bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Anna a Izabela

Vydavateľ: Andrea Gallen (Mag. Art Andrea Očková)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:01

Lepšia cena: 13,86 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,19 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,50 €
Ušetríte: 2,31 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Anna a Izabela

Anna a Izabela, dve dievčatá, ktoré by ani nemohli byť odlišnejšie.
Anna je inteligentná rebelka z bohatej rodiny, Izabela poslušná dcéra farmára. Osud ich spojí v nemocničnej izbe, kde obe bojujú so strachom, s bolesťou a napokon aj jedna s druhou. Medzi dievčatami sa postupne vytvára zvláštny vzťah.
Ich príbeh nie je o chorobe.
Je o hľadaní odpovedí na otázky, ktoré so sebou prináša hraničná situácia, odlúčenie od rodiny a doterajšieho života. Je o nachádzaní vlastnej identity, zmyslu života, poslania.
Choroba dáva obidvom dievčatám šancu vidieť svet z iného uhla. Pomáha im vyrovnať sa s minulosťou a nemyslieť na budúcnosť.

Anna a Izabela je najnovším románom Andrey Gallen, autorky knihy Mrzáčik.

Detaily o knihe

Názov: Anna a Izabela

Objednávací kód NA640978

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zaujímavý príbeh (Erika Chrappová, 1.2.2022) Odpovedať

Je to zaujímavý príbeh, možno si neobľúbite hlavné postavy, ale to nie je ani potrebné. Kniha prináša zaujímavé myšlienky o živote, smrti a budúcnosti. Veľmi ma zaujalo vykreslenie vedľajších postáv. Knihu by som odporučila tým, ktorí majú radi hlbšie príbehy. Príbehy, ktoré majú vrstvy. Tým, ktorí majú radi príbehy s vážnymi chorobami. Tým, ktorí si chcú prečítať niečo nezvyčajné.

Nečakala som to, ale kniha mě úplne pohltila. (Monika, 11.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za posledné roky je to jedna z najzaujímavejších kníh, ktoré som mala možnosť čítať. Je napísaná bravúrne. Je pre mňa ťažké vyjadriť slovami tú obrovskú škálu emócií, ktoré som zažila pri čítaní tohto príbehu o nádeji, vytrvalosti, pravde a ľudskosti. Dej osadený do smutného prostredia nemocnice. Frustrácia, bolesť a smútok, rozdielnosť pováh a prostredia z ktorého pochádzajú je Jin a Jang. Vzťah s Izabely a Any je taktiež spracovaný veľmi uveriteľne. Postavy sú vykreslené kvalitne a do hĺbky. Spisovateľka výborne opísala ako formuje výchova a prostredie správanie sa dieťaťa, ako sociálne a rodinné vzťahy narušujú krehkú dušu dieťaťa. Príbeh je veľmi emotívny a nie len zo psychologickej stránky kvalitne spracovaný. Spoločné súžitie v jednej izbe a dialógy, ktoré dievčatá spolu vedú Izabelu k pochopeniu samej seba. Začína vnímať situácie a udalosti, ktoré si predtým neuvedomovala a je postavená pred mnohé neľahké voľby. Čas strávený v nemocnici nezostáva pre Izabelu bez následkov. Izabela sa vracia domov zmenená, chorobou a dobou strávenou z Annou. Anna ako silná osobnosť dokázala vyformovať v Izabele silu žiť a bojovať. A časom si aj vážiť seba. Jediné, čo by som knihe vytkla je v druhej časti chýbajúca línia Anny. Krásny a pútavý príbeh, ktorý ma očaril. Bolo to veľmi podnetné čítanie, plné múdrych myšlienok, skrytých medzi riadkami. Knižka ponúkla veľa podnetov k premýšľaniu. A to hlavne z pozície rodiča. Kniha si ma získala a rovnako si myslím, že si získa aj vás. Určite stojí za prečítanie

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x