bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Budúcnosť, ktorú si vyberieme

Vydavateľ: Aktuell (JUDr. Juraj Ďurišin - AKTUELL)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:200
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Budúcnosť, ktorú si vyberieme

Klimatická zmena je bez diskusie najnaliehavejší a najzávažnejší problém, s akým sa kedy ľudstvo stretlo. Náš prístup k nemu v nasledujúcich tridsiatich rokoch určí, v akom svete budeme žiť a aký ho odovzdáme našim deťom a ich deťom. Christiana Figueres a Tom Rivett-Carnac, ktorí v mene OSN viedli rokovania o historickej Parížskej dohode v roku 2015, napísali knihu plnú varovaní, ale aj nádeje o meniacej sa klíme a jej vplyve na ďalší osud ľudstva.

Pre našu planétu existujú podľa autorov knihy dva scenáre ďalšieho vývoja. V prvom z nich opisujú, ako by to na zemi vyzeralo v roku 2050, keby sme nesplnili klimatické ciele stanovené v Paríži. Druhý scenár vykresľuje život v uhlíkovo neutrálnom, regeneračnom svete. Klimatickej zmene – ako sa dočítate v knihe – treba čeliť so zdvihnutou hlavou, optimizmom a odhodlaním. Budúcnosť, ktorú si vyberieme nám ukazuje, aké máme možnosti a čo konkrétne musia zákonodarcovia, veľké firmy a každý z nás robiť, aby sme odvrátili katastrofu. Budúcnosť je v našich rukách.

„V živote sa mi do rúk dostalo iba málo takýchto inšpiratívnych kníh. Autori bez obalu predostierajú tvrdú realitu klimatickej zmeny, ale prichádzajú k záveru, že ľudstvo ešte vždy dokáže toto nebezpečenstvo odvrátiť. V existenciálnej hrozbe klimatickej zmeny vidia jedinečnú príležitosť vybudovať spravodlivejší svet a objaviť lepšiu stránku nás všetkých. A čo je vari najdôležitejšie: autori pristúpili k veci prakticky a zostavili zoznam desiatich konkrétnych krokov, ktoré môžeme urobiť, aby sme vybudovali lepší svet pre všetkých obyvateľov planéty Zem. Dúfam, že si vezmeme ich posolstvo k srdcu.“
YUVAL NOAH HARARI

Detaily o knihe

Názov: Budúcnosť, ktorú si vyberieme

Objednávací kód NA635981

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Budúcnosť (Veronika, 23.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ak máte chuť začítať sa do niečoho mimo klasických žánrov a prečítať si zaujímavé názory na čoraz viac aktuálny a dá sa povedať, že aj "šibeničný" problém klimatických zmien, vrelo vám túto publikáciu odporúčam. Ja osobne tieto zmeny týkajúce sa našej planéty intenzívne vnímam a popravde ma desia, preto sa snažím prispieť rozumným konaním aj svojou troškou. Autori knihy nám samy ponúkajú kroky k zmenám, ktoré ovplyvní naše bytie a budúcnosť našich detí. Bez servítky predostierajú katastrofický scenár, ktorý našim nerozvážnym a sebeckým konaním nastane a predsa stačí tak málo. Otvoriť oči, vážiť si prírodu okolo nás a nebyť až tak pohodlný. Inšpiratívna, zaujímavá publikácia, skvelo a pútavo napísaná.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x