bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Petra. Moja cesta k veľkému glóbusu

Vydavateľ: Petit Press SK (Petit Press, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Petra. Moja cesta k veľkému glóbusu

Petra Vlhová a ľudia, ktorí stáli pri nej, opisujú cestu na lyžiarsky vrchol. V súčasnosti najúspešnejšia slovenská športovkyňa vydáva oficiálnu autobiografiu.
Hovorí, ako sa zo skromného dievčaťa z Liptova nadovšetko milujúceho lyžovanie stala športová hviezda svetového formátu.
Vlhová rozpráva o detstve, dospievaní, prvých úspechoch i sklamaniach. Odhaľuje zákulisie lyžiarskeho sveta, opisuje vzťah s najväčšou rivalkou Mikaelou Shiffrinovou, približuje život ženy v mužskom svete.
Až mrazivo úprimne a otvorene rozpovedala aj strastiplný príbeh spolupráce s bývalým trénerom Liviom Magonim i jeho nečakaný a bolestivý koniec.
Unikátnosť publikácie umocňujú kapitoly s jej najbližšími, bývalými trénermi i členmi tímu. Súčasťou knihy je aj výnimočná 40-stranová príloha fotografií z jej súkromného i profesionálneho života.
„Keď sa teraz pozriem na veľký glóbus, zjaví sa mi všetko, čo som preň musela obetovať. Spomeniem si na radosť, bolesť i plač. Trofej je sama osebe veľká a ťažká. Je nádherná, ale pre mňa má omnoho hlbší význam.
Je to ocenenie za celú sezónu, za všetky momenty, ktoré budem mať v pamäti do konca života. Momenty, o ktoré som sa doteraz s nikým nepodelila.
Som Petra, dievča zo Slovenska, ktoré vyhralo veľký glóbus. A toto je môj príbeh,” hovorí Vlhová v úvode knihy. A pokračuje tak, ako lyžuje – priamo, naplno a bez zábran.

Detaily o knihe

Názov: Petra. Moja cesta k veľkému glóbusu

Objednávací kód NA639040

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skromné dievča z Liptova (Petra Makvová, 19.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Petra v knihe približuje, ako sa dostala k lyžovaniu, čo musela obetovať, aké sú vzťahy v jej rodine, ako museli zháňať peniaze, aby mohla lyžovať, ako vyzerá jej život i mimo svahu, aj aký bol posledný rok. Čitateľ spozná jej tím, ľudí, ktorí sa jej denne venujú a čo majú na starosti. Je takmer neuveriteľné, čo obyčajné dievča z malého Slovenska dokázalo. Sledujem lyžovanie už dlho a roky som jej držala palce, preto som knihu predobjednala hneď ako sa dalo. Petra je okrem skvelej lyžiarky aj skvelý vzor pre mladú generáciu.

Super (Martina Kudelčíková, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha o tom, čím všetkým si Peťa musela prejsť aby sa dostala až tam, kde je teraz. Obsahuje veľa zaujímavostí a pre športových fanúšikov určite nesmie chýbať v knižnici. Ako už bolo spomenuté, rozhovory boli s rôznymi členmi jej tímu, čo umožňuje pozrieť sa na udalosti z viacerých uhlov pohľadu (prvé víťazstvo v SP, odchod hlavného trénera...).

Ďakujem (Tomáš, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
super kniha, som veľký športový fanúšik, takže som sa už veľmi tešil, kedy sa k nej dostanem a prečítam si ju. Lyžovanie som sledoval dávno predtým ako Peťa začala pretekať a v tých časoch to bolo nepredstaviteľné, že by nejaký slovenský pretekár mohol vyhrať preteky svetového pohára, nie to ešte veľký krištáľový glóbus. Po prečítaní knihy vidno, čo všetko tomu Vlhovci museli obetovať, aká strastiplná cesta to bola a koľko odriekania to stálo. Dnes už vieme, že toto úsilie sa vyplatilo a splnili si svoj sen. Som veľmi rád, že som mohol aspoň takto nahliadnuť do kolotoča svetového pohára a Peťa a ostatní členovia tímu prezradili veľa zaujímavých a často zábavných vecí zo zákulisia. A som rád, že sa im podarilo splniť ešte aj ten posledný cieľ, ktorý sa v knihe dosť často objavoval, a celá príprava v čase vydania knihy k tomu smerovala a to zlatá olympijská medaila. Ďakujem za všetky krásne zážitky, ktoré nám Peťa pripravila a prostredníctvom tejto knihy sme sa k nim mohli opäť vrátiť.

Peťa (Zuzana, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi veľmi páčila, textu je tam tak akurát, autor tam aj priložil fotografie zo súťaží od detstva až po dnes, ale i fotky s rodinou. Rozhovory pôsobia nenútene a čítajú sa príjemne. Kniha je taká oddychovka na dlhé zimné večery, či v lete na terase s kávičkou v ruke. Rozhovory sú s Peťou, jej rodinou, a zároveň aj s tímom, s terajším trénerom. Spomína tam aj svojho ex trénera. Z rozhovorov sa čitateľ dozvie ako to všetko postupne začalo, ako sa Peťa dostala k tomuto športu,ako si našla ľudí do tímu,odkiaľ čerpala financie atď. Na konci knihy sú ešte zhrnuté Petine úspechy a výsledky, takto má čitateľ väčší prehľad. Peťu som začala sledovať len nedávno, a o jej živote som toho veľa nevedela. Táto kniha čitateľovi predostrie to podstatné,čo by mal čitateľ - fanúšik o nej vedieť. Určite by som si knihu prečítala ešte raz.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x