bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Psychológia sériových vrahov

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:464
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

PDF
Vaša cena: 22,94 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,99 €
Ušetríte: 2,05 € (zľava 8%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Psychológia sériových vrahov

Kniha predstavuje základy psychológie a behaviorálnej patológie sériových vrahov. Ako ukážku rôznych podôb tohto patologického fenoménu uvádza stručné príbehy tých najbrutálnejších sériových vrahov dnešných čias od ich detstva až do aktuálneho štádia vyšetrovania ich násilných činov.
Publikácia je určená širokej verejnosti so záujmom o tienisté stránky ľudskej psychiky, ako aj študentom a odborníkom z odborov psychológia, etopédia, sociológia, behaviorálna či sociálna patológia, psychiatria či kriminalistika.

Predstavuje viac než 200 príbehov jedincov s vysokopatologickým profilom osobnosti a správania, a tak ukazuje prehľad príčin vzniku a prejavov zla, násilia a bolesti. Kniha obsahuje veľké množstvo fotografií, listov, psychologických rozborov a obrazov vytvorených priamo páchateľmi. Poukazuje na systémové zlyhania, chybné úsudky psychiatrov, psychológov, sudcov a pedagógov. Mala by slúžiť ako prevencia a výzva na ostražitosť. Upozorňuje na nebezpečenstvá, ktoré na nás môžu striehnuť na akomkoľvek mieste.

Detaily o knihe

Názov: Psychológia sériových vrahov

Originálny názov: Psychologie sériových vrahů

Objednávací kód NADBK94448

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Temné zákutia ľudskej osobnosti (Veronika, 23.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Psychológia sériových vrahov bolo úplne iné čítanie ako je bežne u mňa vídané, no táto kniha ma svojim obsahom fascinovala. Je rozdelená na pomyselné dve časti. Prvá je viac menej teoretická, trošku ťahšie čitateľná a skutočne som si ju musela dávkovať postupne, aby som sa nedostala do stavu "nudím sa", ale si ju naopak vychutnala a pripravila sa na príbehy sériových vrahov, ktorých mi bolo dopriatych dve stovky. Táto druhá časť ma bavila podstatne viac, užívala som si skvelé spracovanie popretkávané listami, omylmi, aj ked to možno znie divne, že som si brutálne detaily užívala. Musím uznať, že táto kniha je fenoménom svojho druhu a som ozaj veľmi milo prekvapená ako je kvalitne prevedená. Nečakala som, že bude až tak napumpovaná informáciami, že sa povenuje detailne takému množstvu prípadov. Vydarená je aj svojim podaním, že nie je písaná príliš odborne, ale je zrozumiteľná aj pre laika, k čomu napomáha aj vysvetlenie pojmov. Koho zaujíma aj také temnejšie zákutie ľudskej osobnosti, táto publikácia sa vám rozhodne bude páčiť.

Veľmi precízne a kvalitne spracované (Monika Karolová, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha uspokojí jednak všetkých laikov, ľudí, ktorí sú zvedaví alebo ich zaujíma to, čo sa asi odohráva v temnej myslí sériového vraha, ale aj študentov či odbornú verejnosť zaoberajúcu sa touto stránkou psychológie týchto jedincov. Kniha je naozaj kvalitne spracovaná - dôležitý text je zvýraznený, obsahuje veľa prehľadných tabuliek, grafov, obrázkov a v neposlednom rade fotografie mnohých "hviezd tohto večera". Na konci nájdete obšírny a veľmi nápomocný slovník pojmov, ktorý som aj ja využila. . Autor tejto knihy sa venuje vlastnému modelu predikčnej diagnostiky, čo je z môjho uhla pohľadu veľmi dôležitá, no aj zložitá a náročná téma a práca, keďže ide v konečnom dôsledku o predikciu, ktorá by mala priniesť možnosť zakročenia skôr, ako nezmyselne a často veľmi kruto vyhasne ďalší ľudský život. V prvej časti knihy sa oboznámite krok po kroku s "teóriou", kde vám autor predstaví základné pojmy tejto časti psychológie, vyvráti mýty o fenoméne sériového vraha a v neposlednom rade ho "rozoberie na súčiastky" , a teda veľmi podrobne, no zároveň zaujímavo popíše a vyhodnotí rôzne aspekty a charakteristiky, ktoré boli odsledované a bývajú typické pre ten ktorý typ sériového vraha či vrahyne... . V druhej časti knihy vám v skratke predstaví príbeh dvoch stovák konkrétnych sériových vrahov z celého sveta. O niektorých ste už určite počuli či už z médií, kníh alebo možno ich pribeh poznáte z filmového plátna, iní pre vás budú úplne neznámi. Niektorým je venovaný odstavec, iným aj zopár strán. Nájdete tu napr. také mená ako Bonnie & Clyde, Ted Bundy, Karla Homolková, Charles Manson či heparínový vrah Zelenka. . Ak vás táto téma zaujíma alebo ste zvedaví, alebo vás kniha jednoducho zaujala, zabezpečte si ju, kým ešte je. Vidieť, že ju písal odborník, ktorý si dal naozaj veľmi záležať a v problematike je "doma". . Moje ja, ktoré má napozerané kvantum dokumentov o rôznych vraždách, či vrahoch je veľmi spokojné a knihu vám odporúča.

Psychológia sériových vrahov (Kristína, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nebývam patetická, ale nemôžem si odpustiť...Sú knihy, ktorými ich autori robia službu spoločnosti. Myslím, že toto je jedná z nich. Prečo? ⠀ Pretože zločin je veľmi ľahko len tak odsúdiť. Náročne je ho však dôsledne vyšetriť, ešte ťažšie je ho pochopiť a je takmer nemožné ho ospravedlniť. ⠀ Táto kniha nechce ospravedlňovať zločiny a ich páchateľov. Ukazuje nám, aký vie byť trestný čin zložitým skutkov a koľko faktorov v ňom pôsobia... a to rovno u tých najohavnejších zločinoch a ich autorov. Kniha sa preto zaoberá osobnosťami sériových vrahov, ktorých psychické predpoklady ich viedli a opakovane nútili hľadať uspokojenie v najzváretejšom násilí voči bezbranným obetiam. Autor prostredníctvom nej ukazuje, že nie je páchateľ ako páchateľ. Odborne a poctivo rozoberá ich osobné a iné dôvody, ktoré z nich urobili predmet záujmu kriminalistickej psychológie. A to platí aj pri tých najťažších zločincoch, ktorých by sme inak zjednodušene označili ako psychopatov, sociopatov, zvery alebo diabli v ľudskej koži. ⠀ Všetko čo s tým súvisí treba poznávať vedecky a čo s najväčšiu presnosťou. Táto kniha má preto odbornú povahu a v jej texte a štruktúre je ukryté veľké množstvo vedomostí, ktoré autor s veľkou dávkou odborného úsilia uviedol. Prvá časť knihy má všeobecnú a teoretickú povahu. Objasňuje aké faktory sa u sériových vrahov najčastejšie vyskytujú. Okrem tém ako je detstvo (vzťah k rodičom) tu nájdeme aj najčastejšie sa objavujúce deviácie správania v detstve a dospelosti, štádia prežívania pred, počas aj po vykonaní zločinu, a tiež klasifikáciu páchateľov. Pre Laika však môže byť zaujímavá najmä druhá časť knihy nazvaná ako „Encyklopédia sériových vrahov“. Každý zanietený čitateľ má tak možnosť oboznámiť sa prístupnými spôsobom s najznámejšími sériovými vrahmi a ich činnými. ⠀ Zhrniem to takto: ak vás fascinuje zločin v najťažších svojich podobách, tak potom smelo do čítania. Čaká na vás spleť vedeckých poznatkov o ľudskej duši sériových vrahov. Ak vás však od čítania knihy odláka jej odbornosť, aspoň si uvedomíte, že netreba súdiť bez toho, aby sme skutočne poznali osobnosť páchateľa a príčiny, ktoré ho viedli k páchaniu zločinov.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x