bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Snehová kráľovná

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:32
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:53

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Snehová kráľovná

Klasická rozprávka od dánskeho spisovateľa Hansa Christiana Andersena s ilustráciami oceňovaného ukrajinského umelca Vladyslava Jerka.

Bol raz jeden veľmi zlý čarodejník, ktorý mal zrkadlo s čarovnou mocou. Všetko pekné, čo sa v ňom zobrazilo, zmenšilo tak, že zmizlo až celkom do stratena. A všetko, čo bolo bezcenné alebo škaredé, odrazu vyzeralo ešte horšie. Jedného dňa sa zrkadlo roztrieštilo na milióny drobných črepín. Ak sa črepinka niekomu zapichla do srdca, stal sa z neho kus ľadu...

Ostré kúsky z rozbitého čarovného zrkadla sa nebadane zabodnú i do čistého srdca Kaya, ktorý si šťastne a bezstarostne nažíva v domčeku s dievčatkom Gerdou. Podľahne tak čaru neľútostnej Snehovej kráľovnej, ktorá ho unesie na svoj zámok na severnom póle, do vzdialeného ľadového kráľovstva plného chladu a snehu. Snehová kráľovná však netuší, že bude musieť čeliť ešte silnejšej moci, akou sú jej kúzla a nenávisť...
Malá Gerda zažíva popri neúnavnom pátraní po Kayovi neuveriteľné dobrodružstvá: uviazne v kvetinovej záhrade starenky, hovoriaci havran ju zoznámi so skutočnou princeznou, prepadne ju banda zbojníkov... Odhodlanie dievčatka Gerdy a jej láska a oddanosť ku kamarátovi Kayovi neprestáva udivovať a dodnes slúži ako dôkaz, čo všetko sme ochotní obetovať pre záchranu milovaného človeka.

Príbeh, ktorému ilustrácie výtvarného umelca Vladyslava Jerka vdýchli výnimočnú atmosféru, zohrieva srdcia čitateľov na celom svete už takmer 200 rokov.

Pre deti od 5 rokov

Z anglického originálu preložila Ľubica Kepštová.

Detaily o knihe

Názov: Snehová kráľovná

Originálny názov: The Snow Queen

Objednávací kód NA205586

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásne čítanie na zimné a vianočné obdobie (Zuzana Čahojová, 1.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Snehová kráľovná je svetoznáma klasická rozprávka od Hansa Christiana Andersena. Je to príbeh dvoch detí, Kaya a Gerdy, ktorí majú veľmi pekný, vrelý vzťah. Kayovi sa dostane jedného dňa do oka črepinka zo zázračného, ale temného zrkadla. Temnota zo zrkadla sa prenesie Kayovi priamo do srdca. Ochladne a z Kaya sa stane úplne iný chlapec. Zlá snehová kráľovná ho prichýli vo svojej studenej krajine, kam sa s chladným srdcom perfektne hodí. Gerda za svojím priateľom žiali a rozhodne sa podstúpiť náročnú cestu za jeho záchranou. Stretne nevšedných kamarátov, ktorí jej pri hľadaní podajú pomocnú ruku a navedú ju za strateným priateľom. Bola radosť chytiť knihu do ruky, listovať a prezerať si krásne ilustrácie. Sama som sa na čítanie nesmierne tešila, keďže tento príbeh sa mi spája s mojím vlastným detstvom. S mojou trojročnou dcérou sme sa spoločne dostali len za prvú kapitolu, keďže tá sa jej páčila najviac a chcela ju čítať stále dokola. Zvyšok som už potom musela dočítať sama. Je to naozaj pekný príbeh o sile priateľstva a o tom, čo dokáže odhodľanie v malom, nevinnom detskom srdci. A, samozrejme, musím vyzdvihnúť ilustrácie a obálku, lebo tie sú skutočne pastvou pre oči. Ako pre dieťa, tak aj dospelého. Mňa ako dospelého čitateľa trochu sklamal koniec, ktorý bol rýchly, bez nejakého bližšieho vysvetlenia (aj som hľadala, či nechýba nejaká strana s textom). Ale kniha je určená deťom 5+ a myslím, že tie si ju v takejto dĺžke náležite užijú. A na blížiacu sa zimu a vianočné obdobie je priam ideálna. ,,Nevieš o niečom, čo by si mohla dať malej Gerde, aby to dokázala?" ,,Nemôžem jej dať väčšiu moc, ako má. Nevidíš, aká veľká je tá moc? Nevidel si, ako jej ľudia a zvieratá pomáhali, ako ďaleko sa dostala do sveta? Takáto moc nemôže byť nikomu daná zvonku. Jej sila spočíva v tom, že Gerda je krásne nevinné dieťa.”

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x