bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vlčí zámok

Vydavateľ: Vydavateľstvo Maxim (Vydavateľstvo Maxim, s.r.o.)
Séria:Barevansonovci
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vlčí zámok

Pravda je taká, že sme verní ako labute. Hľadáme toho jediného spomedzi všetkých...
A preto je pre Barevansona ťažké nájsť novú lásku. Barevansonovci, starobylý grófsky rod plný mizantropov a rodených introvertov, postihujú nešťastia i kliatby. A aj keď si moderná aristokracia stále žije na vysokej nohe, šťastie sa kúpiť nedá.
Kasandra, rovnako ako každý z jej rodiny, nemá v obľube „votrelcov“. No keď stráca patronát nad Ústavom archeológie, ktorý je pre Barevansonovcov cenný, neostáva jej iné, ako otvoriť komnaty svojho neogotického zámku dvom archeológom bažiacim po výskume.
Jedným z nich je zvláštny bielovlasý muž, ktorý má nad ňou od prvého okamihu magickú moc. Je to potláčaná vášeň alebo klíčiace šialenstvo?
Keď sa v smutne prázdnom zámku, ktorý obýva len mladá vdova a jej krehký brat, začnú objavovať desivé vlčie preludy, nik sa viac necíti v bezpečí. Takmer každému dýcha na krk nielen minulosť, bolestivo nenaplnené túžby, strach zo samého seba... ale aj čosi oveľa záhadnejšie...

Detaily o knihe

Názov: Vlčí zámok

Objednávací kód NA635428

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Perfektná kniha na perfektné dni (Erika Telekyová, 5.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chceli by ste žiť na zámku? Staroveká šľachta nám zanechala krásne skvosty ktoré môžeme dodnes obdivovať. Ale v niektorých palácoch život plynie ďalej. ------------------------ Lina Franková- Vlčí zámok ------------------------ Už pri Haďom zámku nám autorka dokázala, že si miesto medzi spisovateľmi právom zaslúži. Vlčí zámok je jeden skvost, ktorý pohladí dušu. Knihu som čítala pomaly, s niekoľko dňovými odstupmi, aby som ju naplno precítila a vychutnala si krásne opisy interiéru. Čitateľ môže cítiť lásku k malým šáločkám, keďže sa autorka netají obdivom k nim. Každú jednu čo bola spomenutá som si do detailov vedela predstaviť a na chvíľu som zatúžila ich vidieť na vlastné oči. Po štylistickej a literárnej stránke práve tu cítiť autorkino dozretie, dar slova a prekrásnu slovenčinu, do ktorej som sa opäť zamilovala. V početnom množstve využíva personifikácie, prirovnania a frazeologizmy. Aj tu je predostretá ľudská chamtivosť a závisť v kontraste s láskou a dobrom. Príbeh chladných von Barenvansonovcov sa sústreďuje na Kassandu, pričom v pozadí sledujeme ďalšie osudy vedľajších postáv. Každý mal svoje miesto, svoje opodstatnenie a nezastupiteľné miesto v príbehu. Vyzdvyhnem baletnú scénu s Daciánom, kde dominuje jemnosť, sebakontrola a elegancia. V príbehu sú síce spomenuté magické prvky, ale ja som ich cítila hlavne tu. Scénu odporúčam čítať s baletnou hudbou, alebo Čajkovského Labutím jazerom v pozadí. Budete mať zážitok, na ktorý len tak ľahko nezabudnete! Ďalšou je téma LGBTI, ktorá je postupne v spoločnosti akceptovaná. Chvíľu som mala obavy ako to bude rozvinuté, ale nakoniec to šlo dobrým smerom. Psychické poruchy boli tabuizovanou témou. Až na prelome deväťdesiatych rokov sa o nich začalo otvorene rozprávať. Dnes sú už takmer súčasťou každého tretieho jedinca. Čo sa toho týka, tu by som uvítala trošku podrobnejší náhľad: napríklad do minulosti, odborné spracovanie prepúšťacej správy, alebo postupom času viac náznakov. Magická časť ktorá bola votkaná do príbehu mala správnu dávku gradácie, takže ma udržala v napätí až do konca. Síce som vedela ako sa skončí hlavný príbeh, ale okolnosti som odhadnúť nevedela. Bola som veľmi prekvapená autorkiným vysvetlením mágie. Tu by som tiež podotkla, že by bolo trošku viac konkretizovať- názvy kníh a typológiu. Či išlo o anjelské knihy, exorcizmus či náboženstvo, krvavé obrady... Mágia a okultizmus je široký pojem. Avšak proces jej aplikovania vlasmi by som prirovnala ku keltskej kultúre a zvykom. Koniec je vygradovaný napätím a objaveným putom v uvedomení si citov a hodnôt. No niektoré veci sa nedajú nahradiť majetkom a na to prídu aj hlavní hrdinovia. Koniec príbehu je prísľubom nového začiatku nielen pre Barenvansonovcov a dôkaz, že láska má veľmi veľa podôb. Ak chcete mať nezabudnuteľný literárny zážitok a na chvíľu nájsť pokoj v duši toto si musíte prečítať. Zamilujete sa rovnako ako ja.

Vlčí zámok (Emília Balková, 14.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Opäť vyzdvihujem úžasnú obálku, ktorá perfektne vystihuje názov knihy a vďaka ktorej som si vedela prestaviť hlavnú postavu Kasandru. Bola mi veľmi sympatická, celá ona ako osobnosť a hlavne jej štýl obliekania! Bola som veľmi zvedavá na jej príbeh, na to, že je vlastne taká mladučká vdova a na to, ako bude súvisieť celý dej s vlkmi. Natan mi bol tiež veľmi sympatický. Jeho biele vlasy, minulosť a to, ako ho to ťahalo na zámok a prečo vlastne. Rovnako aj Dacián a Alexej. Všetky postavy boli veľmi zaujímavé, pekne vykreslené a musím povedať, že aj Vanda, hoci tá mi od začiatku nesedela a už viem aj prečo. Tento príbeh sa mi ale veľmi páčil, dokonca aj viac ako prvý diel. Krásny námet a celkovo dej, rovnako ako aj prvý z tejto série boli veľmi nevšedné a prekvapivé. Avšak opäť som sa nedokázala úplne stotožniť so štýlom písania autorky. Čítala som to veľmi dlho a nebolo to len nedostatkom času. Stále pridlhé súvetia. Dlhé opisy mi v tomto prípade až tak veľmi nevadia, lebo som si to vedela pekne prestaviť, ale miestami je ich naozaj priveľa. Hodnotím ju ale o niečo lepšie, ako prvý diel, lebo bola pre mňa naozaj zaujímavejšia.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x