bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Anomália

Vydavateľ: Inaque (Inaque)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.04.2024 03:55

Vaša cena: 12,70 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,99 €
Ušetríte: 3,29 € (zľava 21%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Anomália

Goncourtova cena roku 2020 za román
Anomália je dnes medzinárodný literárny fenomén, v ktorom sa spája zločin so sci-fi a trilerom.

Kým by sme boli, keby sme spravili iné rozhodnutia? Prezradili tajomstvá, odišli zo vzťahu, napísali knihu? Všetci nad tým premýšľame, avšak pasažieri letu Air France 006 to zistia.

V júni 2021 otrasie životmi stoviek mužov a žien na palube letu Air France z Paríža do New Yorku nečakaná udalosť. V istom zmysle viedli dvojitý život, už keď nasadali do lietadla: či už seriózny otec rodiny a podnikateľ Blake pracujúci ako nájomný vrah, nigérijská popstar Slimboy využívajúca povesť sukničkára na maskovanie svojej sexuálnej orientácie, alebo nenápadný spisovateľ Victor Miesel nepôsobiaci ako autor celosvetového bestsellera. Pri klesaní na letisko JFK sa stroj dostane do oblasti silných turbulencií a lietadlo pristane na druhej strane dokonale známej, no zároveň absolútne bizarnej reality.

Anomália je brilantný román, v ktorom sa logické stretáva s magickým v skúmaní toho, čo uniká nášmu pochopeniu.

Detaily o knihe

Názov: Anomália

Originálny názov: L‘Anomalie

Objednávací kód PO639979

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Anomália (Knihomolka Evka, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri predstave dvojníka, ktorý sa na mňa nielenže podobá, no i vníma, cíti a vykonáva pohyby úplne totožne so mnou mi zviera hrdlo, no žaroveň ma to aj fascinuje. Predsa len, mohla by som byť na dvoch miestach súčasne. Umožnilo by mi to vidieť sa takou, akou ma vidia iní. Zistila by som skôr ako na smrteľnej posteli, čo je v živote podstatné, čo vedľajšie či dokonca zbytočné, čoho sa dokážem vzdať, ale aj o čo sa dokážem podeliť tak, aby som sa za svoje pravé ja nemusela hanbiť. Možno by ma tá možnosť naučila prijať existenciu inakosti, lebo posun človeka je prirodzený, nemusí nutne znamenať, že sa posúvame od seba navzájom. Kniha so mnou teda riadne zamávala, to sa musí nechať. Uvedomila som si, že byť pripravený na neočakávané nemusí byť na škodu. Pán spisovateľ mi dal šancu spamätať sa po dobrom, navyše pri tom, čo mám najradšej, a to je čítanie dobrej knihy.

Život v simulácii? (Veronika Paulinyová, 29.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako by ste reagovali, keby ste sa ocitli zoči voči svojmu JA? Tak táto kniha mi neskutočne sadla a doslova som ju zhltla. Jeden let s tou istou posádkou a rovnakými pasažiermi pristane 2x - najskôr v marci a neskôr v júni. Autor tu rozoberá osudy niektorých účastníkov daného letu - čo sa udialo za tie mesiace "medzi", ako to ovplyvnilo jednotlivé osudy? Ako títo ľudia reagovali? Sú tu vykreslené rôzne reakcie, každý zobral situáciu po svojom. Nastoľuje sa otázka: "Ako sa toto mohlo udiať?" Žijeme v simulácii? Bol to zámer alebo len chyba v programe? Ako sa k situácii postaví ľudstvo? Ako to prijmú jednotlivé náboženské komunity? - každý nech si z toho zoberie to svoje Za mňa je to skvelé prepojenie napätia, záhady, spoločenskej otázky, sci-fi Kniha však nemusí sadnúť každému. Viem pochopiť, že niekomu to "filozofovanie" nevyhovuje, čiže ak ľudia očakávajú akciu a jasný záver, toto nebude kniha pre nich. Ja dávam 5*/5

Vynikajúca! (Andrea, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako sa píše v anotáccii, kniha je niečo medzi krimi,trilerom a sci-fi. Všetky zo spomenutých žánrov mám veľmi rada a autor to naozaj spojil vynikajúco. Je písaná veľmi pútavo, príbeh ma chytil hneď na začiatku a nepustil, až kým som sa nedostala na koniec. Veľmi zaujímavá téma, ktorá ma po prečítaní prinútila nad všetkým porozmýšľať a tiež si položiť zopár otázok. Naozaj vrelo odporúčam, myslím, že sa pri jej čítaní nebudete nudiť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x