bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Grécke mýty

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:51

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Grécke mýty

Vďaka tejto knihe spoznáte alebo si pripomeniete najznámejšie grécke báje a povesti, gréckych bohov, hrdinov aj bájne bytosti, ktoré v nich vystupujú.
Grécke mýty sa medzi ľuďmi šíria mnohými spôsobmi viac než tisíc rokov. Antické symboly a inšpirácie z gréckych bájí a mýtov dnes nachádzame na každom kroku nášho života. Starodávna grécka keramika nadchýna mnohých milovníkov umenia. Kniha je bohato ilustrovaná a doplnená unikátnym rodostromom božstiev. Burácajúci trojzubec, prefíkaný Odyseus či nebojácne Amazonky? To všetko a ešte oveľa viac nájdete v novej knihe Grécke mýty. Mnohé sa z nej môžu naučiť naši najmenší i ich rodičia.

Detaily o knihe

Názov: Grécke mýty

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mytológia (Veronika, 23.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Máš aj ty svoj obľúbený príbeh z gréckych mýtov? Mytológiu milujem. O tom niet debát. Najmä tú grécku si nenechám újsť v žiadnej knižnej podobe. Ale toto? Prosím vás, je dokonalosť. Prenádherne spracovanie tých známejších aj menej známych mýtov, až mi je celkom ľúto, že sa jej nedostáva nejakej väčšej pozornosti, lebo si to určite zaslúži. Na grafickej, či textovej podobe museli zainteresovaní poriadne zapracovať. Pri takýchto knihách ja veľmi nerozlišujem zameranie podľa veku, keďže mňa mýty, báje, povesti, či rozprávky bavia rovnako ako deti, ale každý si z nich vezme predsa niečo iné. Každopádne, túto knihu odporúčam aj menším čitateľom, ktorých určite nalákajú krásne a trefné ilustrácie, ale zároveň text je zrozumiteľný, bez drastických výjavov. Prehľadný zoznam božstva, či postáv na konci knihy bol príjemným prekvapením a určite pomôže nejednému čitateľovi "upratať" a nastoliť poriadok v mýtoch. Za mňa veľmi vydarený "kúsok", ktorý rozšíri obzory malým aj veľkým (mne určite rozšíril) a podnieti fantáziu krásnymi ilustráciami. Ideálny vianočný darček od @slovart_vyd , ktorý ma vďaka nim teší už od októbra, za čo im ďakujem.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x