je plný pochopenia ,lásky ,ale aj boja s indiánmi .

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x