bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Boli sme tu

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 10,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,14 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,09 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Boli sme tu

Po úspešnej trilógii Klub okašlaných báb a románoch Všetci sme snehové vločky, To sa môže stať len vo filme a Všetky moje slzy vydávame novú knihu od známej autorky kníh pre baby Holly Bourne s názvom Boli sme tu. Paige je už niekoľko rokov šéfredaktorkou školského časopisu. Píše sa v ňom, aká je Grace úžasná (klamstvo), ako Laura preberá všetkým babám frajerov (klamstvo) a akú má ona sama úžasnú rodinu (čuduj sa svete, tiež klamstvo). V maturitnom ročníku dostane Paige na starosti ročenku a Grace s kamoškami už presne vedia, čo v nej bude. Tentoraz však už nejde len o nevinné klamstvá. Rady by zverejnili zlomyseľné výmysly, ktoré ich spolužiakom naozaj ublížia. Aj keď to Paige môže vyjsť draho, rozhodne sa prestať klamať a s pomocou Elijaha – jediného chalana, ktorý jej kedy rozumel – odhaliť pravdu. Ročenka je na to ako stvorená! Traumy, klebety, lásky a všetky životné drámy, ktoré sa odohrávajú na strednej škole, nájdete v tejto neuveriteľne vtipnej knihe od kráľovnej britskej YA Holly Bourne.

Detaily o knihe

Názov: Boli sme tu

Objednávací kód NA642923

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niekedy, keď dočítame knihu uvedomíme si, aký silný príbeh sa v nej ukrýva a presne taká je kniha Boli sme tu. Paige je šéfredaktorka školského časopisu. Je tichá a nerada je terčom pozornosti. Celé tie roky čo navštevuje školu sa snaží vyhýbať drámam, ale to sa rozhodne zmeniť v poslednom ročníku, keď začne pracovať na ročenke. Paige sa cíti sama aj keď má rodinu nie je to u nich práve ružové. Každodenní stres z jej otca ju len viac oslabuje. Dokonca ani len jej mama si ju nevie zastať. V niektorých chvíľach som Paige chcela veľmi objať, nikto si nezaslúži aby sa k nemu takto spravili jeho blízki ľudia. Bola som veľmi rada, že ma aspoň Polly a Elijaha, ktorí sa stali jej oporou, keď to najviac potrebovala. A práve Elijaha som si veľmi obľúbila, pretože vniesol do života Paige niečo nepoznané a pri každej ich spoločne chvíľke som sa musela usmiať. Táto kniha prináša nádej tým, ktorí stratili vieru. Je hlboká, je ohromujúca. Verím, že by pomohla veľa ľuďom, ktorí prežívajú to čo Paige. Kniha tvrdí, že je fikcia, ale mne pripadala veľmi skutočne. Všetko som vďaka nej cítila smútok, hnev, lásku, miestami aj radosť. Od autorky som čítala aj knihu Toto sa môže stať len vo filme, pri nej mi zlomila srdce rovnako, ale určite by som si od nej prečítala aj ďalšie knihy. A keďže som už vedela do čoho idem, pretože autorkin štýl písania som si už zamilovala v predošlej knihe, tak aj v tejto mi strany utekali veľmi rýchlo. Záver sa mi veľmi páčil, pretože to ako sa Paige dokázala postaviť ostatným a odhaliť nepeknú pravdu ju muselo stať veľa odvahy. Ale stalo to zato, pretože vyhrala spravodlivosť, za ktorú som bola rada.

Návrat na strednú školu (Veronika, 21.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ach, stredná škola. Pre niekoho najkrajšie roky života, pre niekoho nočná mora poprepájaná strasťami dospievania. Prostredníctvom najnovšej knihy Holly Bourne sa vrátime späť práve do týchto čias. Klebety, intrigy, lásky, závisť a dospievanie, to všetko autorka v knihe namixovala dokonalo a pútavo. Hneď od začiatku čítania sa zoznámime s Paige a jej neľahkým životom v rodine, ktorá funguje len "na oko", čím Paige trpí a je tým poznačená. Akokeby toho nemala dosť, je v maturitnom ročníku a dostane na starosť ročenku, ktorú "hviezdy" školy chcú naplniť otrasnými výmyslami, ktoré by ublížili spolužiakom. Tu mi kniha trošku pripomenula seriál Gossip girl. :) Vlastne všetky stredoškolské drámy sa spájajú s dokonalými kráskami s pokriveným charakterom, ohováraním a šikanou. Autorka práve na ňu taktne v príbehu poukázala, rovnako aj na citlivé témy, ktoré dospievajúci citlivo vníma o to viac. Pomedzi to zakomponovala aj humor, takže kniha nie je nejak negatívne ladená a čo oceňujem je aj pomyselný vývin postáv, nestagnujú, ale myslením sa posúvajú vpred. Úžasná oddychovka, ktorá zaujme tak, že si ani nestihnete uvedomiť, že ste už na jej konci.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x