bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Cirkusový vlak

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:53

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Cirkusový vlak

Ako nájdete odvahu kráčať ďalej, keď je všetko stratené?

Lena, dcéra výnimočného iluzionistu Thea, o ktorom sa píše na titulných stranách novín, nikdy nenašla uplatnenie v putovnom cirkuse. Je to nesmierne nadané a zvedavé dievča, lenže túži po zázrakoch skutočného sveta – vedy a medicíny, a to aj napriek otcovej prehnanej ochrane a obmedzeniam, ktoré jej kladie jej zdravotné postihnutie. V jej nekonvenčnom živote nastane vzrušujúci zvrat, keď zachráni Alexandreho, sirotu s vlastnými tajomstvami a záhadnou minulosťou. Zatiaľ čo ich priateľstvo prekvitá a Alexandre sa učí umeniu ilúzie od slávneho kúzelníka, okolo zúri druhá svetová vojna. Keď Thea a Alexandreho najmú, aby pracovali v Terezíne, vo vzorovom meste pre Židov založenom nacistami, Lena ostane odrezaná od všetkého známeho. Zrazu sa musí vydať vlastnou cestou a odvážiť sa veriť v nemožné – v samu seba.

Z anglického originálu The Circus Train (G. P. Putnam’s Sons, New York 2022) preložila Jana Seichertová.

Detaily o knihe

Názov: Cirkusový vlak

Originálny názov: The Circus Train

Objednávací kód NA205568

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Cirkusový vlak (Zuzana Čahojová, 17.10.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Hneď ako som zbadala obálku, pripomenula mi Nočný cirkus. Aj z anotácie som cítila podobný vibe a tešila som sa na dávku mágie a nadprirodzena. To som síce až tak veľmi nedostala, aj tak sa mi celý príbeh veľmi páčil. Bol totiž nevšedný a pútavý. Lena vyrastá v známom cirkuse. Po tom, čo v detstve prekonala detskú obrnu, je pripútaná na vozík. Aj keď jej otec a prostredie cirkusu poskytuje všetko, čo by mladé dievča mohlo chcieť - vzdelanie, cestovanie po celom svete, spoločnosť zaujímavých cirkusantov, chýba jej úprimná spoločnosť a záujem priateľa. Všetko sa zmení, keď jedného dňa nájde vo vlaku mladého Alexandreho, chlapca na úteku pre vlastným pôvodom a minulosťou. Vyvinie sa medzi nimi výnimočný vzťah. Oboch ich čakajú ťažké skúšky osudu, vojna ich rozdelí a poznačí. Poviem vám, že autorke sa podarilo zaujať ma hneď od začiatku. Či už to bolo celkovým prostredím potulného, ale známeho cirkusu alebo osudom mladého dievčaťa, ktoré bude musieť zvládnuť veľký boj s vlastnou fyzickou a najmä psychickou stránkou. Kniha obsahovala pekný príbeh lásky, životy poznačené vojnou unikaním pred vlastnou minulosťou. Páčila sa mi kombinácia toho krásneho, čo ich v živote postretlo a toho smutného, s čím sa museli vyrovnať.

prekvapila (Katarína, 3.10.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Okej, tak Cirkusový vlak ma skutočne dostal. Keď sa na to spätne pozriem, vlastne som očakávala len obyčajný príbeh s možno pár peknými myšlienkami, ale realita mi ukázala pravý opak. Amita Parikh napísala nádherný, srdcervúci román s hlavnou hrdinkou, v ktorej sa nájde asi každý z nás – rozdiely medzi snami a skutočnosťou Lenu občas pichnú pri srdci, ale je odhodlaná nevzdať sa pri prvej prekážke. Musí žiť so slávou vlastného otca, známeho cirkusového iluzionistu, a očakávaniami, ktoré voči nej má jej okolie. Keď spolu s priateľom dostane prácu v Terezíne, vzorovom mestečku pre Židov, uvedomí si, že je na všetko odrazu sama. Obdivovala som ju už len pre ten fakt, s akou ľahkosťou často pristupovala k vlastným trápeniam a ako ochotne pomohla tým, ktorých problémy sa na prvý pohľad javili výraznejšie. Vo svete, v ktorom zúri Druhá svetová vojna, si aj ona dokázala nájsť svoje miesto a odhodlane čelila každodenným krutostiam režimu, do ktorého sa nedopatrením, dá sa povedať, dostala aj ona sama. Nesmierne čtivé, srdcervúce a krásno-smutné. Pripravte si vreckovky a voľný víkend, nebudete ju chcieť odložiť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kúzla v cirkuse sú jednoducho výsledkom dôkladných vedeckých výpočtov. Za ľahkosťou, s ktorou sa Johannes Larsen, akrobat na visutej hrazde, vznášal nad javiskom, boli stovky hodín tréningu, pri ktorom využil poznatky z fyziky (dosiahnutie rovnováhy) a matematiky (dokonalé načasovanie). Sedemdesiatstupňový uhol, v ktorom sa Anna Maria Bianchi, všestranne nadaná akvabela, akrobatka a hadia žena, pri jazde bez sedla na poníkovi zakláňala dozadu, akoby na ňu vôbec nepôsobila gravitačná sila, sa dal vysvetliť Newtonovým tretím zákonom. Modrý záblesk, ktorý vyletel z horiacich faklí Jussiho Forsberga, bol výsledkom jednoduchej chemickej reakcie: handry omotané okolo ich koncov pred vystúpením dôkladne napustili chloridom medným, a keď ich potom zapálili, vyšľahol z nich jasný modrý plameň.
Dokonca aj za trikmi jej otca boli hodiny rezania, pílenia, stavania, počítania a nacvičovania. Ľudia mimo cirkusu nechápu, pomyslela si Lena, že to nie je kúzlo, ale veda. Vo všetkom, čo jej otec a ostatní účinkujúci robili v kúzelníckych trikoch, zámernom rozptyľovaní divákov alebo dokonale načasovaných únikoch, sa skrýval kus vedy a práve ona sa stala Leninou vášňou. Vo vede, usúdila Lena, sa skrýva skutočná mágia.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x